Δεν κηρύσσεις ιστορικό μνημείο ένα κτίριο που φιλοξενεί μια ταβέρνα

Ο πολιτισμός θα της οφείλει πολλά. Όταν μετά από χρόνια θα μνημονεύουν τις υπηρεσίες της θα την βάζουν στο ίδιο βάθρο με την Μελίνα Μερκούρη.

Ο λόγος για την Λυδία Κονιόρδου, την υπουργό που τώρα κηρύσσει διατηρητέες και… ταβέρνες. Η μεγαλειώδης ανακοίνωσή της αφορά την ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό, στην Επίδαυρο. Ο γνωστός ιδιοκτήτης της ταβέρνας, από την οποία πέρασαν να φάνε πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες, πέθανε πρόσφατα.

Έτσι, λοιπόν, η κ. Κονιόρδου, θέλοντας να βάλει κι αυτή το λιθαράκι της στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, κήρυξε πολιτιστικό μνημείο την ταβέρνα, έστω

και εν λειτουργία.

Φανταζόμαστε ότι θα πάει να παρουσιάσει το μεγάλο γεγονός, θα αποκαλύψει και καμιά ανορθόγραφη πινακίδα, θα κάνει το σόου της και γιατί όχι, ας καλέσει και τον Τσίπρα με τον Σπίρτζη να κόψουν κορδέλα.

Πολύ συγκινητικό, πράγματι η υπηρεσία της στον ελληνικό πολιτισμό θα πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως. Διότι η κ. Κονιόρδου βρήκε χρόνο να ασχοληθεί και μ’ αυτό αφού τελευταία ασχολείται με το πώς θα μπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό αποκαλύπτοντας ιστορικά μνημεία, αρχαία και διατηρητέα κτίρια

Και γιατί να μην υπάρξει και συνέχεια; Να κηρυχθεί μνημείο και ο «Καραβίτης» που πήγαινε για φαΐο Ανδρέας Παπανδρέου. Γιατί όχι και ο «Βασίλης» στην Κηφισιά που έτρωγε ο Σαμαράς ή κανένα τσιπουράδικο στο οποίο ξέδινε ο αιώνιος φοιτητής Αλέξης Τσίπρας. Να κηρυχθούν μνημεία και τα μπουζουκτζίδικα που πήγαινε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Πρόκειται περί αστειοτήτων. Δεν κηρύσσεις ιστορικό μνημείο ένα κτίριο που φιλοξενεί μια ταβέρνα. Μπορείς να φτιάξεις ένα μουσείο δίπλα, να πάρεις τις ιστορικές φωτογραφίες που υπάρχουν στον «Λεωνίδα», να γράψεις κι ένα - δύο βιβλία για όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια με τους διάσημους, αλλά όχι να κάνεις την ταβέρνα ιστορικό μνημείο.

Η κ. Κονιόρδου έχει ξεφύγει και αποδεικνύει και κάτι βασικό. Δεν αρκεί να είσαι μεγάλη ηθοποιός ή θεραπαινίδα του πολιτισμού για να γίνεις και υπουργός Πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν κηρύσσεις ιστορικό μνημείο ένα κτίριο που φιλοξενεί μια ταβέρνα,