Αλέξης Τσίπρας: Ο Τζάμπας έρχεται...

Υπέκυψε στον λαϊκισμό και τις ασφυκτικές πιέσεις των συνιστωσών ο Αλέξης Τσίπρας και τα έδωσε όλα στη Θεσσαλονίκη. Όχι ότι ήθελε και πολύ για να κάνει εξαγγελίες α λα Τσοβόλα, είναι γνωστό άλλωστε ότι θα έκανε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός. Και συμμαχίες με τον διάβολο και θα κατέβαζε και τον ίδιο τον αντίχριστο προκειμένου να τα καταφέρει.

Στη Θεσσαλονίκη

τελικά δεν μοίρασε απλά… μπουγάτσες. Κι αν οι Θεσσαλονικείς είχαν λίγο περισσότερο χιούμορ θα έπρεπε να του πετάνε τα γνωστά τρίγωνα Πανοράματος μαζί με τους κορνέδες.

Βεβαίως για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Τσίπρας έγινε απλά ένας πολιτικός σαν τους άλλους, μέχρι που η Ελλάδα μπήκε στην κρίση. Ένας πολιτικός και εν δυνάμει πρωθυπουργός που μοιράζει δώρα χωρίς αντίκρισμα. Που δίνει υποσχέσεις ακοστολόγητες και στην καλύτερη περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου. Και που με τζάμπα μαγκιές πιστεύει ότι θα εντυπωσιάσει. Θα το δείτε και στη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. Μ’ αυτό το κουτσαβάκικο ύφος θα επιτεθεί στους πάντες και στα πάντα. Θα υποσχεθεί ξανά τα ίδια και θα φύγει με τον αέρα του νικητή, του εξολοθρευτή της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς επιβεβαίωσε ότι η χώρα ζει σε ένα θέατρο του παραλόγου. Αυτό το «λεφτά υπάρχουν» που κατέστρεψε τη χώρα και τον Γ. Παπανδρέου, το χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας και πιστεύει ότι θα πείσει τον κόσμο. Όμως, η εποχή που έδιναν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς έχει περάσει. Η εποχή που ο κόσμος τσίμπαγε με τα ξεροκόμματα που μοίραζαν οι πολιτικοί έχει τελειώσει. Και θα το καταλάβει και ο Τσίπρας σύντομα, όσο κι αν προσπαθεί να γίνει ο… Ρέντσι της Ελλάδας.

Τι είπε στη Θεσσαλονίκη; Σε περίληψη υποσχέθηκε ότι:

1.Θα καταργήσει το μνημόνιο από τις πρώτες ημέρες και θα ανακοινώσει Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Έτσι θα μπορούσε βεβαίως να είναι η ονομασία ενός άλλου μνημονίου, αλλά τι σημασία έχει; Η αριστερή νιρβάνα να είναι καλά. Γιατί ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει ότι μνημόνιο είναι οι δεσμεύσεις που παίρνει η χώρα όταν δανείζεται. Όταν θα πάψει να παίρνει δάνεια, τελειώνει και το μνημόνιο, κι αυτό ήδη έχει δρομολογηθεί.

2.Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι και:

•Άρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

•Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων

•Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του

•Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

•Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο

•Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο

•Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής

•Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων

•Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

•Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

•Κόκκινα δάνεια: δημιουργία ενδιάμεσου φορέα

•Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού

Αν τα αναλύσει κανείς αυτά προφανώς δεν είναι 2 δισ. αλλά τουλάχιστον 4-5 φορές υψηλότερο ποσό αλλά η κοστολόγηση θα γίνει σύντομα. Όμως, ποιος δεν θα ήθελε τα παραπάνω αρκεί να λύσει ορισμένες απορίες. Με 12.000 αφορολόγητο που ίσχυε πριν καιρό δεν την είχαν γλιτώσει και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν 11.999 ευρώ εισόδημα; Και τότε δεν την πλήρωναν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι;

Επίσης, γιατί 751 ευρώ ο μισθός και όχι 1.000 ευρώ; Γιατί τέτοιες τσιγγουνιές; Εδώ ο μισθός έχει φτάσει 400 ευρώ και οι εργαζόμενοι παρακαλάνε για μια δουλειά κι αυτός θα νομοθετήσει όπως γουστάρει;

Τι θα κάνει για τα κόκκινα δάνεια που έχουν ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ; Θα φτιάξει ενδιάμεσο φορέα και θα κάνει λέει… σεισάχθεια; Θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη. Θα χαρίσει χρήμα δηλαδή η κυβέρνηση της αριστεράς.

Μίλησε για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα δώσει κουπόνια σίτισης για 300.000 οικογένειες ενώ όλοι οι Έλληνες (και οι ξένοι φυσικά) θα έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Θα αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένα κτίρια και θα εξασφαλίσει 25.000 διαμερίσματα για να μένουν μέσα με επιδότηση στο ενοίκιο 4 ευρώ/τ.μ. και θα δώσει αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ. Αυτό και μόνο το μέτρο κοστίζει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πειράζει. Ο Τσίπρας ανακάλυψε τη μηχανή που κόβει χρήμα.

Είπε και πολλά άλλα όπως διαγραφή χρέους της Ελλάδας όπως έγινε το 1953 με τη Γερμανία. Τους δανειστές τους ρώτησε ή θα βάλει τη χώρα σε περιπέτεια τύπου Αργεντινής;

Θα πάει και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 90 λεπτά, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βάλει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Θυμίζουμε ότι τέτοιος υπήρχε κι εφόσον ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ να υποθέσουμε ότι από εκεί πάνω θα μπει ο φόρος. Μα τότε τα έσοδα δεν είναι πάνω από 100-150 εκατ. όταν ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται σε 2,7 δισ. Που θα βρει τα υπόλοιπα άραγε;

Είπε κι άλλα πολλά που υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαζαν ένα λογαριασμό πάνω από 8-10 δισ. Όμως στον κόσμο του Αλέξη Τσίπρα τα βλέπουν αλλιώς. Και ναι, μπορούμε να το πούμε με άνεση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μερικές χιλιάδες χρόνια μετά τον Χριστό θα είναι ο πρώτος που με μια κίνηση θα ταΐσει όλους τους Έλληνες.

Και μην ξεχνάμε: Θα δημιουργήσει και 300.000 θέσεις εργασίας. Μα αυτό το πρόγραμμα δεν κοστίζει 4-5 δισ. ευρώ; Που θα τα βρει άραγε;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και μαζί και τον εαυτό του», ενώ είπε και ότι είναι «απολύτως ακατάλληλος» να διαπραγματευθεί και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τη σύγκληση «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους» για τη διαχείριση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης.

Να φανταστούμε ότι τον ακούει η Μέρκελ και οι δανειστές και τρέμουν.

Αλλά ας σταματήσει το αστείο με τον Τσίπρα. Δεν είναι απλά ένας δημαγωγός που δεν χρειάζεται να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που απειλεί τη χώρα, κι αυτό κανείς δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα