Mαύρη σελίδα για την κυβέρνηση της «Αριστεράς» η ΕΡΤ

12:57 2/3/2015 - Πηγή: Antinews

Να μας το θυμηθείτε. Η υπόθεση της ΕΡΤ που θα επαναλειτουργήσει σύντομα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει η μεγαλύτερη ξεφτίλα της παρούσας κυβέρνησης.

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ανασύσταση της ραδιοτηλεόρασης και την επαναπρόσληψη όλων όσοι είχαν απολυθεί όταν μπήκε το μαύρο και ιδρύθηκε η ΝΕΡΙΤ. Εκείνο το λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης, λάθος κυρίως επικοινωνιακό κι όχι ουσίας, έρχεται τώρα ο Παππάς να το «διορθώσει»

αλλά πράγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το κάνει.

Είναι τόσο σίγουρο το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί που να είστε σίγουροι ότι η ΕΡΤ θα είναι μια μαύρη σελίδα στην κυβέρνηση της Αριστεράς.

Κατ’ αρχάς, εκτιμάται ότι περί τους 1.500 εργαζόμενους της παλιάς ΕΡΤ θα ξαναπροσληφθούν. Όμως, με τι λεφτά θα γίνει αυτό; Ποιος θα αναλάβει το κόστος; Όπως λέει η κυβέρνηση μπορεί να γίνει μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος. Δηλαδή όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν για να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ όπως γουστάρει ο Τσίπρας και ο Παππάς.

Υπάρχουν και χειρότερα: Όπως π.χ. όσοι επαναπροσληφθούν πόσο μισθό θα παίρνουν; Αυτόν που έπαιρναν πριν απολυθούν ή τις μειωμένες αποδοχές που παίρνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι στη ραδιοτηλεόραση; Χθες ο Αλέξης Μητρόπουλος έλεγε ότι θα παίρνουν τους προηγούμενους μισθούς, δηλαδή από 1.500 – 2.000 ευρώ και πάνω, ποσά που δεν τα βρίσκουμε αλλού. Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις που πήραν οι απολυμένοι, είπε ότι κάποιοι θα τα επιστρέψουν, άλλοι θα κάνουν συμψηφισμούς κ.λπ. Χάος δηλαδή αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς εργαζόμενους ήταν και παλιά στην ΕΡΤ και δέχθηκαν να πάρουν σχεδόν μισό μισθό, αφού πρώτα πήραν την αποζημίωση. Θα δεχθούν να παίρνουν αυτοί μικρότερο μισθό από τους επαναπροσλαμβανόμενους;

Από την άλλη, που θα μπουν όλοι αυτοί οι παλιοί που θα επιστρέψουν; Υπάρχουν θέσεις για να καλύψουν; Θα δημιουργηθεί ξανά η ΕΡΤ – κολοσσός που απασχολούσε μέχρι και 6.000 εργαζόμενους;

Παράλληλα, θα επιστρέψουν και τα προνόμια των Καλφαγιάννηδων της ΠΟΣΠΕΡΤ; Επίσης, θα εμφανιστούν φαινόμενα ρεβανσισμού; Διότι μαθαίνουμε ότι οι παλιοί λένε τους καινούργιους προδότες και μνημονιακούς και όταν επιστρέψουν θα τους… τσακίσουν.

Κι όλα αυτά για ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Για να κάνει η Ζωή, η Ραχήλ, η Αγλαΐα Κυρίτση και ο Καλφαγιάννης το κομμάτι τους. Θα πληρώνει ο ελληνικός λαός τη δημιουργία μιας ΕΡΤ που ακόμη κι αν δεν υπήρχε δεν θα έλειπε σε κανέναν.

Γι’ αυτό λέμε ότι η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και τους εμπνευστές του νομοσχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα