Διάσκεψη του Μονάχου: Στη γωνία ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει την παρουσία του στην -προ ημερών- Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου. Μια λείαν σημαντική Διάσκεψη, αφού εκεί παρέστησαν μεγάλα “κεφάλια” της διεθνούς διπλωματίας, για πρώτη φορά συναντήθηκαν δημόσια -μέσα στην άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα των ΗΠΑ για τις αμερικανορωσικές σχέσεις- οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ

και Ρωσίας, Ρεξ Τίλερσον και Σεργκέϊ Λαβρόβ, με τον δεύτερο να κάνει λόγο για “μετα-Δυτική τάξη πραγμάτων”, ενώ στίγμα έδωσαν και παλιές καραβάνες, όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ, καθώς και επαφές σχετικά με Τουρκία, κ.ο.κ. Από την Ελλάδα αποφασίστηκε να παραστεί ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μάλιστα, το υπουργείο στη συνέχεια, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του από τη συμμετοχή του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Ο ίδιος, πάντως, θα πρέπει να αισθάνθηκε ιδιαίτερα άβολα στη Διάσκεψη, αν κρίνουμε από τις ίδιες τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα. Τον τοποθέτησαν σε μια γωνιά του τραπεζιού, δίχως καν να έχει δικό του μικρόφωνο μπροστά. Όλα δείχνουν πως, μάλλον, τον έβαλαν να μετάσχει στη συζήτηση την τελευταία στιγμή. Τόσο σοβαρές διοργανώσεις, που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων τόσο στα ελληνοτουρκικά και την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στα Βαλκάνια, η Αθήνα θα πρέπει να τις παίρνει πολύ σοβαρότερα, και να μην παρουσιάζει αυτή την πρόχειρη, και δυστυχώς απαξιωτική εικόνα, για τη χώρα. Έχουμε ανάγκη τους συμμάχους, αλλά μας έχουν και αυτοί ανάγκη. Δεν πάμε ζητιανεύοντας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα