Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώνονται χωριά

20:37 5/8/2017 - Πηγή: Antinews

Δραματική είναι η κατάσταση στα Κύθηρα όπου βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου.

Λόγω των αναζωπυρώσεων και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα Κύθηρα, εκκενώθηκε το μεσημέρι ο οικισμός Αραίοι, ενώ λίγο μετά τις 16:30 εκκενώθηκε και το χωριό Μυλοπόταμος.

Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα, 61 πυροσβέστες, 57 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Έκκληση κάνει ο αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Κομνηνός να μην φύγουν τα εναέρια μέσα γιατί η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. «Αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι

ανεξέλεγκτη, κυριολεκτώ σε αυτό που σας λέω. Εχθές ελέγξαμε μια κατάσταση και όλα ήταν μια χαρά μέχρι σήμερα το πρωί στις δέκα που έφυγε το σινουκ. Έφυγε το σινουκ, ο άνεμος δυνάμωσε και έγιναν τρεις με τέσσερις καλές αναζωπυρώσεις στις περιοχές των Αραίων και Μυλοποτάμου οι οποίες μας έχουν δέσει τα χέρια. Οι περιοχές που καίγονται είναι παρθένες για πρώτη φορά πήγε φωτιά. Κάνουμε έκκληση να μην φεύγουν τα εναέρια μέσα από τα Κύθηρα. Έχουν καεί περιουσίες κτήματα, μελίσσια ελαιώνες και μποστάνια και δεν ξέρουμε και ακόμη γιατί το τοπίο είναι θολό, ευτυχώς δεν έχουν καεί σπίτια».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα, ενώ χθες είχε χρειαστεί να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί του νησιού, οι κάτοικοι των οποίων όμως σήμερα επέστρεψαν στα σπίτια τους.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα