Ανδρας πέθανε στην ουρά περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ!

Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί από το πρωί σε τράπεζες και ταχυδρομεία, καθώς είναι η τελευταία μέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, η ταλαιπωρία αποδείχθηκε μοιραία για έναν άνδρα, που λιποθύμησε περιμένοντας σε τράπεζα, στην οδό Λαμπράκη,

και λίγο αργότερα έχασε τη μάχη. Ο άτυχος άντρας λιποθύμησε λίγο μετά τις 11.00 ενώ περίμενε έξω από την τράπεζα, μαζί με δεκάδες άλλους φορολογούμενους. Στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο, που όμως δεν μπορούσε να σταματήσει, λόγω των πολλών παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή...

Οπως μεταδίδει το seleo.gr, ο 70χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, ο 70χρονος έπαθε ανακοπή στην ουρά της τράπεζας και οι διασώστες που τον παρέλαβαν του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο διασωληνωμένο.

Η διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ, Τζίνα Λεπτοκαρύδου τόνισε πως οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο έκαναν στον 70χρονο κάρπα και στη συνέχεια τον μετέφεραν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Όπως μας είπε η κυρία Λεπτοκαρύδου ''ο 70χρονος έπαθε ανακοπή ενώ περίμενε στην τράπεζα και κατέρρευσε χωρίς να έχει προηγηθεί καυγάς ή κάποια αντιπαράθεση στην τράπεζα''.

Δήλωση για τον θάνατο 70χρονου πολίτη, σήμερα, ενώ περίμενε σε τράπεζα για να πραγματοποιήσει συναλλαγή, έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρης Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς για τις συνθήκες του συμβάντος, ανέφερε ότι αμέσως μετά την είσοδό του σε κατάστημα της τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, ο 70χρονος κάθισε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών, προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην «ουρά». Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ταλαπωρία

Στις τράπεζες χθες επικρατούσε το αδιαχώρητο και οι πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και πάνω από μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθούν, ενώ σήμερα η εικόνα αναμένεται να είναι χειρότερη, με τους φορολογουμένους που θα σπεύσουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με την εκπνοή της προθεσμίας. Η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών γίνεται και στα ΕΛΤΑ, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες σε 59 επιλεγμένα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τους φόρους μέχρι και τις 8:30 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Φορολογούμενοι που εισήλθαν στο Taxisnet για να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δεν υπήρχαν στους λογαριασμούς τους. Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν το πρόβλημα και δηλώνουν ότι θα αντιμετωπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όμως οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Μόνο από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος που λήγουν σήμερα το οικονομικό επιτελείο προσδοκά την είσπραξη περισσότερων από 1,5 δισ. ευρώ (450 εκατ. από τον ΕΝΦΙΑ και πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος).

Πάντως, την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι εκπτώσεις θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα οι οικονομικά αδύναμοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα. Για τους φορολογούμενους αυτούς εντός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου όσοι είχαν υποπέσει σε λάθη να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ειδικότερα:

1. Στα μέσα Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση δηλώσεων Ε9, προκειμένου να υπολογιστούν οι εκπτώσεις του φόρου κατά 50% ή 100% για τις περιπτώσεις των φορολογουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και η μείωση κατά 20% του ΕΝΦΙΑ για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

2. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προσπαθήσουν να αντλήσουν τις πληροφορίες για τους φορολογούμενους που δικαιούνται τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που προβλέπει ο νόμος, από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων. Σκοπός της υπηρεσίας είναι να προσέλθουν όσο το δυνατόν λιγότεροι φορολογούμενοι στις ΔΟΥ. Για να εντοπίσουν τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα για τα οποία ισχύει η έκπτωση του 20%, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα αντλήσουν στοιχεία από τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, τα υποβληθέντα φορολογικά έντυπα Ε2 και τον ΔΕΔΔΗΕ.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα