Χρυσαυγίτικη πρόκληση: «Που είναι ο Παύλος σου», φώναζαν στην μάνα του Φύσσα

Σε «πεδίο μάχης» μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών μετατράπηκε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Εκτός από την ανταλλαγή υβριστικών πυρών, οι εμπλεκόμενοι προχώρησαν ακόμη και σε ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;" φώναζαν απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που τα ξημερώματα της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά!

Η

ένταση υπήρχε από νωρίς, καθώς είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αλλά και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ενώ οι χρυσαυγίτες, περίπου 60 άτομα, μπήκαν συντεταγμένα στη δικαστική αίθουσα, στους αντιφασίστες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος και έμπαιναν στο δικαστήριο ανά πέντε.

Ταυτόχρονα, σάλο έχει προκαλέσει φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε στη ΓΑΔΑ τον διοικητή των ΜΑΤ για να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

Φωτογραφία lefterianews.wordpress.com

Φωτογραφία: athens.indymedia.org

Ντροπή! "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" και ύβρεις - Απειλήθηκε σύρραξη!

Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως "αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" και "που@@@@ς γιοι αναρχικοί" και να πετούν αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την Έδρα να αποχωρεί.

Αφορμή στάθηκε η κατάθεση μάρτυρα για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, το 2008.

Ο μάρτυρας ζήτησε να παραστούν στο δικαστήριο και άλλοι σύντροφοί του, στους οποίους όπως είπε δεν επετράπη η είσοδος, σε αντίθεση με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που τους επιτράπηκε να παραστούν.

Εξαιτίας των επεισοδίων, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την επόμενη Πέμπτη.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα