Η THQ μηνύει τις EA και Zuffa για τα δικαιώματα του UFC

Η Αμερικανική εταιρεία ζητάει 10 εκατομμύρια δολάρια από την Zuffa και ποσοστά από την ΕΑ!

Μπορεί η THQ να έκλεισε, όμως δεν φαίνεται να θέλει να φύγει από το προσκήνιο μιας και προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον δυο μεγάλων εταιριών. Οι εταιρίες αυτές δεν είναι άλλες από την EA και την Zuffa. Για όσους δεν γνωρίζουν την δεύτερη, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος του UFC. Ο λόγος λοιπόν

που η THQ προχώρησε σε τέτοιες κινήσεις, είναι γιατί ισχυρίζεται πως ο τρόπος που η EA απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα για την χρήση του ονόματος UFC έγινε μέσω απατηλών διαπραγματεύσεων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ΕΑ σκοπεύει να κυκλοφορήσει το EA Sports UFC μέσα στο 2014, αφού απέκτησε τα πνευματικά δικαιώματα τον Ιούνιο του 2012, έξι μήνες πριν η THQ κηρύξει πτώχευση. Οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς είχαν κυκλοφορήσει από την THQ και έτσι υπήρχε ένα ενεργό συμβόλαιο μεταξύ της εκδότριας εταιρίας και της Zuffa το οποίο έπρεπε να διακοπεί. Η Zuffa έκοψε το συμβόλαιο και πλήρωσε την THQ 10 εκατομμύρια δολάρια αλλά η THQ εκτιμά πως έπρεπε να λάβει 10 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο καθώς η THQ κατηγορεί την EA πως χρησιμοποίησε έγγραφα που απέκτησε από την THQ όταν διαπραγματεύονταν για την αγορά των Saints Row, Warhammer 40K και South Park για να υπομονεύσει την σχέση της με την Zuffa.

"Κατά τη διάρκεια του 2011, οι οικονομικές περιουσίες της THQ συνέχισαν να μειώνονται», αναφέρει το έγγραφο του δικαστηρίου. "Μεγάλη ευθύνη για την μείωση των κεφαλαίων φέρει και η απόπειρα της THQ να επεκταθεί σε διάφορες πλατφόρμες με την δημιουργία του uDraw, το οποίο απέτυχε να πουλήσει αρκετά το 2011. "Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2011, η THQ προβλέπεται ότι θα ξεμείνει από κεφάλαια και στη συνέχεια δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει μεγάλα project, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων παιχνιδιών της σειράς UFC."

{youtube}iQzbxL7umXc|400|300{/youtube}

Σύμφωνα με την κατάθεση, από αυτό το σημείο και έπειτα η THQ άρχισε να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, όπως μια πιθανή πώληση στην EA. "Η EA ήταν μια πολύ λογική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη τις ενδείξεις του ενδιαφέροντος της στο franchise του UFC", αναφέρει η THQ. "Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011, η EA και η THQ συζήτησαν το ενδεχόμενο πώλησης της THQ στο σύνολό της EA. Η THQ διέθεσε στην EA όλες τις εσωτερικές οικονομικές πληροφορίες, αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων και εσόδων για το franchise του UFC καθώς και τις προβλεπόμενες δαπάνες μάρκετινγκ για το επόμενο UFC τίτλο."

"Στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από ένα μεγάλο meeting καθώς και την αναθεώρηση των προβλέψεων διαχείρισης, η EA διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, δείχνοντας αδιαφορία." Η THQ δηλώνει πως δύο εβδομάδες αργότερα η Zuffa απείλησε να τερματίσει την άδεια για το UFC βασιζόμενη στην αφερεγγυότητά της THQ. H THQ θεωρεί πως τα δικαιώματα του franchise ή έστω η αξία του UFC είναι ιδιοκτησία της έτσι ζητά επιτόκιο για την αξία που έχει αποκτήσει το brand, αρχής γενομένης από τις 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Για όλη αυτή την ιστορία η EA δήλωσε απλώς πως "Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι". Η υπόθεση αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει για αρκετό διάστημα μιας που εμπλέκονται τρεις εταιρίες και αφού η THQ πλέον δεν έχει τίποτα να χάσει, σίγουρα θα την τραβήξει στα άκρα. Όσοι θέλετε να διαβάσετε ολοκληρη την δικαστική αναφορά (στα Αγγλικά) μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα