Αλέξη, η γυναίκα του Καίσαρα και ο Καίσαρας πρέπει να είναι και να φαίνονται τίμιοι!

14:17 5/4/2016 - Πηγή: Antinews

Για παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα τα ΝΕΑ, βάζοντας νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην κόντρα Ψυχάρη – Μαξίμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας

δεν έχει δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του όταν της μεταβίβασε το μερίδιό του τον Ιανουάριο του 2010 ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

Η εταιρεία αυτή, μάλιστα, το 2007 είχε αγοράσει ένα οικόπεδο εμβαδού 6.055 τ.μ. στη Σέριφο έναντι 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στις 11 Ιανουαρίου του 2010 ο κ. Τσίπρας μεταβιβάζει το μερίδιό του στην αδερφή του Ζαννέτ.

Όμως όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας αφενός στη δήλωσή του 2010 δεν έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία αν και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να το κάνει -καθώς η δήλωση πόθεν έσχες του συγκεκριμένου έτους θα έπρεπε να αποτυπώνει την περιουσιακή του κατάσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 άρα και τη σχέση του με την Αγνάντι ΟΕ- και αφετέρου στο πόθεν έσχες του 2011 δεν δήλωσε ούτε τη μεταβίβαση του εταιρικού του μεριδίου ούτε το ποσό των 33.000 ευρώ που σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό η Ζαννέτ Τσίπρα «κατέβαλε σε μετρητά στον πωλητή» αδελφό της προκειμένου να αποκτήσει το 1/3 της Αγνάντι ΟΕ.

Το θέμα δεν είναι πόσα είναι τα λεφτά που δεν δήλωσε, ούτε αν είναι μεγάλο ή μικρό ένα σκάνδαλο. Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην κάνει σωστές δηλώσεις πόθεν έσχες όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008 και για πρώτη φορά βουλευτής εξελέγη το 2009. Γνώριζε λοιπόν ότι έπρεπε να κάνει δηλώσεις πόθεν έσχες που δεν έκανε.

Είναι παράλειψη του… λογιστή; Δεν ήξερε, δεν γνώριζε τότε; Κι αν δεν το ήξερε γιατί δεν φρόντισε τώρα που είναι πρωθυπουργός να το διορθώσει;

Η γυναίκα του Καίσαρα και ο Καίσαρας πρέπει να είναι και να φαίνονται τίμιοι. Δεν μπορεί ο Τσίπρας να μέμφεται άλλους για εταιρείες και για πόθεν έσχες και αυτός να κάνει ό,τι γουστάρει.

Τι απαντά ο Α. Τσίπρας

Με τίτλο «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα των «Νέων» . Αναλυτικά το κείμενο:

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα