ΔΗΜΑΡ+ ΔΗΣΥ+ ΔΗΠΑΚ= ΠΑΣΟΚ for ever

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα λένε οι φήμες ότι θα ονομάζεται το κόμμα του κυρίου Χρυσοχοΐδη. “ΔηΠαΚ” εν συντομία: παραπέμπει στο ηρωικό ΠΑΚ, που για τους Πασόκους είναι το κορυφαίο αντάρτικο όλων των εποχών.

Συνειρμικά μας θυμίζει και νέα οικολογική συσκευασία (πχ τετραπάκ), πολιτικού προϊόντος που έχουν βαρεθεί αλλά και μισήσει οι καταναλωτές.

Μετά τη ΔημΑρ και τη ΔηΣυ θα υπάρξει και ΔηΠΑΚ;

Πάντως ως προς τα ονόματα νέων πολιτικών φορέων έχει χαθεί η φαντασία. Στο τέλος θα μαζευτούν όλοι για να κάνουν τις «δημοκρατικές κινήσεις συνεργασίας», ήτοι το “Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα”. ΠΑΣΟΚ for ever

Ρίχνει και γέφυρες η νέα πολιτική κίνηση προς το «νεοπατριωτικό» κομμάτι της κοινωνίας, αυτό που αρκετοί υποτιμητικά ονομάζουν «λαϊκή δεξιά». Καμιά εικοσαριά βουλευτές επιμένουν κάποιοι ότι θα υπογράψουν το μανιφέστο του.

Λέγε-λέγε και γράφε-γράφε τις έβαλαν τις «ταμπέλες» τα ΜΜΕ: οι «λαϊκοί» είναι  σκληροί, παιδιά της «πιάτσας», «περπατημένα» και «φαγανιάρικα». Οι «υπερφιλελεύθεροι» και οι της συναινέσεως είναι η πεφωτισμένη ελίτ της ΝΔ με τους οποίους και συνεννοείται η Κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν απομένει παρά  να μας πουν ότι θα χρεωθεί ο κάθε «φωτισμένος παις» από χίλιους λαϊκούς «ζουλού» για να τους μάθει «αστικούς» τρόπους ομιλίας και συμπεριφοράς, να μην τρώνε (τα φιλελεύθερα) παιδιά και να  καπνίζουν μόνο στους αγρούς.

Ο κ. Καρχιμάκης μιλώντας στη Βουλή κατά την τρίτη μέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, υποστήριξε ότι «ένα μεγάλο μέρος του συστήματος των συμφερόντων που θέλουν να είναι λαθρόβιοι και να παίρνουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και να είναι ρυθμιστές του πολιτικού συστήματος, θέλουν διαλυμένα και σπαρασσόμενα πολιτικά κόμματα, θέλουν να ελέγχουν τα κόμματα να ανεβάζουν τις ηγεσίες.«Με όλα αυτά επιχείρησε να συγκρουστεί ο κ. Παπανδρέου και λύσσαξαν να μην είναι πρωθυπουργός και συνεχίζουν για να τον λιώσουν, να τον εξευτελίσουν.»

Τα συμφέροντα που έφαγαν το Γιώργο είναι ντόπια ή ξένα; Δηλαδή ο ΓΑΠ δεν παραιτήθηκε για το καλό του τόπου; Δεν παραιτήθηκε επειδή είναι αντεξουσιαστής; Τελικά έγινε νέο ’65 στα μουλωχτά;

Ο Γιώργος δεν μιλάει. Περιμένει να «κάτσει η σκόνη» για να επιχειρήσει την «ολική …Γαπαναφορά». Απίθανο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Ο Μόσιαλος στο ίδιο πνεύμα με τον Καρχιμάκη θέλει η Κυβέρνηση Παπαδήμου να μείνει ως το Σεπτέμβρη. Προφανώς για να προλάβουν στο ΠΑΣΟΚ να γράψουν τη νέα ιδρυτική διακήρυξη…

Ενώ πολλοί μιλάνε ήδη για εκλογές τον Μάρτη. Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη (πολιτικό) καλοκαίρι;

Πάντως αν δεν θέλουμε να υπάρξουν καμιά εξηνταριά «δημοκρατικές κινήσεις» πρέπει οι εκλογές να επισπευστούν.

Αν αργήσουν, αυτό μάλλον θα στρέψει πολύ κόσμο στα αριστερά. Αριστερότερα της Δημοκρατικής Αριστεράς…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα