PS4 engines: Quantic Dream, Panda Rhei, Unreal Engine 4 και Luminous

Νέες μηχανές γραφικών που φέρνουν το gaming πιο κοντά στην πραγματικότητα!

Η παρουσίαση της Sony για το PlayStation 4 μπορεί να είχε πολλές νέες μηχανές γραφικών, ωστόσο όσες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πραγματικά εντυπωσίασαν.

Quantic Dream tech demo
Η γαλλική προγραμματιστική εταιρεία

εξελίσσεται σε υπερδύναμη της βιομηχανίας, καθώς εντυπωσιάζει πάντοτε με τις τεχνολογίες της. Το Heavy Rain δεν ήταν τυχαία ένα από τα καλύτερα games του PlayStation 3. Τότε οι χαρακτήρες φτιάχνονταν με 15.000 πολύγωνα, για να φτάσουμε στο tech demo της Kara το 2012 στα 20.000 πολύγωνα και φέτος στο Beyond: Two Souls με τα 30.000 πολύγωνα. Κι όλα αυτά για το σχεδιασμό ενός και μόνο ανθρώπινου σώματος!

Αν ο αριθμός σας φαίνεται υπερβολικός, τότε ακούστε κι αυτό. Η μάλλον...δείτε το, γιατί πρέπει να το δείτε! Η Quantic Dream δουλεύει πάνω σε μια νέα τεχνολογία με στόχο να αυξήσει τα πολύγωνά της. Το αποτέλεσμα στο PlayStation 4, όπου και γίνεται η όλη δουλειά, είναι εντυπωσιακό!

{youtube}s9CYoIH-sQY|400|300{/youtube}

Deep Down
Ο Yoshinori Ono, παραγωγός του Street Fighter IV της Capcom, μας έδειξε την Panta Rhei (για την οποία ήδη ο Λιακό ερευνά αν προέρχεται απ' το "Τα Πάντα Ρει"!), η οπόια αποτελεί μετεξέλιξη της MT Framework. Στη νέα αυτή engine θα βασιστεί το παιχνίδι Deep Down. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό Action RPG, όπου θα χρησιμοποιείτε σπαθιά και μαγείες κατά βούληση που θυμίζει αρκετά το Dragon's Dogma.

{youtube}drGkHlrPuOM|400|300{/youtube}

Η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Deep Down δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Απ' τον τίτλο και μόνο πάντως μου μυρίζουν...κατακόμβες φουλ.

Unreal Engine 4
Τις προηγούμενες μέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία οτι στο event θα παρουσιαζόνταν κάποιο tech demo της νέας πανίσχυρης μηχανής γραφικών της Epic Games. Όπως θα δείτε και παρακάτω οι φήμες επαληθεύτηκαν.

{youtube}h75LsqPPwV0|400|300{/youtube}

Luminous Engine
H Square Enix μας παρουσίασε τη νέα της engine, όνοματι Luminous για την οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε κάποιο απτό δέιγμα. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε προέρχεται από κάποιο προς το πάρον άτιτλο game της ιαπωνικής εταιρείας.

{youtube}tGVT1-qQ8ro|400|300{/youtube}

Last but not least, η Media Molecule παρουσίασε ένα tech demo, στο οποίο επικεντρώθηκε στο PlayStation Move. Δεν κατονόμασε τη συγκεκριμένη μηχανή γραφικών, όμως η έμπνευση και η φαντασία της αναμένεται να ενθουσιάσουν τους casual gamers.

{youtube}H6tgJRRZurk|400|300{/youtube}

Δείτε αναλυτικά την press conference της Sony για το PlayStation 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα