To... "σχέδιο - κουνέλι" παρουσίασε ο Μαδούρο - "Να τα εκτρέφετε για την πρωτεΐνη τους"

Το... "σχέδιο - κουνέλι" παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση τόνισε ότι η "λύση" για την επισιτιστική κρίση στη χώρα είναι το "κρέας από τα κουνέλια".

Η κατανάλωση κρέατος θεωρείται πολυτέλεια στη χώρα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ωστόσο η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ελπίζει πως θα επιλύσει το πρόβλημα με την εκτροφή κουνελιών για την κατανάλωση του κρέατός τους.

"Το σχέδιο εγκρίθηκε τόσο για την ζωική πρωτεΐνη που απουσιάζει από το διατροφολόγιο

των πολιτών, όσο και για το γεγονός ότι τα κουνέλια αναπαράγονται σαν... "κουνέλια", δηλαδή με πολύ γρήγορους ρυθμούς", αστειεύτηκε κατά την εισήγησή της πρότασής τους ως μια φθηνότερη εναλλακτική λύση σε άλλες πηγές πρωτεΐνης.

Ο Φρ. Μπερνάλ υπεύθυνος για το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια ως τροφή κι όχι ως κατοικίδια.

Πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια για εκτροφή από το κράτος, τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το σχέδιο ως "κομμάτι της μάχης για να κερδηθεί ο οικονομικός πόλεμος".

"Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι κατοικίδιο, αλλά δυο κιλά κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μάλιστα χωρίς χοληστερίνη στο τραπέζι τους", είπε χαρακτηριστικά ο Μπερνάλ.

Το εν λόγω σχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον Ενρίκε Καπρίλες να χαρακτηρίζει την ιδέα ως ένα "κακόγουστο αστείο" ενώ κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι θεωρεί "ηλίθιο" τον λαό της Βενεζουέλας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα