Ryse: Son of Rome (PC)

Η βία μεταφέρθηκε στα PC.

Το Ryse: Son of Rome είναι από τα games που μας τράβηξαν περισσότερο την προσοχή από την Ε3 του 2011. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πάντα ήταν πηγή έμπνευσης για ταινίες και σειρές αλλά η αλήθεια είναι πως σε games σπάνια την βλέπουμε. Κάνοντας fast forward, τον Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησε

το Ryse: Son of Rome από την Crytek για το οποίο σας γράψαμε και το αντίστοιχο review.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος μέχρι να δούμε το Ryse: Son of Rome στα PC. Σας θυμίζουμε πως όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, το Hack and Slash της Crytek ήταν αποκλειστικό του Xbox One και δεν γνωρίζαμε για το αν θα το δούμε σε άλλο format. Τελικά, το Ryse έγινε διαθέσιμο και για PC όπου το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

http://www.gameworld.gr/images/stories/reviews/ryse-son-of-rome-pc-1" border="0" width="500" />

This is Roma
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο review της Xbox One έκδοσης, το σύστημα μάχης ακολουθεί το Hack and Slash ύφος ανάλογων δημιουργιών, όπως των God of War και Metal Gear Rising: Revengeance. Σαν σύστημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα απλό και εύκολο στα: Recruit, Soldier και Centurion επίπεδα δυσκολίας.

Η μάχη μοιάζει με εκείνη του Batman: Arkham Asylum όσον αφορά το "Freeflow" στοιχείο. Ο πρωταγωνιστής εκτελεί δύο ειδών επιθέσεις, τις normal με το σπαθί του και τις heavy με την ασπίδα του. Κάνοντας spam το αριστερό κλικ (normal επίθεση) μπορείτε να σκοτώσετε έναν εχθρό και να επιτεθείτε αμέσως στον επόμενο. Με λίγα λόγια, το Ryse δεν είναι το game που θα προσέξετε το σήμαδι και θα σκεφτείτε στρατηγικά για την επόμενη επίθεσή σας.

http://www.youtube.com/watch?v=1odSCrSgw-g

Πέρα από τις δικιές σας επιθέσεις, στην μάχη είναι καλό να αποφύγετε τα χτυπήματα των αντιπάλων. Υπάρχει μηχανισμός για dodge και parry τον οποίο σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε ακόμα και αν δεν βολεύει με το πληκτρολόγιο. Ο "Execute" μηχανισμός δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως και στο Xbox One. Πρόκειται για Quck Time Event το οποίο εμφανίζεται εφόσον έχετε προκαλέσει damage στους εχθρούς και είναι ένα βήμα πριν πεθάνουν. Το αρνητικό εδώ είναι πως όταν έρθει η ώρα για το Execute, ο αντίπαλος γίνεται μπλε ή πράσινος, το οποίο κανονικά αντιστοιχεί στο χρώμα του κουμπιού που θα πατούσατε στο χειριστήριο του Xbox One. Στην περίπτωση που πληκτρολογίου όμως θα πρέπει να θυμάστε απ’ έξω ποιο πλήκτρο πρέπει να πατήσετε κάθε φορά.

Online Rampage
Η Xbox One έκδοση του Ryse: Son of Rome περιλαμβάνει ένα multiplayer mode στο οποίο σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν μονομάχο και στην συνέχεια να τον ρίξετε σε διάφορες αρένες με στόχο να κερδίσετε χρήμα και δόξα. Ακούγεται ωραίο σωστά; Η Crytek δημιούργησε άλλο ένα multiplayer mode για την έκδοση του Ryse στα PC.

Το νέο mode προσθέτει στο game την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε Potions στην μάχη. Επίσης, θα μπορέσετε να διαλέξετε έναν θεό για προστάτη σας και να αποκτήσετε ακόμα μία κανότητα Focus. Όσο για το lag στο online κομμάτι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Οι συνδέσεις είναι υψηλής ταχύτητας και δεν είχαμε ούτε μία στιγμή Disconnect.

http://www.gameworld.gr/images/stories/reviews/ryse-son-of-rome-pc-2" border="0" width="500" />

Οπτική πανδαισία
Το πράγμα για το οποίο μπορεί να παινεύεται το Ryse: Son of Rome είναι τα γραφικά του. Για να μπορέσετε να το παίξετε στα ultra γραφικά, θα πρέπει να διαθέτετε αρκετά ισχυρό μηχάνημα με σχετικά νέα κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή. Παρόλα αυτά, ακόμα και στα medium γραφικά μπορέσαμε να διακρίνουμε τις φωτοσκιάσεις στο περιβάλλον.

Τα αίματα δεν λείπουν, ίσα ίσα λάμπουν κάτω από τον ήλιο στις αρένες του Ryse. Δεν παρατηρήσαμε πρώση στα frames ακόμα και σε πίστες με πολλούς αντιπάλους. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια των cutscenes (που καμιά φορά φτάνουν και τα πέντε λεπτά), τα είδαμε μια πτώση στα frames της τάξεως των 10-15 frames.

http://www.youtube.com/watch?v=EBg136MXqFE

Διαλέγω τον Απόλλωνα για θεό προστάτη και ορμάω στην μάχη.

Son of PC
Η εμπειρία του Ryse Son of Rome στα PC δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνη στην κονσόλα της Microsoft (Xbox One). Το γεγονός ότι υπάρχει σε PC θα χαροποιήσει αρκετούς gamers μιας και η πλειοψηφία έχει στην κατοχή της από έναν υπολογιστή. Ακόμα περισσότερο θα ευχαριστηθούν το Hack and Slash της Crytek όσοι διαθέτουν ισχυρό υπολογιστή μιας και οπτικά, το Ryse ικανοποιεί ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

http://www.gameworld.gr/images/stories/reviews/ryse-son-of-rome-pc-3" border="0" width="500" />


Ωραία προσθήκη είναι το νέο multiplayer mode αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετή μιας και μιλάμε για ένα port που κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά, οπότε περιμέναμε κάτι παραπάνω. Τέλος, η PC έκδοση δεν έλυσε το θέμα με το πόσο linear είναι το game, κάτι που έχει ενοχλήσει αρκετούς gamers αφού δυστυχώς δεν μπορείτε να διαλέξετε ούτε τον βράχο από τον οποίο θα σκαρφαλώσετε αλλά αναγκαστικά να πάτε εκεί που σας δείχνει το παιχνίδι.

Θετικά:

- Εντυπωσιακά γραφικά

- Σενάριο που καθηλώνει

- 100+1 τρόποι για να αποτελειώσετε τους αντιπάλους σας

- Εξαιρετικό voice acting

- Κορυφαίο soundtrack

- Διασκεδαστικό co-op

Αρνητικά:

- Γραμμική ροή

- Μέτριο Α.Ι.

- Απλοϊκό σύστημα μάχης

- Μικρή διάρκεια

- Τα μοντέλα των εχθρών στερούνται ποικιλίας

- Ελάχιστες προσθήκες στην έκδοση για PC


Βαθμολογία

Γραφικά: 9

Ήχος: 9.5

Gameplay: 6

Αντοχή: 5

Γενικά: 7.3

To Ryse: Son of Rome είναι διασκεδαστικό αλλά δεν προτείνεται σε όσους δεν αντέχουν την όψη του αίματος.

Χριστιάνα Θάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα