Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Κομμουνιστική τάση (ΚΟΕ) ετοιμάζονται να φύγουν από το κόμμα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Κοδέλα, Βασίλη Κυριακάκη, Ελένης Σωτηρίου, Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Μετά από την παραίτηση του Ρούντι Ρινάλντι και άλλων 17 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι τέσσερις βουλευτές επιβεβαιώνουν το οριστικό ρήγμα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Και μπορεί να επικρατεί ο Αλ. Τσίπρας

και να οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, δεν αποκλείεται μέχρι τότε το διαζύγιο να έρθει πιο ηχηρό.

Να μη χρειαστεί να περιμένουν δηλαδή το συνέδριο για να τα σπάσουν αλλά να αποχωρήσουν ή να διαγραφούν τις επόμενες εβδομάδες κι άλλοι βουλευτές από την Αριστερή Πλατφόρμα ή «ξέμπαρκοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΚΕ επικράτησε ένταση και ουσιαστικά «πλακώθηκε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Νίκο Παππά και τον Στέλιο Παππά. Μετά τις πολύ σκληρές ομιλίες που έκανε η ίδια αλλά και ο Π. Λαφαζάνης φαίνεται ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο με πιο πιθανή κατάληψη ένα νέο κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό ίσως το κάνουν νωρίς ώστε να είναι έτοιμοι για τις εκλογές, όποτε τις κηρύξει ο Τσίπρας.

Όμως, αν φύγουν τις επόμενες εβδομάδες καμιά τριανταριά βουλευτές είναι πλέον αμφίβολο αν θα αντέξει η κυβέρνηση. Καλά να στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα θέματα που αφορούν τη σωτηρία της χώρας, αλλά νομοσχέδια που δεν έχουν σχέση με την τρόικα πώς θα ψηφίζονται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαράει διάλυση και οι επιλογές του Τσίπρα μειώνονται. Είτε θα πάει σε επανίδρυση του κόμματος το οποίο θα γίνει πιο... σοσιαλδημοκρατικό είτε θα επιστρέψει στο 4%. Όπως και να έχει η ομιλία του Τσίπρα το πρωί και τα όσα συμβαίνουν στην ΚΕ απλά είναι η ρωγμή του χρόνου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οριστικά το κόμμα εγκαταλείπει τον ριζοσπαστισμό και γίνεται ξεκάθαρα «μνημονιακό». Με όσες απώλειες κι αν φέρει αυτή η μετάλλαξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα