Tο αριστερό-πασοκικο-εθνικολαϊκίστικο συνονθύλευμα και οι... σοβαροί δεξιοί

13:16 1/9/2017 - Πηγή: Antinews

Χθες, ο «πιο πασόκος πεθαίνεις», Γιώργος Κατρούγκαλος ή «πολιτικό μαλάκιο» κατά τον Λοβέρδο, πριν πλακωθεί στη Βουλή είχε διαβάσει απόσπασμα από την πρόσφατη ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη. Ήταν μια αναφορά στη συμβολή του κομμουνισμού στην ανθρωπότητα κι αν υπάρχουν ή όχι εγκλήματα, όμως, αυτό έχει μικρή σημασία. Το κύριο είναι ότι ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει απροκάλυπτα το «θείο βρέφος».

Κάτι που έκαναν κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης βεβαίως,

δείχνοντας ότι το παλαιό ΠΑΣΟΚ ή «βαθύ» ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και είναι σε πλήρη συνεννόηση με το Μαξίμου.

Άλλωστε, η πρόσκληση και το «σάλιωμα» του… πρωθυπουργικού εξαδέρφου Γιώργου Λιάνη στον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Πρέσπες και όλο το σόου που στήθηκε με τον… φίλο του πολιτισμού και των τεχνών πρωθυπουργό μας, είχε και πολιτικό χαρακτήρα.

Είναι φανερό ότι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι στην αφάνεια επιδιώκει να επανέλθει στα πράγματα μέσω της δημιουργίας ενός σοσιαλδημοκρατικού σχηματισμού του οποίου θα ηγείται ο Τσίπρας. Αυτός εμφανίζεται ως εγγυητής της στροφής από τη ριζοσπαστική αριστερά στη σοσιαλδημοκρατία την οποία ονειρεύονται οι Λαλιώτηδες και οι συν αυτώ. Προφανώς πρόκειται περί ενός σχεδίου το οποίο εκπονείται από την πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα και την παρέα του να έχουν πειστεί πως δεν θα έχουν κανένα πολιτικό μέλλον αν στραφούν ξανά προς τα αριστερά.

Βεβαίως, σε καμιά περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουν το… 3% ή τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Ούτε θα σταματήσει ως δια μαγείας η ρητορική για κοινωνικές οικονομίες, κοινωνική δικαιοσύνη, συνεργατική οικονομία, Βενεζουέλα και άλλα τέτοια τσιτάτα που «πουλάνε» σε μια μερίδα χαχόλων της Αριστεράς.

Και φυσικά, στο χωνευτήρι που έχει φτιάξει ο Τσίπρας χωράει και ο εθνικολαϊκισμός των ψεκασμένων, όχι μόνο του Καμμένου αλλά και ενός μεγάλου τμήματος από άλλους χώρους που πιστεύουν στον Σώρρα, στους Νεφελίμ ή θεωρούν ότι έχει δημιουργηθεί μια συμπαντική συνωμοσία κατά του… καλύτερου οικοπέδου της γης.

Αυτό το αριστερό-πασοκικο-εθνικολαϊκίστικο συνονθύλευμα θα δημιουργηθεί ως αντίβαρο στις όποιες προσπάθειες γίνονται για τη συγκρότηση ενός σοβαρού μεταρρυθμιστικού κέντρου. Αλλά και ως το αντίπαλον δέος της «κακιάς Δεξιάς που ο λαός δεν ξεχνά».

Το όραμα, ο σχεδιασμός του Τσίπρα για τα επόμενα χρόνια είναι να ηγηθεί ενός σχηματισμού που θα τα χωράει όλα. Και τον μπαχαλάκια των Εξαρχείων, και τον καταληψία, και τον ψευτοκουλτουριάρη αριστερό ηθοποιό ή τραγουδιστή, και τον πασόκο που ονειρεύεται νέες κλαδικές και προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και τον ψεκασμένο δεξιό που πουλάει πατριωτισμό για λίγα αργύρια.

Το ερώτημα που γεννιέται πάντως είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι της δεξιάς που δεν βλέπουν αυτό το τερατούργημα με υπογραφή Τσίπρα. Πώς είναι δυνατόν να στηρίζουν υπογείως έναν άνθρωπο που μόνο σκοπό έχει να παραμείνει για πολλά χρόνια στα πολιτικά πράγματα, σε βάρος της προσπάθειας που πρέπει να γίνει για να αλλάξει η Ελλάδα.

Αυτοί οι… σοβαροί δεξιοί οφείλουν να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Θα συνεχίσουν να καλύπτουν το έγκλημα της Αριστεράς σε βάρος της χώρας; Θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτούς που σχεδιάζουν να μεταπηδήσουν στη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή στην αναγέννηση της πασοκαρίας και του λαϊκισμού που κατέστρεψε την Ελλάδα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα