Επεισόδια και μολότοφ μπροστά από τη Βουλή στο μαθητικό συλλαλητήριο [εικόνες &βίντεο]

16:26 6/3/2017 - Πηγή: Antinews

Μικροένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι, ενώ η πορεία των μαθητών βρισκόταν στο Σύνταγμα, περίπου 4-5 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν τρέχοντας προς την αριστερή πλευρά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και πέταξαν μολότοφ στη Βουλή.

Τουλάχιστον

4-5 μολότοφ πέρασαν μέσα από το περιστύλιο.

Αστυνομική δύναμη στο σημείο δεν υπήρχε και οι κουκουλοφόροι το έσκασαν.

Το συλλαλητήριο

Νωρίτερα, πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χιλιάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο αγώνας ενάντια στις προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου και των Υπουργών Παιδείας Φίλη και Γαβρόγλου είναι αγώνας ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις απολύσεις καθηγητών, τα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, την παραπαιδεία, το άθλιο και άχρηστο «Πιστοποιητικό Φοίτησης», την μαθητεία, την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία. Είναι αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών, απέναντι στην εξαθλίωση και την φτώχεια που επιχειρούν να τους επιβάλουν» δηλώνουν εκπρόσωποι των συντονιστικών των μαθητών

«Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους, να βγούμε στους δρόμους, να καταλάβουμε τα σχολεία μας, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, να σαμποτάρουμε το σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής, να σπάσουμε τον φόβο, την αδράνεια και την παραίτηση. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν κερδήθηκε με παρακάλια ή προσευχές.

Ο αγώνας μας δεν θα φτάσει πουθενά όσο τον περιορίζουμε σε πορείες – πανηγυράκια και χαρωπές συναυλίες διαμαρτυρίας, που βιάζονται να αρχίσουν και να τελειώσουν γιατί «έχουμε και δουλειές», όσο θυμόμαστε τα αιτήματα μας μερικές μέρες τον χρόνο. Πρέπει να αναγκάσουμε την εξουσία να δώσει σημασία στις απαιτήσεις μας, να γίνουμε μια δύναμη την οποία θα φοβάται, την οποία δεν θα μπορεί -όσον και αν το θέλει- να αγνοήσει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια πραγματική νίκη, που θα βάλει τέρμα στα σχέδια των αφεντικών για τις ζωές μας και τις ζωές των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα