Ανίκανοι Τροικανοί διαλύουν την Ελλάδα

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι απόψε το βράδυ το Γιούρογκρουπ θα εκδώσει μια ανακοίνωση η οποία δε θα μιλά για άμεση εκταμίευση της δόσης, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέσα στην εβδομάδα, οπότε και θα ανακοινωθούν τα χρονοδιαγράμματα. Όμως, είναι σίγουρο ότι θα γίνει μια δήλωση στήριξης της ελληνικής προσπάθειας. Θα τσιγκουνευτούν δηλαδή στο να δώσουν εδώ και τώρα τη δόση αλλά δε θα τσιγκουνευτούν στις δηλώσεις για το πόσο ενθουσιασμένοι είναι με την Ελλάδα.

Αυτό είναι το σίγουρο, όμως, αυτό

που μένει από την έκθεση της Τρόικας και τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες είναι η παντελής αποτυχία των δανειστών μας. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ερασιτέχνες οικονομολόγοι που εγκληματούν κατά της χώρας.

Διότι, αν διαβάσει κανείς την έκθεση θα διαπιστώσει ότι η τρόικα αντιλήφθηκε πως η συνταγή της ήταν παντελώς λανθασμένη και διέλυσε τη χώρα.

Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνει διετής επιμήκυνση διότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση 19 δισ. το 2014 και άλλα 17,6 δισ. έως το 2016. Μόνο τότε, λένε, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που οι ίδιοι είχαν βάλει για το χρέος.

Κι όλα αυτά γιατί όπως αναφέρει η έκθεση «εξαιτίας της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης». Όταν συνέτασσαν τα μνημόνια δεν έβλεπαν τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, ούτε την οικονομική κατάσταση των πολιτών; Και για να γίνουμε και προφήτες: Ακόμη και οι προβλέψεις τους για το τρίτο μνημόνιο είναι λάθος και θα μας φορτώσουν εμάς την αποτυχία τους. Όταν θα «σκάσουν» τα έσοδα αφού κανείς δε θα έχει να πληρώσει φόρους ποιος θα ευθύνεται;

Η τρόικα προβλέπει έλλειμμα κάτω από 3% το 2016, δύο χρόνια μετά από την αρχική της πρόβλεψη. Φταίμε εμείς να τους λέμε ανίκανους;

Μάλιστα, τονίζεται στην έκθεση πως αν δεν υπάρξει διετής επιμήκυνση η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα (περικοπές δηλαδή) ύψους 9,2 δισ. Πάνω από τα 13,5 δισ. δηλαδή που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς, υπάρχει πρόβλεψη ότι θα υπάρχουν «αυτόματες περικοπές δημοσίων δαπανών εκτός μισθών, συντάξεων και επιδομάτων» ανάλογου ύψους με τις πιθανές αποκλίσεις που θα διαπιστώνονται στο εξής από τις περιοδικές εκθέσεις των κλιμακίων της τρόικας, δηλαδή αν δεν πιάνεται ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δε μπορεί να χάσει κανένα στόχο διότι τότε θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που σίγουρα θα είναι αιματηρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα