Metal Gear Solid: HD Collection (PS Vita)

O Solid Snake επισκέπτεται το νέο φορητό της Sony.



Είδος: Action
Format: PS3, Xbox 360, PS Vita
Εκδότης: Konami, Kojima Productions (Original)
Ανάπτυξη: Armature Studio
Διάθεση: Zegetron

(210-6856000)
Παίκτες: 1
Επίσημο Site: Κλικ εδώ
Κυκλοφορία: 29/06/2012
Forum: Συζήτηση

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία της Metal Gear Solid HD Collection για PS3 και Xbox 360, η Konami μεταφέρει κατά τα δύο τρίτα την παραπάνω συλλογή στο PS Vita. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει τα Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Metal Gear Solid 3: Snake Eater, τα οποία αμφότερα αποτελούν δυο από τους πιο αξιόλογους τίτλους του PS2, ενώ λάμπει δια της απουσίας του το Metal Gear Solid: Peace Walker που είχε συμπεριληφθεί στην πρωτότυπη Metal Gear Solid HD Collection.


Προσθήκες
To user interface, αλλά και το μοντέλο χειρισμού στα δυο παιχνίδια της συλλογής έχουν μεταφερθεί αυτούσια στο PS Vita. Οι μόνες αλλαγές περιορίζονται σε ορισμένες λειτουργίες της οθόνης αφής και του rear touch pad. Η οθόνη αφής χρησιμοποιείται για την επιλογή όπλων ή αντικειμένων, για να zoomάρετε την κάμερα κατά την διάρκεια των cutscenes και για να κινηθείτε όσο έχετε ενεργοποιημένη την Corner View.

Μέσω του rear touch pad του PS Vita μπορείτε να κινηθείτε δεξιά ή αριστερά (strafe) όσο βρίσκεστε σε προοπτική πρώτου πρόσωπου, να σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας, να επιτεθείτε με το μαχαίρι σας ή να ανακρίνετε έναν εχθρό (οι δυο τελευταίες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο στο Snake Eater). Η αξιοποίηση δηλαδή των δυνατοτήτων του PS Vita στο κομμάτι του χειρισμού είναι μηδαμινή.

Η επιλογή transferring σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα saves σας μέσω Wi-fi από το PS Vita στο PS3 ή και αντίστροφα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε και τις δύο εκδόσεις του παρόν τίτλου. Η συγκεκριμένη προσθήκη, αν και ευπρόσδεκτη, δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό.



Όχι και τόσο HD
Καταρχήν ο χαρακτηρισμός της παρούσας έκδοσης ως HD απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η οθόνη του PS Vita έχει HD ανάλυση, δηλαδή 960x540 pixels. Η αλήθεια είναι πως η απεικόνιση είναι κατώτερη των δυνατοτήτων του PlayStation Vita, καθώς το παρόν port τρέχει σε ανάλυση 720x448, η οποία είναι ελάχιστα πιο βελτιωμένη από την 640x448 των πρωτότυπων παιχνιδιών στο PS2.

Μια συλλογή που... βρωμάει αρπαχτή από χιλιόμετρα μακρια!

Επιπλέον, η έκδοση για το PS3 και το Xbox 360 έτρεχε σταθερά στα 60 fps, ενώ η έκδοση για PS Vita αρκετές φορές πέφτει στα 30 fps (όπως για παράδειγμα έσο βρίσκεστε στο εξωτερικό του tanker στην πρώτη αποστολή του Metal Gear Solid 2). Η δουλειά της Armature κάλλιστα χαρακτηρίζεται πρόχειρη αφού δεν μας προσφέρει ούτε την ανάλυση, αλλά ούτε και το σταθερό frame rate των εκδόσεων για PS3 και Xbox 360.

Το port του port
Το Metal Gear Solid HD Collection για το PS Vita δεν καταφέρνει να σταθεί σε καμία περίπτωση στο ύψος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα