Ξεκινώντας το Life is Strange: Before the Storm

Το Life is Strange: Before the Storm είναι prequel του επιτυχημένου επεισοδικού adventure Life is Strange, που με την πρωτότυπη ιστορία του μάγεψε εκατομμύρια παίτες σε όλο τον κόσμο. Αν και δημιούργημα της Deck Nine Games,

όχι της Dontnod Entertainment που έβγαλε το πρώτο παιχνίδι, το Before the Storm συνεχίζει ποιοτικά στα ίδια χνάρια και μας προσφέρει μια story-driven εμπειρία γύρω από την εφηβεία, την απώλεια και την δύναμη που αναζητούμε για να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

Η έφηβη επαναστάτρια Chloe Price αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτού του prequel, με τη Max να της λείπει σχεδόν τόσο όσο λείπει και σε μας τους παίκτες. Παλεύοντας με όλα όσα έρχονται στην εφηβεία και προσπαθώντας να αποδεχθεί όχι μόνο τον ξαφνικό χαμό του πατέρα της, αλλά και τον καινούριο άντρα που έχει μπει στη ζωή της μητέρας της, η Chloe βρίσκει παρηγοριά στην αριστούχα συμμαθήτριά της Rachel Amber. Το πρώτο από τα συνολικά τρία επεισόδια του παιχνιδιού ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το πώς οι δύο κοπέλες έρχονται κοντά, μέσα από κοινές εμπειρίες και ειλικρινείς συζητήσεις. Δυστυχώς, η ιστορία επικεντρώνεται στη σχέση των δύο λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε από πλευράς πλοκής. Επίσης λείπουν και οι “δυνατές” δευτερεύουσες ιστορίες και η ικανότητα της Max να πηγαίνει πίσω στο χρόνο, που έκαναν το πρώτο Life is Strange κάτι παραπάνω από μια ιστορία αγάπης/φιλίας δύο εφήβων.

Παίζοντας μια παρτίδα DnD.

Το gameplay δεν έχει αλλάξει σημαντικά, διατηρώντας την αρκετά περιορισμένη διαδραστικότητα με το περιβάλλον. Ο χειρισμός είναι τρίτου προσώπου, με την αυξημένη ευαισθησία της κάμερας να μην σας επιτρέπει απότομες κινήσεις. Όσα αντικείμενα προσφέρονται προς εξέταση εμφανίζονται ως hotspot στην οθόνη, επιτρέποντάς σας να τα κοιτάζετε ή να αλληλεπιδράτε με αυτά. Η ιστορία εξελίσσεται όχι τόσο μέσα από γρίφους, όσο μέσα από επιλογές και διαλόγους. Για παράδειγμα, επιλέγετε αν θέλετε να μπείτε στη μέση ενός καβγά ή να μείνε απλός παρατηρητής, αν θα φλερτάρετε ή θα παραμείνετε φίλοι και άλλα, που στο σημείο αυτό δεν γνωρίζουμε κατά πόσο επηρεάζουν το φινάλε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι απλοί στόχοι που οφείλετε να φέρετε εις πέρας, όπως το να παραδώσετε ένα αντικείμενο σε κάποιον χαρακτήρα, ή απλά να κάνετε τα πράγματα με συγκεκριμένη σειρά, κάτι που όμως σημαίνει πως αν κοιτάξετε το “σωστό” αντικείμενο τότε μπορεί να περάσετε αυτομάτως στο επόμενο cutscene, κινδυνεύοντας να χάσετε μέρος της εξερεύνησης.

Το backtalk challenge είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, όπου προκαλείτε άλλους χαρακτήρες σε κυριολεκτική λογομαχία. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα και προσβολές, τους πείθετε να κάνουν αυτό που θέλετε, όπως για παράδειγμα να σας αφήσουν να μπείτε σε ελεγχόμενο χώρο ή να τους διώξετε. Οι ανταλλαγές αυτές είναι αρκετά χιουμοριστικές και ευελπιστούμε να δούμε περισσότερες στα επόμενα επεισόδια, ακόμα και αν δεν μπορούν να συγκριθούν με τα υπερφυσικά “κόλπα” της Max στο χωροχρόνο. Τέλος, ένας άλλος τομέας του gameplay είναι η δυνατότητα αλλαγής ρούχων της Chloe και το γκράφιτι σε κάποια σημεία.

Πίσω σε γνώριμα μέρη.

Το γνώριμο στιλ γραφικών είναι ευχάριστο στο μάτι, με αρκετό ρεαλισμό και καλαίσθητο design, που σας μεταφέρει στον κόσμο της Arcadia Bay, της μικρής πόλης όπου εξελίσσεται η ιστορία. Οι ήρωες δείχνουν και κινούνται φυσικά κατά το μεγαλύτερο μέρος τους και δεν έχετε κανένα πρόβλημα αναγνώρισης των παλιών φυσιογνωμιών και τοποθεσιών. Ωστόσο, αν δεν έχετε παίξει το πρώτο Life is Strange, πιθανότατα θα νιώσετε πως δεν σας δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω εξερεύνησης πολλών τοποθεσιών, όπως το σχολείο ή το σπίτι, καθώς δίνεται έμφαση στην εξερεύνηση νέων τοποθεσιών. Πολλές φορές, τα περιβάλλοντα είναι γεμάτα από στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία και των δύο τίτλων, είτε μέσω αντικειμένων που μπορείτε να δείτε από κοντά, όπως η χιονόμπαλα στο τζάκι, είτε μέσω άλλων που απλά προσθέτουν κάτι ιδιαίτερο στη διακόσμηση. Ο ηχητικός τομέας είναι ικανοποιητικός, με ήχους της φύσης, όπως τριζόνια και αυτοκίνητα που περνούν στο βάθος να “ζωντανεύουν” το περιβάλλον. Το voice acting είναι αρκετά πειστικό για εφήβους σε απόγνωση, ενώ ήρεμη και απαλή μουσική “ντύνει” όλα τα cutscenes.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα τον βαθμό στον οποίο μετρούν οι αποφάσεις, όλα δείχνουν πως οι developers έχουν ακολουθήσει τον δρόμο του πρώτου Life is Strange. Το μεγαλύτερο μέρος του gameplay σε αυτό το πρώτο επεισόδιο αφορά την εξέλιξη της σχέσης της Chloe με τη Rachel και αυτό γίνεται μέσα από απλή εξερεύνηση και μερικά κλικ στο περιβάλλον. Αν σας άρεσε πολύ το πρώτο Life is Strange, τότε θα εκτιμήσετε το Before the Storm, παρόλο που η ιστορία του δεν δείχνει να είναι εξίσου “δυνατή”. Αν, πάλι, δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου με τον πρώτο τίτλο αλλά σας αρέσουν τα story-driven adventures, τότε δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ξεκινήσετε με το Before the Storm.

To πλήρες review του Life is Strange: Before the Storm θα γίνει όταν βγουν όλα τα επεισόδια.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Deck Nine GamesΕΚΔΟΣΗ:Square EnixΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:AdventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.lifeisstrange.com/en-us/games/before-the-stormHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:31/8/2017

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα