Sniper Elite V2 Review

Πριν κάμποσους μήνες, η 505 Games ανακοίνωσε ότι το Sniper Elite V2 θα έβγαινε αποκλειστικά στις κονσόλες. Το τι έγινε εκείνες τις μέρες δεν περιγράφεται. Τα mails προς την Rebellion άπειρα. Ξέρετε, εκείνα τα ωραία τύπου “ντροπή σας προδότες!» κλπ. Μετά από όσα τράβηξε εκείνη την περίοδο η Rebellion, αποφάσισε να αναπτύξει και να εκδόσει η ίδια το Sniper Elite V2

στο PC, μια έκδοση που έμελλε να καταλήξει ως η καλύτερη του συγκεκριμένου τίτλου. Όχι μόνο τρέχει καλύτερα από την αντίστοιχη των PS360, αλλά δείχνει ομορφότερη, έρχεται με αποκλειστικό multiplayer mode, και λίαν συντόμως θα εμπλουτιστεί με δωρεάν νέους χάρτες. Οι PC gamers πλέον πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και δοξάζουν την Rebellion. Ρε κοίταξε να δεις γυρίσματα που έχει ο καιρός.

Sniper Elite V2 λοιπόν. Ένα παιχνίδι στο οποίο παίρνετε τον ρόλο ενός sniper στον ΄Β Παγκόσμιο και σκοπός σας είναι να κάνετε όσα περισσότερα headshots μπορείτε. Εντάξει, υπάρχει κι ένα υποτιθέμενο σενάριο αλλά ποιος δίνει σημασία. Εγώ θέλω να στείλω μερικές σφαίρες στους αντιπάλους μου. Και ειδικά με τα x-ray kills που είδα στα βίντεο… ρε ουστ που θέλουμε και σενάριο.

Αυτή βασικά θα είναι η αντίδραση των περισσοτέρων μόλις εγκαταστήσετε και τρέξετε το παιχνίδι. Ειλικρινά, μην μου πείτε ότι περιμένετε το σούπερ ντούπερ ουάου σενάριο από ένα FPS σαν το Sniper Elite V2. Για το τυπικό της υπόθεσης όμως, ας πούμε ότι ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός Αμερικανού ελεύθερου σκοπευτή, με σκοπό να αιχμαλωτίσει τους επιστήμονες που έχουν αναμειχθεί στο πρόγραμμα V2 των Γερμανών. Στην παρέα ορμάνε κι οι Ρώσοι στα μισά του παιχνιδιού, έτσι γιατί ο Ρώσος είναι σαν την μουστάρδα στην γυρόπιτα (έτσι λέμε εμείς εδώ στην Κρήτη τον γύρο με την πίτα – μαθαίνετε και κάτι χρήσιμο πουλάκια μου).

Γυναίκααα, κάποιος έσπασε το βάζο σου πάλι. Και σου είπα μην σπαταλάς τα χρήματα εκεί πέρα, εσύ τίποτα.

Ο τεχνικός τομέας του Sniper Elite V2 είναι πάρα πολύ καλός. Όμορφες υφές κοσμούν τις πίστες και το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι το 90% -χονδρικά- των πηγών φωτισμού δημιουργούν σκιές. Ειλικρινά συγκινήθηκα όταν το παρατήρησα, καθώς τον τελευταίο καιρό τρώμε στην μάπα pre-baked σκιές από εδώ κι από εκεί, χωρίς να δημιουργούνται δυναμικές σκιές από τα γύρω φώτα. Εύγε ρε Rebellion. Επιπλέον, η εταιρία πρόσθεσε αρκετά καλούδια όπως SSAO, HDR, DOF κι άλλα όμορφα εφέ με πολύ πιο χαριτωμένα ακρώνυμα. Σε γενικές γραμμές, το Sniper Elite V2 δείχνει ωραίο, ευχάριστο στο μάτι, ενώ τα x-ray kills τα σπάνε από πλευράς θεάματος καθώς δείχνουν να κομματιάζονται καρδιές και πνευμόνια και να συνθλίβονται κόκαλα από τις σφαίρες, με το αίμα να τσιράει σαν τρελό από τις ανοιχτές τρύπες των τραυμάτων.

Σε ανάλογα πλαίσια κυμαίνεται κι ο ήχος. Η μουσική του παιχνιδιού είναι ωραία και συμβάλλει στην ατμόσφαιρα, ενώ οι φωνές των Γερμανών ακούγονται καλά. Οι ήχοι των όπλων είναι προσεγμένοι, όπως και τα διάφορα εφέ όπως οι αστραπές. Το θέμα είναι ότι δεν μου έμεινε κάτι αξιομνημόνευτο. Ναι, όλα ακούγονται

Keywords
Τυχαία Θέματα