Η Sony μισεί τα ετήσια sequels

"Μακάρι να μην κυκλοφορούσαν Assassin's Creed και Call of Duty κάθε χρόνο."

Κατά την διάρκεια του DICE Summit 2015, ενός event που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στην Αμερική απ' την Ακαδημία Διαδραστικών Τεχνών και Επιστημών, ο πρόεδρος της Sony, Shuhei Yoshida, δήλωσε σε ομιλία του ότι "μισεί τα ετήσια sequels".

Σύμφωνα με τον Yoshida "Οι στόχοι των game

developers και του marketing μπορεί κάμιά φορά να μην συμπίπτουν και τόσο. Το Marketing στοχεύει στο κέρδος αλλά δεν αντιλαμβάνεται πλήρως περιπτώσεις όπως η καθυστέρηση ενός παιχνιδιού ή ένα sequel. Τον πρώτο καιρό του PlayStation τα sequels θεωρούνταν πεταμένα λεφτά χωρίς να έχουν αντίκτυπο όπως τα πρώτα παιχνίδια".

Προφανώς στη Sony δεν..."έκατσαν" τόσο καλές περιπτώσεις για sequel, ενώ στα 90's οι καιροί ήταν διαφορετικοί. Τι γίνεται όμως στις μέρες μας; "Όταν οι άνθρωποι του Marketing είδαν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ετήσια sequels τότε άρχισαν να πιέζουν τους developers για περισσότερα, κάτι δύσκολο την στιγμή που οι κύκλοι ανάπτυξης για ένα παιχνίδι μεγάλωναν (σ.σ. λόγω γραφικών). Οι επικεφαλείς των τμημάτων Marketing στα Call of Duty και Assassin's Creed δεν αντιλαμβάνονται την διαδικασία του development και επιχειρούν ετήσια sequels ώστε να βγάλουν κέρδος, με ελάχιστες εξαιρέσεις" προσθέτει ο Yoshida, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς Activision και Ubisoft.

Ο Yoshida πιστεύει ότι το σύστημα "δεν δουλεύει με αυτό τον τρόπο" καθώς "με όλο τον σεβασμό προς τους developers μισώ τα ετήσια sequels και μακάρι να μην κυκλοφορούσαν".

Γιατί "Sony Computer Entertainment";
Ο Shuhei Yoshida κατέληξε λέγοντας ότι η απόφαση για την ονομασία του τμήματος της Sony που διαχειρίζεται το PlayStation brand ήρθε λόγω του ότι το Marketing του PlayStation απευθυνόταν σε πιο ώριμο ηλιακά κοινό, γι' αυτό και προτιμήθηκε απ' το "Sony Game Entertainment". Άλλωστε "η εταιρεία έδινε έμφαση σε 3D γραφικά, σωστά animations και CD αντί για cartridge, κάτι που βοήθησε το PlayStation να επιτύχει".

Τέλος, στόχος της Sony σύμφωνα με τον Yoshida, είναι τόσο το hardware και software development στο PS4, όσο και η ασφάλεια του δικτύου, στην οποία η Sony δεν έχει σταματήσει να επενδύει.

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για το PS4 και το PS3 και επισκεφθείτε το PlayStation forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα