State Department: Σοβαρή ανησυχία για την υπόθεση Κουφοντίνα

Την ανησυχία των αμερικανικών αρχών για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

"Κάτι συνέβη στην Ελλάδα που μας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία", δήλωσε στην ενημέρωση η Nauert. "Αυτό είναι η απελευθέρωση ενός καταδικασμένου τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με άδεια δύο

ημερών από τις φυλακές".

Επισήμανε παράλληλα ότι ο κ. Κουφοντίνας "έχει καταδικαστεί για πολλούς φόνους, συμπεριλαμβανομένου του William Nordeen, ακόλουθου Άμυνας της αμερικανικής πρεσβείας και του Λοχία της Αεροπορίας Ronald Steward.

Η πρεσβεία μας στην Αθήνα μετέφερε τις σοβαρές μας ανησυχίες στην ελληνική κυβέρνηση

Στο παρελθόν καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη βγήκαν με άδεια και εξαφανίστηκαν, άρα έχουμε ορισμένες ανησυχίες".

Pyatt: Η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων της 17Ν

Την αντίθεσή τους στην απόφαση να χορηγηθεί η 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφραζε νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, αλλά και η Βρετανίδα Kate Smith. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Pyatt εκτίμησε ότι σέβεται τους θεσμούς της δικαιοσύνης, ωστόσο εκτιμά ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων.

"Ενώνω τη φωνή με με όσους από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών νααπελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17Ν. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους" έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηριστικά.


Geoffrey Pyatt @USAmbGreece

I add my voice to those from across Greece’s political spectrum deploring prison council decision to release a convicted terrorist, murderer & N17 leader. Our democracies rest on independent judicial institutions, but today’s furlough dishonors the victims memory & their families

3:44 μ.μ. - 9 Νοε 2017

4545 απαντήσεις 269269 Retweet 420420 "μου αρέσει"

"Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων" επισημαίνει από την πλευρά της η Βρετανίδα πρέσβης.


Kate Smith @KateSmithFCO

Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητεύμενοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων.

5:16 μ.μ. - 9 Νοε 2017 · Greece

2323 απαντήσεις 223223 Retweet 400400 "μου αρέσει"

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα