Αξιοποίηση Ολυμπιακών προδιαγραφών

Είναι το πρώτο αθλητικό ιστορικό μνημείο , μετά την Αρχαία Ολυμπία, που αξιοποιείται και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για πολλά άλλα στην πατρίδα μας.

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που άνοιξε ξανά για το κοινό το Παναθηναϊκό στάδιο και ο απολογισμός για αυτό το διάστημα είναι εντυπωσιακός.

Τον τόπο που αναβίωσαν οι σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες επισκέφτηκαν στα μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας του 557.120

άνθρωποι με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία και το διαχειρίζεται για να τον αναδείξει σε ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η επισκεψιμότητα είναι συνεχώς αυξανόμενη και καταρρίπτει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ, ενώ το 2015 ήδη οι αριθμοί έχουν αυξηθεί κατά 50% με τους επισκέπτες να έχουν φτάσει τους 48.718.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετική, δικαιώνοντας τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος είχε βάλει στόχο να ανοίξει για το κοινό τις πύλες του Σταδίου, που ήταν κλειστές για πάρα πολλά χρόνια και φιλοξενούσε μόνο ορισμένες εκδηλώσεις.

Η επιτυχία του εγχειρήματος αποδεικνύεται και από την προσέλευση των μαθητών, καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί 136.679 παιδιά.

Επίσης, οι 130.643 είναι φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών που έχουν εισέλθει με μειωμένο εισιτήριο, ενώ οι 289.798 είναι επισκέπτες που έχουν εισέλθει με κανονικό εισιτήριο που κοστίζει 3 ευρώ.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» το οποίο υλοποιεί η ΕΟΕ στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχουν συμμετάσχει από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα 84.900 μαθητές και μαθήτριες από 1.311 Δημοτικά Σχολεία απ’ όλη τη χώρα, από την Κέρκυρα έως τα Φουφουρά Κρήτης και από την Σάμο ως την Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να τονιστεί ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο ως επισκέψιμος χώρος-μνημείο αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα και διαθέτει και τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1) Λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 365 ημέρες τον χρόνο: 08.00-19.00 Μάρτιος-Οκτώβριος, 08.00-17.00 Νοέμβριος-Φεβρουάριος

2) Διαθέτει μηχανοργάνωση με σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων

3) Ακουστική ξενάγηση σε 10 γλώσσες

4) Πωλητήριο αναμνηστικών ειδών

5) Κυλικείο

Επίσης, στο Αίθριο φιλοξενείται η Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αφίσες και δάδες από το 1896 έως σήμερα» την οποία όλοι μπορούν να επισκεφτούν χωρίς επιπλέον κόστος. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, και να «περιηγηθούν» στα προγράμματα του Multimedia Touch Screen Table.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα