Παιχνίδι του μήνα: Μάρτιος 2013

Ανοιξιάτικος...καταιγισμός!

Μάλλον θα θυμόμαστε για καιρό το φετινό Μάρτιο αφού κυριολεκτικά μας κατέκλυσε από μια πληθώρα νέων κυκλοφοριών, καθώς και από αρκετά exclusives για όλα τα formats. Σε τι να πρωτοαναφερθούμε. Στο reboot της αγαπημένης μας Lara, Tomb Raider; Στο...αιματοβαμμένο prequel της ιστορίας του Kratos, God of War: Ascension; Στο εκπληκτικό BioShock Infinite,

στο νέο Gears of War: Judgment ή στο άκρως διασκεδαστικό Army of Two: The Devil's Cartel; Αυτά και ακόμη περισσότερα μας έφεραν την πιο «καυτή» άνοιξη που θα μπορούσαμε να έχουμε!

Ο συναγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου video game ήταν όπως αντιλαμβάνεστε τεράστιος, αλλά το ζήτημα ανέλαβε να επιλύσει δημοκρατικά η ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld. Στο νήμα κυριολεκτικά τη «κούρσα» κέρδισε η… ανανεωμένη δεσποινίδα Lara Croft, η οποία «πέταξε» ακόμα πιο ψηλά και από την ουράνια πόλη Columbia του BioShock Infinite και τον Kratos!

Παιχνίδι του μήνα
Tomb Raider
Crystal Dynamics, Square Enix
Format: PC, PS3, Xbox 360 (5/3/2013)

Η νεαρή Lara Croft αν και μικρότερη σε ηλικία, πιο άπειρη και σίγουρα λιγότερο...πληθωρική, αποδείχθηκε εξίσου σκληροτράχηλη και γοητευτική. Το prequel -ή reboot αν θέλετε- της σειράς από την Crystal Dynamics, αποτέλεσε μια στροφή 180 μοιρών με λιγότερα adventure στοιχεία και γρίφους και πολύ περισσότερο… ξύλο και δράση, όπως προστάζουν οι επιταγές ενός σύγχρονου Action τίτλου.

{youtube}4MR6U0dnFsc|400|300{/youtube}

Διαθέτοντας ένα περιπετειώδες και συγκινητικό σενάριο, καθηλωτικά cutscenes, εκπληκτικές ερμηνίες, «κινηματογραφικό» στήσιμο και φυσικά άφθονες μάχες και καταιγιστικό gameplay, το Tomb Taider κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Κάποιοι μπορεί να κατηγορήσουν τους Ιάπωνες ότι έκαναν τη σειρά να «χάσει την ταυτότητά της» με τα Action Shooter στοιχεία και την προσθήκη ενός μέτριου multiplayer, αλλά το αποτέλεσμα -ειδικά όσο περνάει και ο καιρός- κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο. Μιλάμε για τη Lara Croft άλλωστε, μη το ξεχνάμε αυτό!

Χειρότερο Παιχνίδι
The Walking Dead: Survival Instinct
Terminal Reality, Activision
Format: PC, PS3, Xbox 360, Wii U (22/3/2013)

Είσαι ένα FPS με ζόμπι, βασισμένο σε μια από τις πιο επιτυχημένες -καλλιτεχνικά και εμπορικά- σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης (The Walking Dead) και με πρωταγωνιστή το πιο «ζόρικο» χαρακτήρα της σειράς (τον Daryl). Έχεις το όνομα, έχεις το hype, έχεις ακόμα και το timing και παρόλα αυτά καταφέρνεις να είσαι μια από τις μεγαλύτερες «πατάτες» της χρονιάς. Αν μη τι άλλο σου αξίζουν συγχαρητήρια, αγαπητό The Walking Dead: Survival Instinct!

{youtube}tmWRZoQgaio|400|300{/youtube}

Εντάξει, ομολογουμένως είχε κάποιες καλές ιδέες η Terminal Reality, αλλά κάτι το μονότονο gameplay, κάτι o «δυσκίνητος» χειρισμός, τα μέτρια γραφικά, η επαναλαμβανόμενη δράση και οι εκνευριστικές μάχες «βυθίζουν» το τελικό αποτέλεσμα σε επίπεδα χαμηλότερα της μετριότητας. Ένα video game καταδικασμένο να περιφέρεται στα αζήτητα σαν πραγματικό ζόμπι. Αν θέλουμε να σκοτώσουμε zombies τότε καλύτερα ας περιμένουμε απλά την δεύτερη σεζόν του The Walking Dead της Telltale Games ή το Dead Island: Riptide.

Επόμενο Best Of
Στο επόμενο άρθρο της στήλης Best Of, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, θα αναδείξουμε τα 10 κορυφαία soundtracks όλων των εποχών στα video games. Όσοι δεν έχετε προλάβει ακόμα να ψηφίσετε το αγαπημένο σας μουσικό θέμα, κάντε το τώρα στο σχετικό topic του forum.

Keywords
Τυχαία Θέματα