Απίστευτο: Με παρέμβαση Σόιμπλε έπεσαν στα μαλακά Ισπανία και Πορτογαλία

Απίστευτο κι όμως, αληθινό. Ο Σόιμπλε είναι πίσω από τις ποινές - χάδι της Κομισιόν προς την Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτός παρενέβη σε μια πολιτική στήριξη κατά κύριο λόγο της Ισπανίας και του Μ. Ραχόι ο οποίος προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Οπως μεταδίδει η Handelsblatt, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε προσωπικά σε Ευρωπαίους Επιτρόπους για να επιχειρηματολογήσει κατά της επιβολής οικονομικών

κυρώσεων, αναφέρουν υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Κατά συνέπεια μόνο τέσσερις Επίτροποι στήριξαν τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια τις σύσκεψης της Τετάρτης.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, οι δύο χώρες δεν θα μείνουν αλώβητες καθώς μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με την απόσυρση των διαρθρωτικών κεφαλαίων εάν δεν προβούν σε σημαντικές μειώσεις των ελλειμμάτων τους το 2017.

"Λάβαμε δύο αποφάσεις σήμερα, να αφήσουμε τις οικονομικές κυρώσεις και να παρακρατήσουμε τα διαρθρωτικά κεφάλαια" είπε στην εφημερίδα ο Γιούνκερ. "Η παρακράτηση των διαρθρωτικών κεφαλαίων θα πλήξουν σφοδρότερα την Ισπανία και την Πορτογαλία, οικονομικά, απ' ότι οι κυρώσεις".

Η παρέμβαση Σόιμπλε ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου καθώς θα μπορούσαν κι άλλες χώρες να απαιτήσει πολιτική παρέμβαση για ανάλογα δημοσιονομικά προβλήματα. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και φυσικά η Ελλάδα η οποία έχει γνωρίσει ουκ ολίγες φορές τη σκληρή πλευρά του Β. Σόιμπλε.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα