Ενοικιαστήρια και πωλητήρια στις βίλες της Μυκόνου

Με την καλοκαιρινή περίοδο προ των πυλών, ο χορός των εκατομμυρίων έχει ήδη αρχίσει στο νησί που συζητιέται κάθε χρόνο όσο κανένα άλλο. Και μπορεί μέχρι πέρυσι οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας να μην ψώνιζαν στα ακριβά καταστήματα για να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα, φέτος πολλές από αυτές προκαλούν το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών των σπιτιών που κάποτε, με κάποια «γρήγορα» λεφτά, απέκτησαν. Οικόπεδα-«φιλέτα», σπίτια με πισίνες, ιδιωτικές παραλίες, προσωπικό από τις Φιλιππίνες, celebrities, πάρτι και λοιπά συνακόλουθα δεν τελειώνουν ποτέ στη Μύκονο. Σίγουρα όμως περιορίζονται. Εξάλλου, δύο από τους δυνατότερους εκδότες έχουν κατεβάσει ρολά στο lifestyle. Τουλάχιστον προσωρινά…

Σε κοντέινερ μεταφορικών εταιριών καταφτάνουν σωρηδόν κρεβάτια, ψυγεία και λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός στο Νησί των Ανέμων. Ελέω οικονομικής κρίσης, αλλά και κάποιων πολεοδομικών παρανομιών που κάνουν τις αγοραπωλησίες δυσκολότερες, καθώς οι ξένοι ενδιαφερόμενοι θέλουν τα πάντα σε πλήρη διαφάνεια, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που ανήκουν στις υψηλές κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες, εφόσον δυσκολεύονται να πουλήσουν τις πολυτελείς οικίες τους, καταφεύγουν στη λύση της ενοικίασης που τους προσφέρει εύκολο, ζεστό χρήμα χωρίς τη «δαγκάνα» της εφορίας, αλλά και το ειδικό σήμα λειτουργίας. Αν και πλέον ο ΕΟΤ ετοιμάζεται να εντείνει τους ελέγχους και να επιβάλει μεγάλα πρόστιμα.

Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές, ακόμη κι αρκετοί εκπρόσωποι της σόουμπιζ, που όταν έλαμπε το άστρο τους είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν σπίτι στο νησί της ιλουστρασιόν ζωής, πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μίας πολυτελούς κατοικίας, γι’ αυτό και τις νοικιάζουν, με τις απολαβές τους να φτάνουν ετησίως τις 30 με 35 χιλιάδες ευρώ. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την τοποθεσία, το μέγεθος του σπιτιού, τις παροχές και φυσικά την ανάγκη του κάθε… σπιτονοικοκύρη, αλλά και το βαλάντιο του ενοικιαστή. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «πουλάνε» το ίδιο τους το όνομα, αλλά και των διασήμων που κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει.

Πτώση τιμών

Παρότι η Ειρήνη Γρυπάρη, που εκτελεί χρέη δημάρχου Μυκόνου από τον περασμένο Ιούνιο, μιλάει για τη σταθερή αξία των επενδύσεων στο νησί, δεν μπορεί να παραβλέψει τη μείωση των τιμών στην κτηματομεσιτική αγορά. «Έχουμε μία πτώση και στις αξίες των ακινήτων και στη γη. Βέβαια, εξαρτάται από τον κάθε πωλητή, όμως δεν υφίστανται οι τιμές που υπήρχαν μέχρι πριν από τρία χρόνια», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο γνωστός Μυκονιάτης μεσίτης Φλώριος Ασημομύτης, που τα τελευταία χρόνια το γραφείο του «Florios Real Estate» έχει κάνει μερικές από τις σημαντικότερες πωλήσεις στα καλύτερα κομμάτια του νησιού σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. «Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει αδυναμία συντήρησης των ακινήτων από τους ιδιοκτήτες κι έτσι έχουν βγει στην αγορά ευκαιρίες», μας λέει. Σε μείωση των τιμών γύρω στο 30% αναφέρεται και ο γνωστός αρχιτέκτονας Θεόδωρος Ζουμπουλάκης που δραστηριοποιείται στο νησί, με το πορτφόλιό του να συμπεριλαμβάνει πολλές ποιοτικές κατασκευές.

«Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια», λέει το λαϊκό άσμα, ωστόσο οι ξένοι είναι αυτοί που πλέον ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ομορφιές και τον κοσμοπολίτικο αέρα του νησιού. «Λιβανέζοι, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι και Άραβες είναι τελευταία οι συνήθεις υποψήφιοι πελάτες, ενώ από την Ευρώπη τελευταία βλέπουμε και πολλούς Γάλλους να αγοράζουν» δηλώνει ο κ. Ζουμπουλάκης, τονίζοντας την ανάγκη των περισσοτέρων να αγοράσουν μία έτοιμη κατοικία παρά να μπλέξουν στα γρανάζια της… πολεοδομίας.

Την είδηση περί Λιβανέζων και Ισραηλιτών αγοραστών επιβεβαιώνει και ο Φλώριος Ασημομύτης από την κτηματομεσιτική πλευρά, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τους Έλληνες επιχειρηματίες. Φαίνεται πως στην εποχή της κρίσης, οι πλούσιοι παραμένουν πλούσιοι, ενώ η Μύκονος συνεχίζει να αποτελεί και θα αποτελεί μία καλή αγορά για όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να επενδύσουν, τονίζει η Ειρήνη Γρυπάρη.

Οι διακοπές των... Καρντάσιαν

Ήρθε και με τα πολλαπλά μέλη της οικογένειάς της αναστάτωσε τη Μύκονο η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν τον περασμένο Μάιο. Αναστάτωσαν και την interior designer Μίνα Καραγιάννη, αφού στο ιδιοκτησίας της συγκρότημα «My Mykonos retreat» στην Αλεόμανδρα διέμεινε η οικογένεια και το πολυάριθμο τηλεοπτικό συνεργείο, συνολικού αριθμού 100 ατόμων. Η μελαχρινή καλλονή, οι αδερφές της αλλά και η μητέρα τους Κρις Καρντάσιαν-Τζένερ περιέγραψαν το νησί ως «επίγειο παράδεισο», έκαναν πλήρη χρήση των παροχών που διαθέτει το πολυτελές συγκρότημα (3 βίλες, πισίνες, ελικοδρόμιο αλλά και ιδιωτική παραλία), με το κόστος των διακοπών τους να φτάνει τις 40.000 δολάρια.

«Δεν έχω κανένα λόγο να διαφημίσω το συγκρότημά μου για να το πουλήσω περισσότερο, αφού δεν το πουλάω», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η κυρία Καραγιάννη, τονίζοντας πως ακόμη κι αν το πουλούσε, δεν θα το έκανε για το ποσό των 3 εκατομμυρίων όπως έχει γραφτεί. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει το πόσο καλό έκανε στην προβολή της χώρας μας η επίσκεψη των Καρντάσιαν. Έστω κι αν προέρχονται από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, που, ωστόσο, παρακολουθούν 600 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Οι Έλληνες σελέμπριτι που έβγαλαν το εξοχικό τους στο σφυρί

Από τα Χουλάκια ως τον όρμο του Τούρλου και μέχρι την Αλεόμανδρα, η δυτική πλευρά του Νησιού των Ανέμων κατοικείται από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ, του εκδοτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Ή, τουλάχιστον, κατοικούταν, αφού πλέον πολλά από τα κτήματα με τις πολυτελείς κατοικίες, τις πισίνες και το υπηρετικό προσωπικό άλλαξαν ιδιοκτήτες.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος, εργένης ακόμη, αγοράζει οικόπεδο στην περιοχή Χουλάκια, λίγο μετά το Λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Σάκης Ρουβάς, Ηλίας Ψινάκης, η προσωπική του φίλη Άννα Βίσση αλλά και η φίλη της συζύγου του, Τζένης Μπαλατσινού, Δέσποινα Βανδή, ξένοι εκδότες, πολιτικοί αλλά και πολλοί επιχειρηματίες περνάνε από τους ξενώνες της 1.500 τ.μ. βίλας και κάνουν τα μπάνια τους στην πισίνα με θαλασσινό νερό που… κρέμεται στον γκρεμό.

Με το λουκέτο της εκδοτικής του εταιρίας ΙΜΑΚΟ, η Eurobank δέσμευσε την περιουσία του και μαζί το σπίτι του «βασιλιά του lifestyle». Πριν από περίπου ένα μήνα το ακίνητο πουλήθηκε έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο διάσημο Λονδρέζο κομμωτή Σαμ Γουόρδινγκτον και το σύντροφό του Aλαν Πίτερς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Με την ίδια σειρά που «έσκασε» η εκδοτική εταιρία του άλλοτε φίλου και συνεταίρου του Πέτρου Κωστόπουλου, Αντώνη Λυμπέρη, έγινε γνωστό ότι και ο εκδότης της Liberis Publications, που πριν από ενάμιση χρόνο είδε την εταιρία του να καταρρέει, δεν πούλησε την ιδιόκτητη πολυτελή κατοικία του στο Τούρλο, αλλά δύο ακίνητα που είχε αποκτήσει ως πρόεδρος άλλης ανώνυμης εταιρίας στα Χουλάκια. Για τις δύο ημιτελείς κατοικίες, 800 και 500 τ.μ. αντίστοιχα, ο εκδότης, που φημολογείται ότι ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει ζητήσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ

Επηρεασμένη από το φίλο της Μιχάλη Ασλάνη, που ήταν λάτρης του νησιού, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την εποχή της παντοδυναμίας της, η Ρούλα Κορομηλά αγόρασε το σπίτι των 400 τ.μ. στην περιοχή Διακόφτης, με πανοραμική θέα προς τη Δήλο και την παραλία του Αϊ-Γιάννη. Φαίνεται πως η άλλοτε εθνική μας παρουσιάστρια βαρέθηκε το κοσμικό νησί των Κυκλάδων και αποφάσισε να πουλήσει το πολυτελές οίκημα στον επιχειρηματία Αντώνη Τάκη, που μάλιστα υπήρξε και πρέσβης της Ελλάδας στον Παναμά. Το σπίτι κοστολογείται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ

Στην περιοχή κανάλια βρίσκεται η βίλα αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη. Η τύχη του σπιτιού, που από το 1990 αποτελούσε το ησυχαστήριο του γνωστού μόδιστρου, πλέον αγνοείται, αφού οι τρεις αδερφές του, και οι μόνες νόμιμοι κληρονόμοι, λόγω χρεών δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί τη διαθήκη. Ωστόσο, η «Villa Panorama» παραμένει διαθέσιμη προς ενοικίαση στο δημοφιλή ιστότοπο www.rentvillasingreece.com. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του τον περασμένο Αύγουστο, ο γνωστός σχεδιαστής είχε δώσει το πολυτελέστατο σπίτι του για ενοικίαση. Ωστόσο, τελευταία ενδιαφερόταν να το πουλήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που είχε επέλθει.

ΑΛΙΚΗ ΛΙΒΑΝΟΥ

Στα Παραδείσια είχε βρει για χρόνια τον παράδεισό της η Αλίκη Λιβανού. Τα πάρτι της συζύγου του πρώην υπουργού Τουρισμού επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και ευρωβουλευτή, Διονύση Λιβανού, στην 600 τ.μ. βίλα έχουν αφήσει εποχή, με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου και της πολιτικής να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Πρόσφατα, Λιβανέζος επιχειρηματίας, που αγαπάει ιδιαίτερα τη Μύκονο, αγόρασε την εντυπωσιακή βίλα για το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κωνσταντίνος Μπουγάς, στον «Τύπο της Κυριακής»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
βιλες, κιμ καρντάσιαν, το νησι, ηλιας ψινακης, ρουλα κορομηλα, μιχαλης ασλανης, μυκονος, lifestyle, σωρηδόν, λύση, εοτ, ιλουστρασιόν, real, mykonos, ιμακο, eurobank, ελλαδα, villa, παπανδρεου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μπανιας, κοινωνικος τουρισμος, 600 δις, ακινητα, εθνικη, εοτ, ιμακο, μητερα, νησι, ονοματα, τυχη, χορος, ψινακης, ψυγεια, eurobank, mykonos, real, αγορα, αδυναμια, αννα βισση, αννα, ασμα, βανδη, βιλα, βισση, βρισκεται, δεσποινα βανδη, δεσποινα, δωσει, δυτικη, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, ενοικιαση, εποχη, εταιρια, ευρωπη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, θεα, ιλουστρασιόν, κατασκευες, κυρια, κιμ καρντάσιαν, κλιμα, κρεβατια, λεφτα, λύση, λουκετο, λογο, μειωση, νερο, παντα, οικοπεδα, οικογενεια, ονομα, πετρος κωστοπουλος, πισινα, πισινες, πωλησεις, ριο, ριο ντε τζανειρο, ρουλα κορομηλα, σακης ρουβας, σιγουρα, σειρα, σπιτι, σπιτια, σωρηδόν, τρια, φυσικα, φτανει, χρημα, κωνσταντινος, εξοχικο, εξοπλισμος, ετοιμη, ιδιαιτερα, κτηματα, κωστοπουλος, lifestyle, μυκονο, σημα, χερια
Τυχαία Θέματα