Trials Fusion: Empire of the Sky

O καβαλάρης του ουρανού.

Μετά το Riders of the Rustlands η RedLynx επιστρέφει στην επικαιρότητα με το δεύτερο DLC του Trials Fusion, το οποίο φέρει τον τίτλο Empire of the Sky. To τελευταίο περιλαμβάνεται στο σχετικό Season Pass του δημοφιλούς Racing/Platform, το οποίο κοστίζει 19.99 ευρώ δίνοντάς σας πρόσβαση σε έξι συνολικά DLC. Φυσικά όσοι επιθυμείτε μπορείτε να προμηθευτείτε ξεχωριστά το κάθε DLC

πληρώνοντας 4.99 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η RedLynx ανακοίνωσε σήμερα ότι το τρίτο κατά σειρά DLC με τον τίτλο Welcome to the Abyss θα διατεθεί στις 7 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα τρία πακέτα επέκτασης θα κυκλοφορήσουν τους προσεχείς μήνες.

Η αλήθεια είναι πως το Riders of the Rustlands μας άφησε ανάμικτες εντυπώσεις, καθώς ήταν μία κυκλοφορία που απευθύνονταν αποκλειστικά στους σκληροπυρηνικούς του Trials Fusion. Αυτό γιατί ο βαθμός πρόκλησης σε κάποια σημεία έφτανε σε σαδιστικά επίπεδα, ειδικότερα στα tracks Extreme επιπέδου δυσκολίας. Συν τις άλλοις η τιμή του εν λόγω DLC ήταν αρκετά τσιμπημένη με δεδομένο ότι πρόσφερε μία ώρα περίπου gameplay, για όσους φυσικά δεν ήταν διατεθειμένοι να ασχοληθούν με τα διάφορα challenges και την συλλογή των trophies/achievements. Ας μην μακρηγορούμε όμως περαιτέρω καθώς ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το Empire of the Sky, το οποίο κυκλοφορεί από τις 19 Αυγούστου, για PC, PS4, Xbox One και Xbox 360.

H αυτοκρατορία του Ουρανού
Όπως και στο Riders of the Rustlands, έτσι και εδώ περιλαμβάνονται συνολικά οχτώ νέα levels. Ανάμεσά τους συναντάμε έξι νέα tracks, ένα skill game και ένα FMX track. Επιπλέον, υπάρχουν 18 νέα challenges για να ολοκληρώσετε και κάποια εξ' αυτών περιλαμβάνουν ξεχωριστά mini games. Τα τελευταία είναι πρωτότυπα μεν, παντελώς αδιάφορα δε και απευθύνονται καθαρά στους σκληροπυρηνικούς του Trials Fusion.

Ένα από τα ελάχιστα παράπονα που διατύπωσαν οι φίλοι της σειράς σχετικά με το Trials Fusion είναι ότι τα διάφορα levels του είχαν μικρό verticality. Εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς θα χρειαστεί να προσπεράσετε εναέριες πλατφόρμες, να πραγματοποιήσετε άλματα τεράστιου ύψους και γενικώς όσοι φοβάστε τα ύψη καλά θα κάνετε να μείνετε μακριά από το Empire of the Sky. Φυσικά όπως είναι αυτονόητο, οι πτώσεις στο κενό είναι δολοφονικές, αλλά δυστυχώς βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ιδιαίτερα στις πίστες με Hard και Extreme βαθμό δυσκολίας.

https://www.youtube.com/watch?v=-0vte43uw9w

Το level design θα λέγαμε ότι επιστρέφει στην φόρμουλα που είχαμε δει στο Trials Fusion, κοινώς τα περιβάλλοντα διακρίνονται για τον φουτουριστικό sci-fi σχεδιασμό τους με τεράστιους ουρανοξύστες, εναέριες ράμπες και πλατφόρμες κ.ο.κ. Κοινώς το theme που συναντάμε εδώ είναι τελείως διαφορετικό από ότι είχαμε δει στο Riders of the Rustlands, στο οποίο είχαμε δει κυρίως διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως το level design παραπέμπει ευφάνταστο και πρωτότυπο, στο ύφος που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης.

Ο βαθμός πρόκλησης του Empire of the Sky είναι σαφώς υψηλότερος από ότι είχαμε δει στο Trials Fusion, παρόλα αυτά κατά την ταπεινή μας άποψη δεν πλησιάζει τα ιλιγγιώδη επίπεδα του Riders of the Rustlands. Εξαίρεση θα λέγαμε ότι αποτελεί η πίστα Extreme δυσκολίας, όπου και πάλι θα τα βρείτε σκούρα, καθώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο να την ολοκληρώσετε. Εκτός φυσικά κι αν έχετε λιώσει στο Trials Fusion και έχετε βελτιώσει την τεχνική σας στο bunny jump. H αναφορά αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς σε ένα σημείο του level θα χρειαστεί να αναπηδήσετε με την μηχανή σας σε μία σειρά από εναέριες πλατφόρμες, οι οποίες σημειωτέον είναι παγιδευμένες με εκρηκτικά.

Να το αγοράσω τελικά;
Παρά το ποιοτικό level design του, το Empire of the Sky και πάλι προσφέρει ελάχιστο περιεχόμενο, καθώς οι οχτώ νέες πίστες δύσκολα θα σας κρατήσουν απασχολημένους για περισσότερη από μία ώρα. Κατόπιν αυτού, τα 4.99 ευρώ που θα πρέπει να δαπανήσετε για αγοράσετε το DLC κρίνονται υπερβολικά.

Σε γενικές γραμμές έχουμε και πάλι να κάνουμε με ένα DLC που απευθύνεται σε ένα πολύ μικρό κοινό, σε αυτούς για παράδειγμα που έχουν κάνει τα πάντα στο Trials Fusion και έχουν κερδίσει Platinum Medals στις δυσκολότερες πίστες. Το Empire of the Sky είναι ελαφρώς πιο ελκυστικό από το Riders of the Rustlands, αλλά και πάλι δεν είναι ένα DLC για όλους. Ελπίζουμε πως στο μέλλον τα επόμενα DLC θα έχουν σαφώς περισσότερο περιεχόμενο, αλλά και πίστες που θα μπορεί να τις απολαύσει ο μέσος παίκτης.

Το Empire of the Sky κυκλοφορεί από τις 19 Αυγούστου για PC, PS4, Xbox One και Xbox 360.

Διαβάστε το review του Trials Fusion από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα