Είναι αργά για δάκρυα

Παρακολουθώντας τον Κώστα Χρυσογόνο και την αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί και στην ανεξαρτητοποίησή του, μας έρχονται πολλά στο μυαλό. Όπως π.χ. ότι στη λεγόμενη Σοσιαλιστική Τάση, στην οποία ανήκει ο ευρωβουλευτής, ιδρυτικά μέλη είναι ο Π. Κουρουμπλής, ο Αντώνης Κοτσακάς, αλλά και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Μιχελογιαννάκης, ο Τσουκαλάς κ.λπ. Είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ που από την εποχή του ΓΑΠ και

μετά κατάλαβε ότι βουλιάζει το καράβι και πήδηξαν σαν τους πειρατές στο…νεότευκτο πλοίο του Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι αυτοί συμμετείχαν στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 και είχαν βγει μπροστά για να γίνει αυτό το κόμμα και να διαλυθούν οι συνιστώσες. Τότε, λοιπόν, και ο Χρυσογόνος και όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν καταλάβει ότι ο Τσίπρας λειτουργεί με σταλινικούς όρους; Τώρα πείραξε τον ευρωβουλευτή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ένας αχταρμάς που χώρεσε τους πάντες και τα πάντα; Και τους γενίτσαρους του ΠΑΣΟΚ, και τους… ΛΟΑΤΚΙ, τις Ρόζες και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί;

Όλοι αυτοί που σήμερα κάνουν κριτική στον Τσίπρα γιατί το κάνουν; Μήπως γιατί το πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει και θα αναζητήσουν νέο σκάφος για να τρουπώσουν;

Βέβαια, όχι όλοι. Υπάρχουν και οι βολεμένοι που δεν πρόκειται να αφήσουν τις καρέκλες τους επειδή ξύπνησε ο Χρυσόγονος. Σιγά μην αποχωρήσει ο Κουρουμπλής, μην εγκαταλείψει ο Κοτσακάς, η Τζάκρη και ο Μιχελογιαννάκης. Μιλάμε για πολιτικά παχύδερμα που δεν έχουν τσίπα μέσα τους.

Έχει πλάκα όμως να θυμίσουμε τι έλεγε ο Κουρουμπλής και οι άλλοι της Σοσιαλιστικής Τάσης το 2013 όταν έδωσαν συνέντευξη τύπου για να μιλήσουν για την συμπόρευσή τους με τον Τσιπρα.

Όλοι μαζί εξηγούσαν πως έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ επειδή με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό στόχο την «ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα», την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, «την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή», με τον κ. Κοτσακά να υπογραμμίζει τον… αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της τάσης.

Στις 7 Νοεμβρίου 2013, οι πολιτικές θέσεις της Σοσιαλιστικής Τάσης παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε χαιρετισμός Χρυσόγονου και ομιλίες Κοτσακά, Μητρόπουλου και λοιπών.

«Εμείς λέμε ακύρωση των Μνημονίων, επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του δημόσιου χρέους και την ανάπτυξη να την επωμιστούν αυτοί που το προκάλεσαν», είχε πει τότε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ ο κ. Χρυσόγονος είχε αναφέρει πως «το ηθικό δικαίωμα να λένε ότι είναι σοσιαλιστές το έχουν όσοι υψώνουν το ανάστημα τους στη μνημονιακή λαίλαπα και όχι το ψευδεπίγραφο ΠΑΣΟΚ».

Μιλούσαν ακόμη και για… διαγραφή των κόκκινων δανείων και για θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα βάλει τέλος στη φοροδοτική λεηλασία.

Ζητούσαν «να καταργηθούν τα σχέδια απολύσεων εργαζομένων και οι απαράδεκτες ελαστικές μορφές εργασίας», «να ανατραπούν οι ελληνογερμανικές δήθεν συνεργασίες, που σκοπό έχουν την εκποίηση της Ελληνικής περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και την μετατροπή της χώρας μας σε ΕΟΖ». Και άλλα πολλά για τα οποία επίσης δεν έγινε τίποτε.

Στη Σοσιαλιστική Τάση ανήκε και ο κ. Σπίρτζης που έλεγε πριν γίνει υπουργός και κολλητός του υπουργού - καναλάρχη: «Όσοι προερχόμαστε από την σοσιαλιστική τάση, ρεύμα, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε διπλό χρέος. Να μην αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο εφαρμοζόμενης πολιτικής και σε επίπεδο κόμματος, να αποκτήσει άλλου είδους χαρακτηριστικά και παθογένειες και όχι μόνο και ξέφτισμα του ριζοσπαστισμού και της αριστερής πολιτικής, αυτό δηλαδή που έπαθε το ΠΑΣΟΚ στο πέρασμα του χρόνου».

Τα γράφουμε όλα αυτά για να καταλάβει ο κόσμος πόσο νούμερα ήταν και είναι όλοι αυτοί οι πασόκοι που προσκύνησαν τον Τσίπρα για να πάρουν μια υπουργική καρέκλα. Ντροπή τους και είναι αργά για δάκρυα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα