Οι πωλήσεις του Wii U

Ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις στην Ιαπωνία. Δείτε τα πρώτα νούμερα.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες, για την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, το Wii U πούλησε 400.000 μονάδες στην Αμερική, στην εβδομάδα της Black Friday. Η κίνηση της Nintendo να λανσάρει την νέα

της κονσόλα σε περίοδο προσφορών κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς το Wii είχε πουλήσει αντίστοιχα 300.000 αντίτυπα κατά την πρώτη του εβδομάδα κυκλοφορίας, τον Νοέμβριο του 2006.

Η Media-Create που δημοσιεύει τα charts πωλήσεων στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι το Wii U πούλησε 307.471 μονάδες στην Ιαπωνία από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου όταν και κυκλοφόρησε. Το λανσάρισμα συνοδεύτηκε από το Monster Hunter 3 Ultimate, ένα port του ομώνυμου παιχνιδιού του Wii, το οποίο σημείωσε 106.454 πωλήσεις, ενώ το Nintendo Land το οποίο πωλούνταν ξεχωριστά σημείωσε 66.583 πωλήσεις. Την πρώτη θέση στις πωλήσεις των games έχει το New Super Mario Bros. U που έπιασε τις 160.000 πωλήσεις.

Watch YouTube video

Το Wii U κατέχει την έβδομη θέση στα ιαπωνικά λανσαρίσματα. Το PlayStation 2 είχε σπάσει τα ταμεία το 2000 με 630.552 κονσόλες. Το Wii U βράζει σχεδόν στο "ίδιο καζάνι" με τη φορητή κονσόλα PS Vita της Sony που σημείωσε πέρυσι τέτοια εποχή 321.407 πωλήσεις. Το ερώτημα είναι αν το Wii U θα καταφέρει να διατηρήσει τις ίδιες πωλήσεις τις προσεχείς εβδομάδες, η αν θα σημειώσει πτώση ανάλογη με αυτή του PlayStation Vita και του 3DS, κάτι που θα αναγκάσει την Nintendo να ρίξει την τιμή όπως έπραξε και με το 3DS. Επίσης, η πρώτη εβδομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως θα περιμένουμε τις προσεχείς ημέρες να ακούσουμε τα επίσημα νούμερα της Nintendo για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα.

Ο αριθμός των πωλήσεων του Wii U στην Ευρώπη, όπου και κυκλοφορεί από τις 30 Νοεμβρίου, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Διαβάστε το review του Wii U από το GameWorld και δείτε το unboxing βίντεο και τα καλύτερα στιγμιότυπα από το μεγάλο Launch event της νέας κονσόλας της Nintendo.

Keywords
Τυχαία Θέματα