Μόνο το 2,2% των παικτών ξοδεύουν χρήματα σε free-to-play games

Οι περισσότεροι φεύγουν μέσα σε μία ημέρα!

Σε πρόσφατη έρευνα του Recode.net όπου συμμετείχαν 10 εκατομμύρια mobile gamers, προέκυψε ότι μόλις το 2,2% εξ αυτών έχει ξοδέψει χρήματα σε in-game μικροπληρωμές.

Οι μικροπληρωμές αυτές μπορούν να αφορούν διακοσμητικά in-game αντικείμενα, όπλα που έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα ή ακόμα και in-game χρόνο κάτι που παρατηρούμε κυρίως σε Facebook games.

Οι περισσότεροι χρήστες πάντως φεύγουν συνήθως μέσα σε μία ημέρα (!) ενώ επιλέγουν να περιμένουν και όχι να ξοδεύουν χρήματα για να παίξουν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα
H έρευνα διεξήχθη σε 90 ημέρες, ξεκινώντας από τον περασμένο Νοέμβριο. Το 19% των 10 εκατομμυρίων παικτών άνοιξε τα games μία φορά και το 66% σταμάτησε να παίζει μέσα σε 24 ώρες. Κατά μέσο όρο οι παίκτες ξοδεύουν 45 cents στους τρεις αυτούς μήνες. Γεγονός είναι πάντως ότι οι developers αποσκοπούν στο να κερδίσουν χρήματα από τις in-game διαφημίσεις ενώ τα offline games δεν έχουν κόστος ανά παίκτη κάτι που ισχύει για τα online.

Το 46% αυτών των εσόδων προέρχεται μόλις από το 10% των παικτών, δηλαδή από ένα εκατομμύριο παίκτες. Επίσης, τo 53% των αγορών γίνεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα, δείγμα του ότι οι περισσότεροι βαριούνται εύκολα, ικανοποιούν την διασκέδασή τους και αποχωρούν.

Μία ακόμη έρευνα του SuperDataResearch δείχνει πως τα επιτυχημένα games κερδίζουν πολύ σημαντικά ποσά ανά παίκτη, με πρώτο και καλύτερο το World of Tanks. Αναλυτικά η λίστα:

Ίσως πολλοί δεν το περιμένατε αλλά το League of Legends βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας παρότι παίζεται από εκατομμύρια παίκτες στον κόσμο. Άλλωστε τα skins είναι καθαρά για...SWAG λόγους. Ωστόσο, θυμίζουμε ότι η βάση παικτών της Riot Games ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια χρήστες κάθε ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα