Αν είναι να στεναχωρήσουμε τον… ψαροντουφεκά, ας μας χαρακτηρίσουν και ακροδεξιούς

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ, ούτε είναι ακραίο κόμμα. Ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία ήταν πάντα, με τα λάθη του, τις σκοτεινές εξαιρέσεις του, τις παραλείψεις του, τους προδότες του αλλά και τους πατριώτες του. Όπως όλες οι παρατάξεις, αν και για το ότι υπάρχουν πατριώτες σε άλλα κόμματα, αυτό να μας επιτρέψετε να αμφιβάλλουμε. Ούτε ήταν ποτέ ακροδεξιό κόμμα, ούτε «κομμουνιστοφάγο», ούτε όλες αυτές οι ανοησίες που προβάλλει

καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να χαράξει διαχωριστικές γραμμές.

Δεν έχουν δικαίωμα, λοιπόν, να μιλούν οι αποτυχημένοι, αγράμματοι και ανιστόρητοι Συριζαίοι για ακροδεξιά και άκρα όταν αυτοί ήταν που υιοθέτησαν την ακραία πόλωση όταν χαρακτήριζαν δοσίλογους και Γερμανοτσολιάδες όποιους τολμούσαν να μιλήσουν για μνημόνια, μεταρρυθμίσεις, αναγκαστικά μέτρα λόγω χρεοκοπίας κ.λπ.

Αλλά να μιλάνε επίσης οι αριστεροί για άκρο όταν έχουν αγκαλιάσει τα Εξάρχεια, τους μπαχαλάκηδες, τις μολότοφ και τους τρομοκράτες; Αυτό πάει πολύ.

Ωστόσο, κάποιοι και στη ΝΔ έχουν πάθει σύγχυση, ιδεολογικής φύσεως. Προσπαθούν να τραβήξουν από το μανίκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρούν να τον αναγκάσουν να αποκηρύξει συνεργάτες του, επιδιώκουν να τον σύρουν σε μια αντιπολιτευτική τακτική που θα είναι…commeilfaut. Ήτοι, μια χαλαρή αντιπολίτευση από την οποία ο Τσίπρας θα κερδίζει πόντους αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει κριτική. Κάτι σαν ένα… Ποτάμι της δεξιάς με λίγα λόγια να γίνει η ΝΔ ώστε να τσαλαβουτά από εδώ κι από εκεί χωρίς να έχει συγκεκριμένη στόχευση. Να μιλάνε για τις σημαίες, αλλά δεν έγινε και τίποτε αν τις βγάζουν από τα σχολεία. Να κάνουν κριτική γιατί οι Συριζαίοι πετάνε τις εικόνες, αλλά δεν θα ασχολούμαστε και πολύ. Να βγάζουμε μια ανακοίνωση για τα σταλινικά εγκλήματα αλλά δεν έγινε και τίποτε.

Ωραία, λοιπόν. Ας μας πουν οι «δεξιοί» και το Μαξίμου πώς να κάνει αντιπολίτευση ο Κυριάκος. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην μας… κακοχαρακτηρίσουν.

Είπαμε, η ΝΔ είναι ένα κόμμα σοβαρό και όχι ακραίο. Αν πέσει στην παγίδα, όμως, που στήνει η κυβέρνηση και οι «δεξιοί» δορυφόροι της θα χάσει πολλά. Κι αυτή η παγίδα είναι ακριβώς μη τυχόν και η σκληρή αντιπολίτευση χαρακτηριστεί… ακροδεξιά.

Αν δείτε τα κυβερνητικά στελέχη, σε κάθε κριτική που ασκούν στη ΝΔ βάζουν και τον όρο ακροδεξιά. Είναι ο «μπαμπούλας» που τον επισύρουν προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να μην κάνει… αντιπολίτευση. Όχι, αυτό δεν πρέπει να τους περάσει. Οι απολογητές του Στάλιν και οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί συνεργάτες τους που έχουν πέσει στα τέσσερα μπροστά στον Σόιμπλε δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε.

Κι αν είναι να στεναχωρήσουμε τον… ψαροντουφεκά τότε ας μας χαρακτηρίσουν και ακροδεξιούς. Αν ακροδεξιά είναι να βγάζεις στη φόρα τα εγκλήματα της αριστεράς τότε ας πούνε ότι θέλουν. Όχι να βγαίνει από πάνω ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Σκουρλέτης και ο Παπαδημούλης.

Προσκύνημα στους εγκληματίες της αριστεράς δεν θα κάνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα