Ας τους αφήσουμε να βράζουν στο ζουμί τους

H θερινή αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Τσίπρας αμέσως μετά τις διακοπές δεν είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν είχαμε πάντως, εκτός κι αν κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται το κλείσιμο της ψαλίδας από τις 18 στις 15 μονάδες ή από τις 15 στις 12. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει απλά στην κυβέρνηση σαν ζόμπι. Ζωντανοί – νεκροί είναι και απλά περιμένουν πότε θα τους θάψει ο ελληνικός λαός.

Ούτε τους επόμενους μήνες θα έχουμε μεγάλες ανατροπές

στο πολιτικό σκηνικό αφού όλοι οι άσοι του πρωθυπουργού τέλειωσαν. Κι άλλα μερίσματα φτώχειας να μοιράσει η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Δυστυχώς η αποστολή του Τσίπρα και της παρέας του εξετελέσθη. Όπως είπε και ο Βίζερ «εγώ θα έχω πεθάνει και η Ελλάδα θα βρίσκεται ακόμη σε επιτροπεία». Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι του χρόνου δεν θα έχουμε μνημόνια η αλήθεια είναι ότι από τη μέγγενη των δανειστών δεν θα γλιτώσουμε για δεκαετίες. Κι αυτό είναι έργο Τσίπρα. Το καταστροφικό 2015 θα το πληρώσουν και οι επόμενες γενιές. Δυστυχώς από τη Δευτέρα παραγράφηκαν οι ποινικές ευθύνες του πρωθυπουργού, του Βαρουφάκη και πολλών άλλων για τα capital controls, το plan b, τις κλειστές τράπεζες, το αχρείαστο μνημόνιο και τη ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία και η κοινωνία.

Από εδώ και πέρα έχουμε δύο χρόνια ακόμη για να γίνουν εκλογές, εκτός βεβαίως κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκαστεί να τις κάνει νωρίτερα. Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να αποφασίζει πότε θα πάει σε εκλογές. Ακόμη κι αν εμείς μπορεί να μην τις θέλουμε ο Τσίπρας μπορεί να τις κάνει. Ακόμη κι αν εμείς τις ζητάμε, ο πρωθυπουργός μπορεί να τις καθυστερεί.

Τελικά, αυτό που μένει ως κορυφαίο ερώτημα είναι ένα: Να γίνουν το συντομότερο εκλογές προκειμένου να γλιτώσει η χώρα μεγαλύτερη ζημιά;

Ή μήπως είναι καλύτερα να τους αφήσουμε να κυβερνήσουν ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει; Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να τελειώσει οριστικά ο αριστεροδεξιός εθνολαϊκισμός, αυτή η αριστερή αηδία που έχει πλακώσει τη χώρα, πρέπει να τους αφήσουμε να εξαντλήσουν την τετραετία.

Αυτοί είναι ικανοί να πάνε σε εκλογές και μετά να ξαναγίνουν αντιμνημονιακοί και να καταψηφίζουν τα μέτρα που οι ίδιοι αποδέχθηκαν. Μήπως τελικά είναι καλύτερα να τελειώσουμε μια και καλή με αυτό το τέρας της Μεταπολίτευσης που διαλύει τη χώρα; Μπορεί το τίμημα να είναι βαρύ, αλλά μήπως τελικά αν ξεμπερδέψουμε από αυτόν τον λαϊκισμό που μας έφερε μέχρι εδώ, τότε η Ελλάδα θα κάνει το restart που χρειάζεται;

Ας τους αφήσουμε να βράζουν στο ζουμί τους, ας τους αφήσουμε να καταστραφούν μόνοι τους. Πάντως, το παιχνίδι δεν μπορούν να το γυρίσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα