«Αριστερή»… στροφή του Στιβ Μπάνον

Μία μάλλον περίεργη συνέντευξη παραχώρησε στο αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων περιοδικό American Prospect ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, τη στιγμή μάλιστα που διακυβεύεται η θέση του στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάνον, ο οποίος θεωρείται ο "εγκέφαλος" της εθνικιστικής ατζέντας του Τραμπ, χαρακτήρισε τους ακροδεξιούς "ένα μάτσο κλόουν" και τάχθηκε κατά της στρατιωτικής παρέμβασης στη Βόρεια Κορέα.

"Οι εθνικοσοσιαλιστές είναι χαμένοι. Πιστεύω ότι τα ΜΜΕ

τους δίνουν μεγάλη αξία και πρέπει να βοηθήσουμε να τους συντρίψουμε. Αυτοί οι τύποι είναι ένα μάτσο κλόουν" είπε χαρακτηριστικά ο Μπάνον. όσον αφορά τη Β. Κορέα, ο Μπάνον δήλωσε ρητά ότι "δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ξεχάστε την. Μέχρι κάποιος να μου δώσει μια λύση σε αυτό το κομμάτι της εξίσωσης που λέει ότι μέσα στα πρώτα 30 λεπτά θα πεθάνουν 10 εκατομμύρια κάτοικοι της Σεούλ, δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ".
Αναφερόμενος στον "οικονομικό πόλεμο" με την Κίνα, ο Μπάνον δήλωσε: "Το βλέπετε στη ρητορική τους. Δεν ντρέπονται να πουν τι κάνουν. Ένας από τους δύο μας θα είναι ο ηγεμόνας σε 25 ή 30 χρόνια και θα είναι αυτοί αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. Μας εμπαίζουν στο θέμα της Κορέας, δίνουν σόου".

Πηγή που πρόσκειται στον Μπάνον, πάντως, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για συνέντευξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του μίλησε με τον συνιδρυτή του περιοδικού Ρόμπερτ Κάτνερ τηλεφωνικώς και απλά ανέφερε τις απόψεις του. Μια δικαιολογία που μάλλον δεν ακούγεται καθόλου πειστική αφού αφορά έναν γκουρού των μίντια…

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα