Εκτός τόπου και χρόνου

Αν και Παναθηναϊκός ο Αλέξης Τσίπρας χθες φαντασιώθηκε ότι είναι ο… Βασίλης Σπανούλης. Αυτός που θα ρίξει το τριποντάκι στο τέλος και θα απογειωθεί η χώρα στους επτά ουρανούς. Αμ Αλέξης ένας είναι ο Kill Bill που σκοτώνει τους αντιπάλους. Εσύ το λιγότερο είναι να είσαι… Kill Alexis που ετοιμάζεται να σκοτώσει τη

χώρα του.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι Σπανούλης και η κυβέρνηση Ολυμπιακός για τον απλούστατο λόγο ότι ο Θρύλος είναι ομάδα με τα όλα τους και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που ο ένας δε χωνεύει τον άλλον.

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο, πλάνο από την αρχή και κυρίως ψυχάρα ελληνική ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι ένα ρεμπέτ ασκέρ χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχευση και κυρίως με άκρατο ατομικισμό και καθόλου σεβασμό στην πατρίδα.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης απέχει από τον Σπανούλη και η κυβέρνηση από την Ολυμπιακάρα όσο η Γη από τον πλανήτη Άρη. Και όταν ο κόσμος θα αποθεώνει τον Θρύλο οι πολίτες θα φωνάζουν στον Τσίπρα «κουρέλες, κουρέλες βγάλτε τις φανέλες».

Και τα… σώβρακα θα λέγαμε εμείς καθώς χθεσινή ομιλία του Τσίπρα στο συνέδριο του Economist ήταν ουσιαστικά προαναγγελία της κωλοτούμπας που θα φέρει και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Όσο κι αν προσπάθησε ο Τσίπρας να καθησυχάσει τους αντάρτες στο κόμμα του, δεν το κατάφερε. Κι όσο κι αν επιχείρησε να στείλει μηνύματα για κόκκινες γραμμές, δεν έπεισε ότι μπορεί να τις διατηρήσει. Πιεσμένος εξαιτίας των λαθών του, των εγκλημάτων του τελευταίου τετραμήνου φαίνεται ότι έπαθε βέρτιγκο κάνοντας σαρδάμ ή ξεχνώντας βασικά πράγματα. Όπως π.χ. όταν είπε ότι οι μισθοί και συντάξεις είναι διασφαλισμένες αλλά μόλις δύο ώρες πριν ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε κηρύξει στάση πληρωμών αδυνατώντας να καταβάλει το 15νθήμερο σε 630 εργαζόμενους. Ενώ και το ΕΚΑΣ σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους πάει πίσω την ώρα που έβαλαν χέρι μέχρι και στα κονδύλια των πρεσβειών αφού δεν έχει μείνει φράγκο σε ταμεία και φορείς.

Κι όμως, ο Τσίπρας μας διαβεβαίωσε ότι θα πληρωθούν όλοι κανονικά. Είναι ή δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ο πρωθυπουργός αναζήτησε επίσης νέους εσωτερικούς εχθρούς. Αφού άφησε ήσυχο τον Στουρνάρα τώρα έριξε ευθύνες στον Σαμαρά γιατί λέει του άφησε καμμένη γη. Ο άλλος… Ανδρέας Τσιπρανδρέου δηλαδή, ο οποίος ανίκανος, μοιραίος κι άβουλος ρίχνει ευθύνες στους άλλους γιατί δεν έχει καθρέφτη στο σπίτι του.

Μέχρι και το πρωτογενές πλεόνασμα αύξησε ο Τσίπρας σε τόσο λίγο καιρό ενώ όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν πληρώνει κανείς φόρους και δάνεια. Πώς το αύξησε όταν τώρα πληρώνει μισθούς για τους εκατοντάδες συμβούλους, τους διορισμούς και το άνοιγμα της ΕΡΤ; Φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν…

Το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει αυτός που θα… έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα νόμο κι ένα άρθρο, είναι ότι δηλώνει έτοιμος να υπογράψει έναν έντιμο και επωφελή συμβιβασμό. Πώς το εννοεί είναι άλλο θέμα αφού όλες οι δηλώσεις από το εξωτερικό του λένε να πάρει μέτρα, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να έρθει σε ρήξεις με το εσωτερικό του μέτωπο αλλά αυτός… τον ύπνο του δικαίου επί 4 μήνες. Και τώρα που λέει ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία θα πρέπει να εξηγήσει γιατί άφησε το χρόνο να περάσει με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά και ο λογαριασμός;

Η ομιλία του Τσίπρα είχε έντονο απολογητικό χαρακτήρα απέναντι σε όσους του λένε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε κουρελόχαρτο και δεν αξίζει μία. Μας έκανε απολογισμό για να μας πει ότι… άνοιξε την ΕΡΤ και προσέλαβε τις καθαρίστριες. Τι να πει κανείς. Αυτός που θα γέμιζε τη χώρα με λεφτά δεν βρήκε να πει ούτε ένα σοβαρό μέτρο, ούτε μια αναπτυξιακή κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον φανερό ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Είτε θα πάει σε επώδυνο συμβιβασμό και θα πέσει εντός του κόμματός του είτε θα πάει σε ρήξη και θα πέσει γιατί θα πέφτει… ξύλο στους δρόμους. Και σίγουρα δεν θα ρίξουν τα τείχη για να τον υποδεχθούν, όπως θα κάνουν αν ο Ολυμπιακός πάρει το ευρωπαϊκό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα