Επιστροφή στις ρίζες η λύση στο αδιέξοδο της ΝΔ

15:10 7/1/2018 - Πηγή: Antinews

Την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία μπαίνει σε μεθεόρτιους ρυθμούς με την χειμερινή σύναξη των τομεαρχών όπου θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόμμα θέλει να κάνει restart με τη νέα χρονιά και να μπει σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου καθώς εκτιμούν ότι μέσα στο 2018 θα στηθούν κάλπες. Ελπίζουμε να μην πέσουν έξω, όπως κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην Πειραιώς γιορτάζουν και για τα δύο χρόνια του Κυριάκου

στην αρχηγία του κόμματος. Με τα καλά και τα κακά, με τις ελπίδες τις προσδοκίες αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει, η ΝΔ επιχειρεί την τελική αντεπίθεση μπας και διώξει τον εφιάλτη της αριστεράς από την εξουσία. Όπως λένε στο κόμμα, ο Μητσοτάκης θα κηρύξει την προεκλογική περίοδο, θα δώσει εντολές στους τομεάρχες για το τι πρέπει να κάνουν και θα συζητηθούν θέματα όπως το Σκοπιανό και το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την ίδια ημέρα.

Ο Κυριάκος θα ξεκινήσει και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και όπως τονίζουν οι συνεργάτες του θα πάει πόρτα – πόρτα, καφενείο –καφενείο για να εξηγήσει στους πολίτες την κατάσταση που επικρατεί και τι προτείνει η ΝΔ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από το Κολωνάκι ή με στημένες προσυνεδριακές εκδηλώσεις ή καθήμενος πάνω σε μπάλες σανού, προκοπή δεν υπάρχει. Αν δεν πιστέψει ο κόσμος στη ΝΔ τότε η αυτοδυναμία θα χαθεί και ο Τσίπρας θα παραμείνει στο παιχνίδι για πολλά χρόνια.

Κι αν εκτός από τον Κυριάκο δεν δουλέψουν και τα άλλα στελέχη της παράταξης, αντί να κάνουν «λευκή απεργία», τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Πέλλα και Πιερία όπου θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τη θέση του για το «Μακεδονικό» και να πάψουν οι διφορούμενες και θολές θέσεις αλλά και το «σύρσιμο» πίσω από την ατζέντα του Τσίπρα.

Ένα νέο ξεκίνημα είναι πάντα καλό, αρκεί να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Αρκεί να μην «βαφτίζεται» απλά ένα ξεκίνημα και τελικά να είναι μία από τα ίδια. Γιατί το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι τα… ξεκινήματα αλλά η ουσία. Και δεν είναι μόνο πώς επικοινωνιακά τους έχει πάρει παραμάζωμα ακόμη και ο… Καρανίκας αλλά είναι και πώς δεν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις ή τουλάχιστον όσοι έχουν επιλεγεί να προωθούν τις θέσεις του κόμματος είναι τουλάχιστον άχρηστοι.

Με φιλελέδες της κακιάς ώρας, αποτυχημένους δημοσιογράφους και έμμισθα troll προκοπή δεν γίνεται, αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά στην Πειραιώς, προτού να είναι αργά.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζονται πρόγραμμα, εθνικό σχέδιο κι όχι θολές και διάσπαρτες υποσχέσεις που τελικά ποτέ δεν θα υλοποιηθούν.

Επίσης χρειάζονται ικανοί Νεοδημοκράτες που θα μπορέσουν να μιλήσουν στην καρδιά του απλού πολίτη κι όχι στον κουστουμαρισμένο κλαρινογαμπρό πέριξ της πλατείας. Και τέλος, χρειάζεται να γίνουν πιο σκληροί στην αντιπολίτευσή τους, δεν μπορεί να τους «γλεντάει» ο Τσίπρας εντός κι εκτός Βουλής. Δεν μπορεί τα πρώτα θέματα που παίζουν στην επικαιρότητα να τα βγάζει ο… Λοβέρδος ή ο κάθε άσχετος βουλευτής και τα «γαλάζια» στελέχη να είναι απλοί σχολιαστές.

Τα φώτα πέρασαν αλλά ας τους φωτίσει ο Θεός εκεί στη Νέα Δημοκρατία να καταλάβουν τι κάνουν λάθος. Κι ας μαζευτούν λίγο οι καλικάντζαροι του κόμματος που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Αν θέλουν αυτοδυναμία, αν θέλουν να πατήσουν κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να γίνουν ξανά ένα πατριωτικό, κεντροδεξιό κόμμα κι όχι το «γαλάζιο» Ποτάμι που θα μαζεύει κάθε καρυδιάς καρύδι αλλά ποτέ τους σωστούς ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα