Ανελέητο σφυροκόπημα εντός κι έκτος Βουλής για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

Πανηγυρίζουν ήδη τα συριζοτρόλ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της κυβέρνησης. Η πλατεία όχι μόνο δεν γέμισε αλλά προσέφερε και πολύτιμες φωτογραφίες για εκμετάλλευση από το Μέγαρο Μαξίμου. Το κίνημα «Παραιτηθείτε» απέτυχε να μαζέψει κόσμο, ήταν μάλιστα πολύ μικρότερη η συγκέντρωση από την περσινή, παρά το γεγονός ότι και οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ευνοούν μια κινητοποίηση αλλά και υπήρξε μια σχετικά μεγάλη διαφήμιση στα social media.

Ευτυχώς η Νέα Δημοκρατία

έχει καταλάβει ότι με τέτοιες συγκεντρώσεις δεν πέφτει καμιά κυβέρνηση κι ευτυχώς αντιλήφθηκε ο Μητσοτάκης ότι η υιοθέτηση τέτοιων κινημάτων, το «αγκάλιασμα» συγκεντρώσεων οι οποίες από την αρχή είναι καταδικασμένες, κάνουν κακό στην αντιπολίτευση και πολύ καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ βγήκε μέχρι και ο Παπαδημούλης με τα 20 χιλιάρικα το μήνα να μας πει ότι κλείδωσαν οι εκλογές για το 2019. Πώς να μην κλειδώσουν αριστερέ ζάμπλουτε που καταπίνεις χωρίς νερό τα πάντα; Αλλά θα έρθει η σειρά σου…

Κατ’ αρχάς ας δούμε γιατί είναι από την αρχή αποτυχημένες οι κινήσεις τύπου «Παραιτηθείτε». Πρώτα πρώτα ας ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτούς που μπαίνουν μπροστά. Πώς να εμπιστευτεί ο κόσμος ανθρώπους με τους οποίους γελά στο διαδίκτυο, κάνει πλάκα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αλλά είναι παντελώς άσχετοι με την πραγματικότητα. Επικεφαλής ο Τσουκαλαδάκης, ο Τατσόπουλος και ο Χειμωνάς; Έλεος βρε παιδιά. Εντάξει έχουν καλές προθέσεις, μαζί τους να φύγει η χολέρα της Αριστεράς αλλά αυτοί; Με κολλαγόνα, αλόε βέρα, το φαν κλαμπ με τις γκόμενες του Τατσόπουλου και τον καθένα που νομίζει ότι κάνει πολιτική θα φύγει ο Τσίπρας;

Κατά δεύτερο είναι φανερό ότι ο κόσμος βαρέθηκε τις συγκεντρώσεις. Δεν κατεβαίνει στο δρόμο ούτε με σφαίρες, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μαζέψει πλέον κόσμο. Οι πολίτες σιχάθηκαν τους πολιτικούς, σιχάθηκαν τα κινήματα και τους κινηματίες. Αναζητούν καθαρές λύσεις, προγράμματα, σοβαρούς και νέους ανθρώπους που θα τους δώσουν ένα όραμα για να πιαστούν. Και τότε θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, όχι στο Σύνταγμα, αλλά στην κάλπη για να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει στην κυβέρνηση.

Υπάρχει και η φυσιογνωμία μιας τέτοιας συγκέντρωσης. Πολύ φλώρικη βρε παιδί μου και πολύ θολούρα. Με ένα αρνητικό σύνθημα τύπου «Παραιτηθείτε» χωρίς εναλλακτική πρόταση, με ιδεολογικές αναφορές που πνίγονται σαν το… Ποτάμι του Θεοδωράκη και με μια λογική λίγο ελιτίστικη που βεβαίως την εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να την συκοφαντήσει, προκοπή δεν πρόκειται να υπάρξει.

Υπό άλλες συνθήκες ναι, ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να βγει και να διαδηλώσει για τα εγκλήματα που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση. Θα έπρεπε ένα εκατομμύριο πολίτες να ζητούν την παραίτηση του Τσίπρα και του Καμμένου. Όμως, μην ξεχνάμε δεν είναι όλοι… Αγανακτισμένοι. Εκείνο το κίνημα από χιλιάδες πολίτες που ουσιαστικά έγιναν ακουσίως πιόνια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, δεν μπορεί να υπάρξει από την κεντροδεξιά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το κόπι ράιτ της φασαρίας, του μπάχαλου το έχει η Αριστερά. Κι εν πάση περιπτώσει δεν θα γίνουμε όλοι ίδιοι…

Ο διωγμός της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνει με τέτοιες χαζές, απροετοίμαστες, απολίτικες και «φλούφλικες» όπως λέει και ο λαός, συνάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πολεμηθεί με διαφορετικά όπλα. Με καθημερινό αγώνα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής. Με το να μην αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους υπουργούς της κυβέρνησης. Να αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, να βγάζουν στη φόρα τις σχέσεις συναλλαγής και διαπλοκής με επιχειρηματικά κι όχι μόνο συμφέροντα.

Η Νέα Δημοκρατία, η κεντροδεξιά, οι ευρωπαϊστές, οι υποστηρικτές του «Παραιτηθείτε» πρέπει να γίνουν πιο σκληροί, πιο δυναμικοί, πιο άγριοι και κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με έναν σκληρό, ύπουλο, ανάλγητο και αμείλικτο αντίπαλο. Ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου είναι killer. Έτσι πρέπει να γίνουν και οι αντίπαλοι. Δεν λέμε να γίνουν βρόμικοι, ούτε να παίξουν στο παιχνίδι με κλεμμένα χαρτιά. Αλλά πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο που κάποια στιγμή θα πέσει. Πρέπει να κουνάνε τη μηλιά και να ρίξουν όλα τα μήλα κάτω πριν από την ώρα τους.

Και το κυριότερο, αυτό που εμείς εδώ στο Antinews κάνουμε σύνθημα: Δεν πρέπει να χάνεται καμιά ψήφος, πρέπει κάθε μέρα να κερδίζονται και νέοι ψηφοφόροι που θα πιστέψουν πως υπάρχει εναλλακτική.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα