"Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε τον Κουφό"

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξαναήρθε αυτές τις μέρες στο προσκήνιο λόγω της κλήρωσης για το Ευρωμπάσκετ 2015 και μαζί της το θέμα του Κώστα Κουφού που πέρυσι είχε αρνηθεί να αγωνιστεί με την γαλανόλευκη.

Ο Φώτης Κατσικάρης ρωτήθηκε για το θέμα του Έλληνα ομογενή και για το αν θα ξανακληθεί στην Εθνική ομάδα: " Αν πραγματικά θέλει να έρθει, εγώ μπορώ να τον ακούσω και να το συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι ούτε εγώ ούτε η Ομοσπονδία πρόκειται να τον παρακαλέσουμε. Αν το θέλει, γιατί όχι για να έχουμε

μια δυνατή ομάδα. Χωρίς όμως να χαθούν οι ισορροπίες που έχουμε χτίσει ως ομάδα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξακαθαρίζοντας ότι πλέον δεν είναι μόνο στο χέρι του παίκτη αν θα αγωνιστεί και πάλι με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στον αντίποδα τόνισε ότι περιμένει την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. “«Είμαστε σε σωστό δρόμο, μόνο ένα φιλικό απομένει να κλειστεί. Παρακολουθώ τους παίκτες και έχω την τύχη οι δυο συνεργάτες μου να δουλεύουν στο πρωτάθλημα και έχω άμεση πληροφόρηση. Ξέρουμε το πρόβλημα στους ψηλούς, περιμένουμε την επιστροφή του Σπανούλη».

Η Εθνική θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 (5-20 Σεπτεμβρίου) από το Ζάγκρεμπ.

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Disneyland στο Παρίσι έφερε την Ελλάδα στον τρίτο όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Κροατία και τις Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία και Ολλανδία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος (Μονπελιέ): Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία

Β’ Όμιλος (Βερολίνο): Γερμανία, Τουρκία, Ισπανία, Σερβία, Ιταλία, Ισλανδία

Γ’ Όμιλος (Ζάγκρεμπ): Κροατία, Σλοβενία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία

Δ’ Όμιλος (Ρίγα): Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Λιλ της Γαλλίας. Ο τρίτος όμιλος «σταυρώνει» στους «16» με τον τέταρτο όμιλο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα