Drawn to Death Review

Το Drawn to Death είναι το νέο δημιούργημα του David Jaffe (και της ομάδας του), ο οποίος είναι γνωστός από παιχνίδια όπως το Twisted Metal και το God of war. Πρόκειται για ένα παλαβό online shooter τρίτου προσώπου στο οποίο έως τέσσερις παίκτες μονομαχούν μεταξύ τους σε αρένα όπου το backround είναι ένα τετράδιο και όλα είναι σχεδιασμένα στο χέρι.

Ξεκινώντας το Drawn

to Death βλέπετε την εικόνα μιας πραγματικής τάξης μέσα από τα μάτια ενός βαριεστημένου μαθητή που αποφασίζει να σκοτώσει την ώρα του καταφεύγοντας στην κλασική μέθοδο της ζωγραφικής στο τετράδιο. Τα σκίτσα και οι σχεδιαστικές εμπνεύσεις του μαθητή ζωντανεύουν και έτσι ένα άνευ προηγουμένου λουτρό αίματος αρχίζει.

Ήδη από το tutorial το Drawn to Death κάνει εμφανή τον κάφρικο χαρακτήρα του με επιθετικό χιούμορ και ειρωνείες προς τον παίκτη, τρολάροντάς σας και δείχνοντας ότι δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Αυτό φαίνεται και στα taunts (εικόνες gif σαν αυτές που βρίσκουμε στο ίντερνετ), τα οποία χρησιμεύουν για να συνεννοείστε με τους άλλους παίκτες πριν και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ενώ μπορείτε να επιλέξετε και ένα taunt για να φαίνεται όταν βγαίνετε πρώτοι μετά από ένα ματς. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το παιχνίδι τολμάει και να “σπάσει τον τέταρτο τοίχο” σατιρίζοντας τις καταστάσεις με τον κόσμο που συναντάμε συνήθως στα online games, που έχει την τάση να βρίζει και να προσβάλλει. Κάτι που συνήθως είναι αρνητικό για τους developers, εδώ μπορείτε να το κάνετε έχοντας την έγκρισή τους. Αυτό σημαίνει ότι βρισιές και υπονοούμενα για μαμάδες κλπ χρησιμοποιούνται κατά κόρον, οπότε αν είστε ευαίσθητοι με τέτοια θέματα καλό θα ήταν να αποφύγετε το Drawn to Death.

Συχνά γίνεται χαμός επί της οθόνης.

Από έξι χαρακτήρες επιλέγετε αυτόν που σας ταιριάζει και ρίχνεστε στην μάχη. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι αρκετά extreme και μερικοί από αυτούς παραπέμπουν σε ανθρωπόμορφα τέρατα και δαίμονες. Κάθε μαχητής έχει τις δικές του δυνατές επιθέσεις που είναι και οι πιο αποτελεσματικές στο παιχνίδι, πχ ο πανκ χαρακτήρας που ονομάζεται Johnny Savage μπορεί να εξαπολύει φονικά riffs με την κιθάρα του, να παίζει δυνατά solo που κάνουν τον αντίπαλο να ανατιναχθεί στο headbanging, και να πηδάει ψηλά και να πέφτει με δύναμη πάνω στον αντίπαλο. Πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε τις ξεχωριστές δυνάμεις του κάθε μαχητή όσο καλύτερα γίνεται για να επιβιώσετε. Μπορείτε επίσης να καλέσετε και τον ίδιο τον μαθητή να σας βοηθήσει πατώντας το κατάλληλο κουμπί, με το χέρι του να εμφανίζεται στην πίστα και προσφέροντας ακόμα πιο φονικά χτυπήματα. Υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα όπλων, τα οποία αναμενόμενα δεν έχουν την αίσθηση αυτών που συναντάμε στα “σοβαρά” shooters. Μπορείτε να επιλέξετε δύο όπλα και ένα εκρηκτικό, όπως χειροβομβίδες και νάρκες, για να έχετε μαζί σας στην μάχη, καθώς και άλλα τρία όπλα που εμφανίζονται στο πεδίο της μάχης και μπορείτε να τα πάρετε σε περίπτωση που τα χρειαστείτε. Δεν λείπουν και τα “τρελά” όπλα όπως ένας μπασκετμπολίστας χωρίς πόδια που τον κουβαλάτε στην πλάτη σας και πετάει μπάλες στον εχθρό και το ρουκετοβόλο που μοιάζει με κονσόλα και ονομάζεται... JRPG.

Οι αρένες όπου μάχεστε είναι πολυεπίπεδες, γεμάτες σκόρπια power-ups και πυρομαχικά. Όπως σε κάθε παιχνίδι του είδους, είναι σημαντικό να μάθετε καλά τους χάρτες και τα μυστικά τους για να επιβιώσετε. Το gameplay είναι χαοτικό, με τους παίκτες να κυνηγάνε ο ένας τον άλλο και να χοροπηδάνε προσπαθώντας να εξουδετερώσουν τους εχθρούς, χωρίς να λείπουν φυσικά οι προκλητικές δηλώσεις μεταξύ τους. Όσο προχωράτε στο παιχνίδι ο χαρακτήρας που χρησιμοποιείτε ανεβαίνει level και ξεκλειδώνετε νέα όπλα και κουστούμια, αλλά χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο μέχρι να δείτε πρόοδο. Με ένα αρκετά επιθετικό promotion το Drawn to Death σας προτείνει να αγοράσετε mystery packs που περιέχουν διάφορα skins και taunts. Φυσικά είναι στην κρίση σας αν αξίζει να ξοδέψετε λεφτά για κάτι τέτοιο.

Ο σχεδιασμός των μαχητών είναι χαρακτηριστικός.

Μπορείτε να παίζετε ranked match όπου τα στατιστικά σας καταγράφονται στα leaderboards, unranked και friendly όπου παίζετε με φίλους. Όλα είναι online και δεν υπάρχει τοπικό multiplayer. Υπάρχουν τα συνηθισμένα modes που συναντάμε συνήθως στα shooter, όπως τα deathmatch και core deathmatch όπου παίζετε εναντίον όλων ή σε ομάδες δύο εναντίον δύο, τα organ donor ή organ duel όπου μόνοι σας ή σε ομάδες σκοτώνετε τους αντιπάλους και παίρνετε τις καρδιές που σας ρίχνουν με στόχο να κερδίσετε πόντους αφήνοντάς τις σε συγκεκριμένα σημεία στην πίστα, και το brawl όπου παίζετε εναντίον ενός παίκτη και ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από επτά γύρους. Αρκετά περιοριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από το friendly, στις άλλες δύο κατηγορίες δεν μπορείτε να παίξετε ότι mode θέλετε και κάθε μία έχει τα δικά της mode. Πχ δεν μπορείτε να παίξετε ranked ένα κλασικό deathmatch. Επίσης το παιχνίδι αποφασίζει μόνο του σε ποιο mode ξεκινάει ένα ματς και αναγκάζεστε να παίξετε και σε άλλα mode μέχρι να σας τύχει αυτό που θέλετε.

Παρόλο που το Drawn to Death ξεκίνησε ως δωρεάν παιχνίδι στο PS Plus, δεν έχει αρκετό κόσμο ή το matchmaking του είναι χάλια. Ειδικά το ranked αργεί εκνευριστικά πολύ να βρει κόσμο να ξεκινήσει και μερικές φορές το παιχνίδι κρασάρει με αποτέλεσμα να παίξω περισσότερο unranked. Εκεί μπορεί η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αλλά και πάλι πολλά ματς ξεκινάνε ως ένας εναντίον ενός και στη συνέχεια οι πιθανότητες να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να παίξετε ένας εναντίον δύο αντιπάλων είναι αρκετές.

Το παιχνίδι δεν χάνει ευκαιρία να σας ειρωνευτεί.

Όταν ανακοινώθηκε το Drawn to Death, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι κατά πόσο ο ξεχωριστός εικαστικός του τομέας μπορεί να γίνει ανεκτός χωρίς να προκαλεί ναυτία. Ευτυχώς το παιχνίδι είναι αρκετά ευχάριστο στο μάτι χωρίς να μπερδεύει ή να κουράζει. Αναπόφευκτα η ασπρίλα κυριαρχεί και δεν υπάρχει καμιά σημαντική ποικιλία χρωμάτων, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι δεν βλέπουμε συχνά παιχνίδια με τέτοιο ιδιαίτερο εικαστικό. Ένας ταιριαστός punk ήχος σας συνοδεύει την δράση και ο κάθε χαρακτήρας έχει την δική του φωνή που επίσης ταιριάζει με την φιγούρα του και το κάφρικο στιλ του παιχνιδιού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η φωνή του μαθητή που πριν από κάθε ματς σας προτρέπει να σπάσετε κεφάλια.

Το Drawn to Death απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να παίξουν ένα διαφορετικό shooter που απέχει από τη σοβαρότητα των συνηθισμένων παιχνιδιών του είδους. Δυστυχώς, οι περιορισμοί του και η εμφανής έλλειψη κόσμου το καθιστούν “δύσκολη” αγορά τόσο τώρα, όσο και στο μέλλον.

Τα tauntsΧαοτικό gameplayΚαφρίλα και επιθετικό χιούμορ......που ίσως ενοχλήσει κάποιουςΠεριορισμοί στην επιλογή modeΑργό matchmakingΜάλλον ακριβό γι αυτά που προσφέρειΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:The Bartlet Jones Supernatural Detective AgencyΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Shooter τρίτου προσώπουΠΑΙΚΤΕΣ:MultiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://drawntodeath.comHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:4/4/2017PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα