Αποχώρηση Χρυσόγονου: Σπάει το «μπετόν» της αριστεράς με ηχηρό τρόπο

Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες γράφεται το τέλος του χρονικού ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Ένας σοβαρός άνθρωπος, σίγουρα πολύ σοβαρότερος από όλους τους Συριζαίους που μας κυβερνούν, ο Κώστας Χρυσόγονος, αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιείται.

Εδώ και πολύ καιρό ο ευρωβουλευτής εμφάνιζε τάσεις αυτονόμησης από τις επιλογές του κ. Τσίπρα και της

κλειστής παρέας του Μαξίμου. Ο Χρυσόγονος δεν έχει μιλήσει, όπως ο ίδιος δήλωσε, δύο χρόνια με τον πρωθυπουργό, γεγονός πρωτόγνωρο. Για σκεφτείτε το: Ο πρωθυπουργός συνομιλεί κάθε μέρα με τον Καρανίκα, τον μπάρμπα Αλέκο ή την κυρά Τασία αλλά με τον ευρωβουλευτή του έχει κόψει κάθε επικοινωνία. Και μάλιστα με έναν σοβαρό συνταγματολόγο που δεν προκάλεσε ποτέ και που η στήριξή του στην κυβέρνηση ήταν πάντα διακριτική. Είχε διαφωνήσει για επιλογές του Μαξίμου στην οικονομία, για την καθυστέρηση στο Ελληνικό, για την επιλογή της Θάνου ως νομικής συμβούλου στο Μαξίμου, για την κλήρωση στα σχολεία προκειμένου να βρεθεί ο σημαιοφόρος κ.λπ.

Ο Χρυσόγονος ανήκει στην Σοσιαλιστική Τάση, που αποτελείται από κάποιους πασοκογενείς οι οποίοι όμως έχουν αγκαλιάσει για τα καλά τις καρέκλες της εξουσίας. Όπως ο Κουρουμπλής ή ο Πάντζας ή ο κολλητός του Ακη ο Κοτσακάς.

Η αποχώρηση του Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς σπάει το «μπετόν» της αριστεράς με ηχηρό τρόπο. Σιωπηρές αποχωρήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς, πολλά στελέχη έχουν καταλάβει τι νούμερα είναι αυτά που μας κυβερνούν κι έχουν πάει σπίτι τους. Ο ευρωβουλευτής, όμως, είναι σίγουρο ότι θα κάνει πάταγο με την ανεξαρτητοποίησή του. Και σίγουρα είναι πιο έντιμο να αποχωρείς όταν δεν πάει άλλο παρά να μένεις και να κάνεις τουμπεκί, όπως η ομάδα των «53» με επικεφαλής τον Τσακαλώτο που βάζουν την ουρά στα σκέλια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα