Δίωξη για την διευθύντρια που "κατέβαζε" τις εικόνες

Αντιμέτωπη με τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου βρίσκεται πλέον η διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Έλενα Γιαννακοπούλου μετά τις καταγγελίες υπαλλήλου ότι πέταξε τις εικόνες της Παναγίας στα σκουπίδια.

Η δίωξη αφορά προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου και ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος της μετά από έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας,

η οποία έφτασε και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Σε αυτή εργαζόμενοι ανέφεραν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος είχε ξεκινήσει διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους.

Την κατηγόρησαν ακόμα ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο αντιρατσιστικός νόμος για υπόθεση η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα