Απίστευτο επιχείρημα του Ν. Παρασκευόπουλου για τα τηλεφωνήματα του Π. Καμμένου

Απίστευτο επιχείρημα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για να δικαιολογήσει τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια Μάκη Γιανουσάκη.

"Προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμα και έγκλημα, πόσω μάλλον ένα τηλεφώνημα". Την τοποθέτηση έκανε ο Ν. Παρασκευόπουλος ο οποίος είναι ο εισηγητής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση και λήψη απόφασης σύμφωνα με

τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

Η συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στην Βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία επί του αιτήματος.

Νωρίτερα ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τα κόμματα της μειοψηφίας να στηρίξουν με την ψήφο τους το αίτημα για σύσταση της Εξεταστικής λέγοντας ότι στη αντίθετη περίπτωση θα "καταπίνουν την κάμηλο". "Ειδάλλως γίνεστε υποκριτική μειοψηφία συγκάλυψης" είπε.

"Αν έχεις άντερα"

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο να αποδεχτεί την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής λέγοντας "αν έχετε τα άντερα να το δεχτείτε. Τι φοβάστε; Άλλωστε η Εξεταστική από την πλειοψηφία θα ελέγχεται; Κι επίσης είπατε πως θα μας δώσετε το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον ισοβίτη".

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας χαρακτήρισε "τακτικισμό" από πλευράς αντιπολίτευσης το αίτημα για την Εξεταστική και υπερασπίστηκε πλήρως τις κινήσεις του Π. Καμμένου λέγοντας πως όταν πρόκειται για την εξάρθρωση μιας συμμορίας, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης υπάρχουν κινήσεις που πρέπει να γίνονται με πλήρη μυστικότητα.

"Η πρότασή σας διακινδυνεύει την ασφάλεια και την δικαιοσύνη προκειμένου να πληγεί ένας σημαντικός υπουργός της κυβέρνησης" είπε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Εκτός από τον Ν. Παρασκευόπουλο την υπεράσπιση Π. Καμμένου στην σημερινή συζήτηση θα αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς τον λόγο θα λάβουν τόσο ο Σταύρος Κοντονής όσο και ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν υπάρχει φυσικός, για να αναζητήσουμε ηθικό αυτουργό

Την άποψη ότι για στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας θα πρέπει να υπάρχει φυσικός αυτουργός και στην περίπτωση των συνομιλιών Καμμένου-Γιανουσάκη δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, διατύπωσε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός πλήρως εναρμονισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πολλές φορές ότι από την στιγμή που η μηνυτήρια αναφορά του ισοβίτη Γιανουσάκη κατά φυσικών προσώπων και μάλιστα κατά της εισαγγελέως κ. Τζίβα τέθηκε στο αρχείο, τότε δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός στην υπόθεση, άρα δεν υπάρχει και ηθικός.

"Δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός, πρόκειται για απόλυτη παρανόηση να μας λέτε να εξετάσουμε τους ηθικούς αυτουργούς, ενώ δεν υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "σύρεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα".

Ενώ στην αρχή της τοποθέτησής του επισήμανε πως ήταν φανερό ότι η σημερινή συζήτηση επί του αιτήματος σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες Καμμένου, "θα περιστρέφονταν και επί άλλων θεμάτων".

"Διαλέξατε κακιά μέρα να μιλήσετε κύριε Μητσοτάκη για το ναυτικό ατύχημα" είπε ο κ. Κοντονής. "Γιατί βγήκε σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού που νομίζω είναι δικός σας και μίλησε για αισθητά αποτελέσματος στην διαδικασία απορρύπανσης του Σαρωνικού".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα