South Park: The Stick of Truth preview

To νέο RPG της Obsidian δείχνει αρκετά υποσχόμενο.

H τηλεοπτική σειρά South Park των Trey Parker και Matt Stone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς στα 17 συναπτά έτη ζωής της έχει αποκτήσει ένα τεράστιο κοινό ανά την υφήλιο. Με δεδομένη την τεράστια επιτυχία της, το γεγονός ότι κατά καιρούς είδαμε διάφορες δημιουργίες εμπνευσμένες από τις περιπέτειες των Stan, Cartman, Kyle και Kenny δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Θα πρέπει να τονίσουμε

ότι η μεταφορά της σειράς στον χώρο των video games συνοδεύτηκε από πλήρη αποτυχία με τίτλους όπως το South Park και το South Park Rally. Εντούτοις, να σημειωθεί ότι οι Trey Parker και Matt Stone δεν είχαν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των προαναφερθέντων δημιουργιών σε αντίθεση με το επερχόμενο South Park: The Stick of Truth.

Σε αντίθεση λοιπόν με τους προηγούμενους South Park τίτλους το The Stick of Truth έχει αναπτυχθεί με την...ευλογία των εμπνευστών του και το γεγονός αυτό μας προϊδεάζει αν μη τι άλλο θετικά. Επίσης, στο "τιμόνι" συναντάμε μία έμπειρη προγραμματιστική εταιρεία, την Obsidian Entertainment. Η τελευταία έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στον χώρο των RPG με δημιουργίες όπως τα Star Wars: Knights of the Old Republic II, Neverwinτer Nights 2 και Fallout: New Vegas. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κυκλοφορία του South Park: The Stick of Truth αναβλήθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς την έκδοσή του την είχε αναλάβει η THQ. H αμερικανική εταιρεία δυστυχώς χρεοκόπησε, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, παρόλα αυτά η Ubisoft αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα της δημιουργίας.

Κατόπιν αυτού, τo South Park: The Stick of Truth θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων τον προσεχή Μάρτιο και θα λέγαμε ότι αναμένεται με αγωνία, καθώς η Obsidian Entertainment μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο παρελθόν. Την περασμένη εβδομάδα το GameWorld είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την PC έκδοση για το επερχόμενο RPG, οπότε ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένας ήρωας γεννιέται
Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Douchebag (!), ένα νεαρό αγόρι το οποίο μετακομίζει στο South Park και ζει μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά του. Βέβαια η ζωή σας παραείναι ήρεμη, καθώς δεν έχετε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και κατ' επέκταση ο πατέρας σας, ουσιαστικά σας στέλνει με το...ζόρι να εξερευνήσετε την πόλη και να γνωριστείτε με τους κατοίκους της. Σύντομα λοιπόν θα έρθετε σε επαφή με την γνωστή "παλιοπαρέα", κοινώς τους Stan, Cartman, Kyle και Kenny. Στην κατοχή των τελευταίων υπάρχει ένα μαγικό αντικείμενο, γνωστό και ως Stick of Truth, το οποίο όμως στην πορεία πέφτει στα χέρια των αδίστακτων Drow Elves και εσείς όπως είναι φυσικό θα πρέπει να το ανακτήσετε.

Κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτειά σας στον κόσμο του South Park, αλλά όπως σε κάθε RPG που σέβεται τον εαυτό του έτσι και εδώ θα πρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα που επιθυμείτε και να επιλέξετε class. Οι επιλογές που προσφέρονται στο character creation είναι καθαρά στιλιστικές, παρόλα αυτά υπάρχει τεράστια ποικιλία. Από πολύ νωρίς το χαρακτηριστικό χιούμορ της σειράς κάνει την εμφάνισή του, όταν προσπαθώντας να δώσετε ένα όνομα στον χαρακτήρα σας θα διαπιστώσετε ότι το μόνο διαθέσιμο είναι το Douchebag (κόπανος).

Επιπροσθέτως, τα character classes είναι τέσσερα και ονομάζονται Mage, Thief, Fighter και...Jew (Εβραίος). Με δεδομένο ότι στην διάθεσή μας είχαμε μόλις μία ώρα για να δοκιμάσουμε την preview έκδοση, δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με όλες τις classes και γι' αυτό επιλέξαμε την τελευταία, η οποία αν μη τι άλλο μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Όπως προαναφέραμε το χιούμορ και η χαβαλεδιάρικη διάθεση έχουν τον πρώτο λόγο στο South Park: The Stick of Truth και ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το πρώτο spell που μαθαίνετε ως Jew ονομάζεται Sling of David (!).

{youtube}wR3kK6So4DY|500|300{/youtube}

Ώρα για επικές μονομαχίες
Το σύστημα μάχης ακολουθεί τα turn-based πρότυπα των JRPG, παρόλα αυτά συναντάμε αρκετά στοιχεία από προηγούμενες δημιουργίες της Obsidian. Εσείς καλείστε να δώσετε τις κατάλληλες εντολές στο party σας ώστε να εξοντώσετε τους εχθρούς σας. Έχετε λοιπόν την δυνατότητα να επιτεθείτε με ένα melee ή ένα ranged όπλο, να χρησιμοποιήσετε κάποιο item ή να εκτελέσετε κάποιο spell. Από την στιγμή που επιλέξετε το είδος της επίθεσης που θα χρησιμοποιήσετε η μάχη εκτελείται σε πραγματικό χρόνο, καθώς θα πρέπει να πατήσετε το αριστερό κλικ του mouse σας για να χτυπήσετε τον εχθρό σας. Επιπροσθέτως, υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης μιας power attack, εάν πατήσετε το αριστερό κλικ την στιγμή που το όπλο σας αναβοσβήνει με μια λευκή λάμψη.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην διάρκεια της μάχης απαιτούνται καλά αντανακλαστικά. Μάλιστα για να αμυνθείτε θα πρέπει να πατήσετε το δεξί κλικ την στιγμή ακριβώς που δέχεστε επίθεση, κάτι που στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ο βαθμός πρόκλησης είναι ιδιαίτερα υψηλός στο Normal επίπεδο δυσκολίας (υπάρχουν τρία διαθέσιμα: Casual, Normal και Hardcore) και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις επιλογές σας ώστε να εξοντώσετε γρήγορα τους εχθρούς σας. Επιπροσθέτων, πολλές επιθέσεις των αντιπάλων σας προκαλούν status effects όπως bleeding, poison και stun και γι αυτό θα πρέπει να έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε αρκετά θεραπευτικά items.

Ένας τεράστιος κόσμος για εξερεύνηση
Το κλειδί τις επιτυχίας στο South Park: The Stick of Truth είναι να εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή την ομώνυμη πόλη, ώστε να αποκτήσετε τα κατάλληλα resources που απαιτούνται για να φέρετε εις πέρα την αποστολή σας και να ανακτήσετε το Stick of Truth. Ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία κοινώς κρύβονται διάφορα αντικείμενα όπως όπλα και πανοπλίες, οπότε θα πρέπει να ψάξετε διεξοδικά το South Park.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν δεκάδες NPC για να μιλήσετε ή να αναλάβετε προαιρετικές αποστολές. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι και ο Al Gore, o πρώην υποψήφιος πρόεδρος των H.Π.Α. Ένα επίσης θετικό στοιχείο είναι ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερο backtracking, καθώς σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν διάφορα checkpoints, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε ανά πάσα στιγμή μέσω του fast travel μηχανισμού.

Οπτικά το South Park: The Stick of Truth δεν απογοητεύει καθώς παραμένει πιστό στην κόμικ αισθητική της σειράς. Βέβαια είναι γεγονός πως σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύεται το hardware των PS3 και Xbox 360. Στην preview έκδοση συναντήσαμε μάλιστα αρκετά bugs και glitches, τα οποία όμως περιμένουμε να διορθωθούν στην τελική έκδοση του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά το voice acting είναι εξαιρετικό, καθώς οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι, ενώ όπως και στην τηλεοπτική σειρά, έτσι και εδώ οι Trey Parker και Matt Stone δανείζουν τις φωνές του σε αρκετούς κεντρικούς χαρακτήρες.

Εν κατακλείδι
Μετά από αναβολές επί αναβολών το South Park: The Stick of Truth φτάνει στα ράφια των καταστημάτων τον επόμενο μήνα και μέχρι στιγμής δείχνει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από το μέτριο Alpha Protocol η Obsidian Entertainment έχει βάλει εμφατικά την “σφραγίδα” της σε αυτή την δημιουργία, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο RPG που πέρα από το κωμικό περίβλημά του είναι hardcore μέχρι το μεδούλι. Κατόπιν αυτού, αναμένουμε με αγωνία την τελική έκδοση για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld.

To South Park: The Stick of Truth θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου για PC, PS3 και Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα