Απευθείας ή με μπαράζ, Βραζιλία θα πας!

Αλλαγμένη προς το καλύτερο και με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η τετράδα Σαμαράς, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης κυνήγησε το γκολ από το πρώτο λεπτό αν και οι βοήθειες από τους ακραίους μπακ ή τα αμυντικά χαφ ήταν ελάχιστες. Σαμαράς και Νίνης συνδυάζονταν

εξαιρετικά από αριστερά και δημιούργησαν αρκετές φάσεις, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι τελικοί αποδέκτες. Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (δύο φορές) και Τοροσίδης (κεφαλιά ψαράκι).

Κατά τα συνηθισμένα το ημίχρονο έληξε 0-0 και όλα έδειχναν ότι θα ήταν ακόμη μία αγχωτική βραδιά. Ο Σαμαράς πήρε την ομάδα πάνω του και στο δεύτερο ημίχρονο με την διαφορά ότι συνέκλινε περισσότερο προς το κέντρο. Σε μια τέτοια ενέργεια βρήκε καταπληκτικά τον Σαλπιγγίδη, που με αριστερό πλασέ, έβαλε ακόμη ένα καθοριστικό γκολ για την Εθνική Ομάδα.

Στη συνέχεια το ματς έχασε το ρυθμό του, αν και στο τέλος με τον Καραγκούνη θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Οι Λετονοί δεν απείλησαν και έτσι το ματς έληξε με 1-0, αποτέλεσμα σήμα κατατεθέν της Εθνικής, εδώ και μια δεκαετία. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών του Ρούγκινς και του Κατσουράνη, στο 86’ και 90+3’, αντίστοιχα.
Στο άλλο ματς του ομίλου, οι Σλοβάκοι αν και προηγήθηκαν 1-0, έχασαν τελικά από τους Βόσνιους με 2-1 και δεν μας έδωσαν κι άλλο βαθμολογικό δώρο. Η Βοσνία εξακολουθεί να είναι πρώτη, οι Σλοβάκοι απώλεσαν κάθε ελπίδα, αλλά η σημερινή εικόνα της Εθνικής, μας δίνει το δικαίωμα να της πούμε: Απευθείας ή με μπαράζ, Βραζιλία θα πας!

Οι συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (74’ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64’ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88’ Φετφατζίδης), Μήτρογλου
Λετονία (Μάριανς Πάχαρς): Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68’ Καρασάουσκς), Λάιζανς (61’ Σινιελνίκοβς), Ρούγκινς, Τσάουνια, Λάζντινς, Βερπακόφσκις (79’ Ράκελς)
Η βαθμολογία του 7ου ομίλου: Βοσνία 19, Ελλάδα 19, Σλοβακία 12, Λιθουανία 8, Λετονία 7, Λιχτενστάιν 2
Αποτελέσματα σημερινής αγωνιστικής :Λιθουανία-Λιχτενστάιν 2-0,Σλοβακία-Βοσνία 1-2, Ελλάδα-Λετονία 1-0
Η επόμενη αγωνιστική (11/10): Ελλάδα – Σλοβακία, Βοσνία – Λιχτενστάιν, Λιθουανία – Λετονία

Keywords
Τυχαία Θέματα