Εταιρείες κινητής με την μεγαλύτερη επιρροή vol. 2

Η συνέχεια της προηγούμενης λίστας.

Σήμερα στην στήλη tech συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει όσον αφορά τις επιδραστικότερες εταιρείες κινητής. Στο προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει αρκετούς λόγους για το πώς έχουν επιδράσει τον κόσμο οι εταιρείες Apple, Nokia, Sony Ericsson. Σήμερα, συνεχίζουμε με διαφορετικές

εταιρείες. Επίσης, να ξαναναφέρουμε ότι δεν μιλάμε μόνο για εταιρείες που μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά και για ενεργές.

Samsung
Η Νότιος Κορέα είναι “σπίτι” πολλών εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών. Η Samsung είναι μία από αυτές.

Η Samsung έκανε τα πρώτα της βήματα το 1996. Μπορεί τα νέα smartphones τις να είναι πολλά και σχετικά ίδια πλέον, αλλά αποτελούν συνήθεια που την έχει κάνει να ξεχωρίσει. Όλα τα κινητά της, από την νέα χιλιετία μέχρι σήμερα ειναι προικισμένα με μπόλικα τεχνικά χαρακτηριστικά και μικρές λεπτομέρειες. Μιλώντας για την νέα χιλιετία, τρανά παραδείγματα για το τι εστί Samsung είναι τα Ζ700, Ζ710 με περιστρεφόμενες οθονες και κάμερα 3 megapixel. Μπορεί ειδικά εκείνη την περίοδο τα νέα μοντέλα της να ήταν επηρεασμένα από την Nokia και πως θα την χτυπήσουν στις πωλήσεις και αντίστροφα αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Κινήσεις, αισθητήρες εγγύτητας ακόμα και καρδιακοί παλμοί στις νέες ναυαρχίδες είναι κάποια στοιχεία που έχουν επηρεάσει τους πάντες.

Περνώντας στην ποιότητα, ερχόμαστε να μιλήσουμε για το πόσο έχει επηρεάσει τους πάντες η Samsung την σημερινή εποχή των smartphones. Με μια ματιά σε ένα smartphone της Samsung θα δείτε στις ρυθμίσεις πλειάδα χαρακτηριστικών που οι Κορεάτες δίνουν απλόχερα. Ακόμη και τα πιο μικρά σε αξία κινητά έχουν μία ρύθμιση που λέγεται "Κινήσεις". Μπορεί να φαίνονται αχρείαστα αλλά υφίστανται για να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας. Είναι δική σας επιλογή αν θα τις χρησιμοποιήσετε. Τέλος, σε κάθε Samsung smartphone υπάρχουν και οι αισθητήρες εγγύτητας. Τι κάνουν αυτοί οι αισθητήρες; Προσφέρουν απλόχερα ανέπαφη διεπαφή σε συνδυασμό με την επιλογή "Κίνηση". Μπορεί να μην έχουν κάποιο φοβερό προεγκατεστημένο πρόγραμμα και να περιορίζεται ο ρόλος τους σε ορισμένες βασικές λειτουργίες όπως η σίγαση της εισερχόμενης κλήσης αλλά οι third-party developers προσφέρουν ότι μπορεί κάποιος να βρεi στο Galaxy S5 μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών. Μπορείτε να απαντάτε στα τηλέφωνα και να αλλάζετε φωτογραφίες στη συλλογή ακόμα και σ’ ένα Galaxy Young χωρίς καν να το ακουμπάτε, απλώς περνώντας το χέρι σας πάνω από τον αισθητήρα.

Τέλος, σχετικά με τα ακριβότερα smartphones (γιατί με αυτά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό η Samsung) παρατηρούμε ότι διαθέτουν ότι μπορείτε να φανταστείτε. NFC, IR Blaster, Hovering (τα S4, S5, S5 mini, Note 3, Note 3 neo έχουν υπερευαίσθητες οθόνες που καταλαβαίνουν το χέρι από ύψος 2 εκατοστών), μέχρι και μετρητή καρδιακών παλμών μεταξύ άλλων. Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό; Η επίδραση της Samsung, κυρίως στα smartphones, ήταν καθοριστική στις τιμές, τα specs και στο εμπλουτισμό της (ήδη καλής της) φήμης αλλά και του οξύτερου ανταγωνισμού.

LG
Συντοπίτισσα με την προηγούμενη εταιρεία είναι και η LG. Τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει τον ανταγωνισμό στα ύψη και κατέχει την κατηγορία των mid-range κινητών αρκετά καλά. Αντικειμενικά, δεν έχει πλησιάσει την Samsung σε ποσότητα λεπτομερειών hardware και software αλλά σίγουρα τα κινητά της μεταξύ 150-200 ευρώ αντικατοπτρίζουν πλήρως την έννοια "value for money". Δεν είναι βέβαια αυτό που έχει κάνει την LG να αφήσει το σημάδι της. Η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι μεγάλη. Δεν έχει πρωτοτυπήσει όσο άλλες τα προηγούμενα χρόνια πχ Nokia αλλά σίγουρα αυτή η δεκαετία της έχει φέρει αποτελέσματα.

Τα LG G Flex, G2 και οι κυρτές τηλεοράσεις είναι αυτό που κάνουν την LG να επηρεάζει ότι νέο έχει να κάνει με την εργονομία. Δεν περιορίζεται μόνο στο hardware αλλά και στο software (knock code) δίνοντας στο Android που χρησιμοποιεί μία άλλη νότα, διαφορετική. Σίγουρα η τεχνολογία της τηλεφωνίας και διασκέδασης θα ήταν μερικά βήματα πίσω ακόμα αν δεν υπήρχε η LG.

Motorola
Μεταλλο, γυαλι και οθόνη με αφή. Τρία συστατικά για να αφήσετε το σημάδι σας μια και καλή. Η Motorola ακουλουθεί πιστά αυτή την συνταγή, δηλαδή ποιοτικά υλικά και τεχνολογία αιχμής. Δεν είναι κάτι νέο, το κάνει ήδη πάνω από μια δεκαετία. Το Razor (Razr) V3 μάλλον μιλάει από μόνο του, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Το ίδιο γίνεται και με τα E8 ROKR, V3i, V3xx και τόσα άλλα. Η κορύφωση για την προ-smartphone εποχή έρχεται με το V9 που έχει γυαλι, μέταλλο και 2 οθόνες με την μία να είναι αφής σε 3 σημεία με ταχύτατη ανταπόκριση ότι και να έκανε. Την σημερινή εποχή, το Moto G και Χ (2013 και 2014) μαζί με τα Razr smartphones έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στη φήμη της Motorola. Παρόλο που έχει αλλάξει από το 2011 δύο χέρια (αγορά απ' την Google ενώ τώρα ανήκει στην Lenovo) η ποιότητα παραμένει, κάτι που φαίνεται και από την ανταπόκριση του κόσμου στις πωλήσεις.

Συμπεράσματα
Κάπου εδώ η λίστα των επιδραστικότερων εταιρειών τελειώνει. Σίγουρα υπάρχει χώρος για νεότερες εταιρείες αναμφισβήτητα. Όπως πιθανόν παρατηρήσατε αναφέρθηκαν μόνο οι επιδράσεις όλων των παραπάνω στον τρόπο που κατασκευάζονταν και κατασκευάζονται τα κινητά. Φυσικά, υπάρχουν και εταιρείες όπως η Nokia και η Apple που τα προϊόντα τους θεωρούνται status symbol και έχουν φωτογραφηθεί σε περιοδικά μόδας, όπως πρόσφατα το Apple Watch. Αυτό σημαίνει πολλά για την κληρονομιά που έχει αφήσει καθεμία από αυτές τις εταιρείες. Τέλος, ένα ακόμη τρανό παράδειγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι όλα τα κινητά της προηγούμενης δεκαετίας θα ήταν πολύ πιο χοντροκομμένα αν δεν έκανε την εμφάνιση του το Motorola V3. Τέτοια αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να βρούμε σε πολλές ακόμη περιπτώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο smartphone της Motorola διαβάστε για το Nexus 6. Συζητήστε ότι αφορά την κινητή τηλεφωνία στο subforum "Κινητά" του GameWorld.

Keywords
επιρροή, επιρροή, sony ericsson, tech, apple, nokia, sony, ericsson, κορεα, samsung, νέα, smartphones, οθονες, galaxy, nfc, mini, note, neo, εταιρεία, software, flex, επηρεάζει, android, γυαλι, motorola, moto, google, lenovo, status, symbol, watch, σημαίνει, εμφάνιση, nexus, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , nexus s, www.google.gr, αξια, galaxy nexus, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, κινητα, οθονες, περιοδικα, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υψος, φωτογραφιες, apple, moto, nfc, sony, sony ericsson, αρθρο, αξιζει, βγαινει, γινεται, γυαλι, δειτε, δικη, εγινε, ευρω, υπαρχει, εννοια, εμφάνιση, επηρεάζει, εποχη, ερχεται, εταιρεία, τεχνολογια, ιδια, ιδιο, λεπτομερειες, λιθαρακι, ματια, μοντελα, μπορειτε, οθονη, ποιοτητα, πωλησεις, ρυθμισεις, ρυθμιση, σιγουρα, συνεχεια, συνταγη, τρια, φαινονται, φυσικα, φημη, φοβερο, χερι, ανηκει, βηματα, ericsson, ερχομαστε, flex, galaxy, watch, μεινει, μια ματια, mini, motorola, neo, nexus, note, πληροφοριες, party, σημαίνει, smartphones, software, status, symbol, tech, τηλεορασεις, υλικα, χερια
Τυχαία Θέματα