Αποδοκιμασίες και πανό κατά της Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία φώναζαν συνθήματα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Σημειώνεται ότι τα συνδικάτα της Αττικής, τα οποία είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη στις 15:30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υποστήριξαν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική

Αττική.

Με πανό τα οποία έγραφαν συνθήματα όπως "έργα τώρα αντιπλημμυρικά, για να μην πεθάνει η εργατιά" οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε οΓ.Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση της διοίκησης, δήλωσε:

"Η πλειοψηφία της διοίκησης της Περιφέρειας, της κύριας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αποφασίσει από την αρχή να την διακόψουν. Έψαχναν απλά μια πρόφαση. Αυτό μας το είχαν πει και ορισμένοι σύμβουλοί τους, πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση. Δεν συνέβη τίποτα που να τους εμποδίζει να συνεχίσουν, απλά ανάμεσα σε δύο ομιλίες, μέχρι να έρθει ο επόμενος ομιλητής οι συγκεντρωμένοι φώναξαν κάποιο σύνθημα, που είναι απόλυτα δικαιολογημένο βεβαίως και να φωνάξουν και να εκφράσουν την οργή τους, γιατί είναι οργισμένοι, γιατί έχασαν 21 φίλους, συγγενείς τους, συναδέλφους τους, τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί. Δεν μπορούν λοιπόν με αστεία επιχειρήματα, με τέτοιους τρόπους, με προφάσεις να διακόπτουν μια συνεδρίαση.

Ήθελαν να μην απολογηθούν σήμερα για αυτή την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν και αυτοί και οι προηγούμενοι και για αυτό προσπάθησαν να αποφύγουν.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρός του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς:

"Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής", που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη".

Από την πλευρά της η παράταξη "180 μοίρες – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο", σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος: "Ενημέρωση – συζήτηση για το θέμα των καταστροφικών πλημμυρών της 15-11-2017 στη Δυτική Αττική”, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεννόηση με την κα Δούρου και χωρίς να λάβει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε αναίτια την συνεδρίαση προκαλώντας την αγανάκτηση ακόμα και συναδέλφων της πλειοψηφίας.

Είναι προφανές ότι η κα Δούρου δεν επιθυμεί να γίνει συζήτηση όσο το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα

Την συμπεριφορά αυτή που είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη, την καταγγέλλουμε και καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας να συγκαλέσει άμεσα εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της συζήτησης".

Ενταση και στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας - Ειδυλλίας

Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας - Ειδυλλίας με αφορμή την απουσία της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη, από αυτή την πρώτη συνεδρίαση μετά την πρόσφατη τραγωδία από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Μετά την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε για τη μνήμη των θυμάτων, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργος Σαμπάνης κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση αυτή στην οποία τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής και μάλιστα με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Τότε σύμβουλοι της παράταξης της κ. Κριεκούκη εξήγησαν ότι η δήμαρχος απουσιάζει διότι καταγράφει τα προβλήματα από τις πλημμύρες, ενώ ορισμένοι επιτέθηκαν φραστικά αλλά και κυριολεκτικά στον κ. Σαμπάνη.

Τα επεισόδια έληξαν μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ οι κ. Πατούλης και Παχατουρίδης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα