The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition

O Geralt of Rivia επιστρέφει στα Northern Kingdoms.

Η Action RPG σειρά The Witcher είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, η οποία μεταφράστηκε στα αγγλικά για πρώτη φορά το 2007 όταν μέσω της CD Project RED γνωρίσαμε τον χαρακτήρα Geralt of Rivia. Η εμπορική επιτυχία του εν λόγω

τίτλου εκτόξευσε τις μετοχές της, έως τότε μικρής, πολωνικής εταιρίας στο χρηματιστήριο των video games και όπως ήταν αναμενόμενο όλοι περίμεναν ένα sequel. Πριν από ένα χρόνο περίπου, το The Witcher 2: Assassins of Kings έφτασε στα ράφια των καταστημάτων προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της σειράς. Παρόλα αυτά, οι Πολωνοί developers δεν επαναπαύτηκαν, αλλά συνέχισαν την σκληρή δουλειά προσφέροντάς μας την Enhanced Edition του παρόντος τίτλου για PC και Xbox 360.

Όχι απλά ένα port
Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι η έκδοση για την κονσόλα της Microsoft δεν είναι μια απλή μεταφορά της αντίστοιχης έκδοσης για PC. Η CD Project RED ανέπτυξε το δημιούργημά της ξανά από την αρχή, προσαρμόζοντάς το στις δυνατότητες του Xbox 360. Η προσπάθεια αυτή είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων καθώς πέρα από τις διαφορές στον οπτικό τομέα, οι οποίες οφείλονται καθαρά σε θέμα hardware, η έκδοση για Xbox 360 προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία.

Παράλληλα, στο παιχνίδι προσφέρεται όλο το περιεχόμενο της έκδοσης 2.0 του Witcher 2 για PC. Δηλαδή, υπάρχουν νέα επεξηγηματικά tutorials, ένα έξτρα arcade mode που ονομάζεται Arena, καθώς και το Dark επίπεδο δυσκολίας. Επιπλέον, ορισμένα bugs που υπήρχαν στην πρωτότυπη έκδοση για PC έχουν πλέον εξαλειφθεί, ενώ και το σύστημα στόχευσης παρουσιάζεται ελαφρώς καλύτερο.

Controls
Το μοντέλο του χειρισμού είναι λειτουργικό, αλλά απαιτεί ν' αφιερώσετε κάποιο χρόνο ώστε να εξοικειωθείτε απόλυτα μαζί του. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο πρόλογος του παιχνιδιού, σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ορισμένα tutorials που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τους βασικούς μηχανισμούς του gameplay. Σ' ένα από αυτά θα έχετε την πρώτη σας γνωριμία με το σύστημα μάχης μέσα σε μια αρένα (την ίδια με αυτή του Arena mode), όπου καλείστε ν' αντιμετωπίσετε αρκετά κύματα εχθρών.

Αρχικά θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το σύστημα στόχευσης. Για να διαλέξετε σε ποιον αντίπαλο θα επιτεθείτε, θα πρέπει πρώτα να μετακινήσετε την κάμερα προς το μέρος του (με το LT μπορείτε να lockάρετε στη συνέχεια πάνω του). Με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινείτε τον ήρωα σας, ενώ ο δεξιός χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της κάμερας.

Με το control pad μπορείτε να τραβήξετε το ασημένιο ή το ατσάλινο σπαθί σας από την θήκη τους ή αντίστοιχα να τα θηκαρώσετε όταν εισέρχεστε σε μια πόλη. Ο Geralt διαθέτει δυο είδη melee επιθέσεων: τα strong blows και τα weak blows (εκτελούνται με τα πλήκτρα X και A αντίστοιχα). Τα strong blows ενδείκνυνται για μεγαλόσωμους ή βαριά αρματωμένους αντιπάλους, ενώ τα weak blows για μικρότερους και πιο ευέλικτους εχθρούς.


Ο κεντρικός πρωτα

Keywords
Τυχαία Θέματα