Killzone: Shadow Fall - Intercept DLC

Εξολοθρεύστε τους Helghasts με παρέα.

Επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του Killzone: Shadow Fall η Sony αποφασίζει να διαθέσει το co-op mode του, το οποίο διατίθεται με την μορφή DLC. Να θυμίσουμε ότι έχει ήδη προηγηθεί το Insurgent DLC όπου η Guerilla Games είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο multiplayer με την προσθήκη

καινούργιων όπλων και μιας νέας class (Insurgent), ενώ παράλληλα είχε προστεθεί και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας για το single-player campaign. Σε γενικές γραμμές το Insurgent μας είχε αφήσει καλές εντυπώσεις και ελπίζουμε πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με το νέο co-op mode. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα κατά πόσο το Intercept DLC καταφέρνει να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών μας.

Στο Killzone Shadow Fall Intercept εσείς και οι φίλοι σας αναλαμβάνετε τον ρόλο μίας επίλεκτης ομάδας των VSA που ονομάζεται Intelligence Alpha Squad. Σκοπός της ομάδας σας είναι να υποκλέψει πληροφορίες από τους Helghasts και για να ολοκληρώσετε με επιτυχία την αποστολή σας θα πρέπει να επιζήσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πρακτικά λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε συνεχόμενα κύματα εχθρών, προστατεύοντας παράλληλα συγκεκριμένα στρατηγικά σημεία στον χάρτη.

Don' t let the beacons fall in the wrong hands
Για να δούμε πως ακριβώς όμως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τους μηχανισμούς του gameplay. Το Intercept DLC περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστούς χάρτες, των οποίων ο σχεδιασμός είναι βασισμένος από συγκεκριμένες τοποθεσίες του single-player campaign. Σε κάθε χάρτη υπάρχουν τρία στρατηγικά σημεία, που όπως είναι φυσικό θα πρέπει να καταλάβετε και παράλληλα να τα προστατέψετε από τις δυνάμεις των Helghasts. Για να κερδίσετε όμως δεν αρκεί να καταλάβετε τα σημεία αυτά, καθώς η ομάδα σας θα πρέπει να συλλέξει 1.500, 3.000 ή 10.000 (ανάλογα με το εκάστοτε match) για να θριαμβεύσει.

https://www.youtube.com/watch?v=rDz2aGWLJn0

Η συλλογή των πόντων αυτών γίνεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα φυσικά με τις επιδόσεις σας στην μάχη. Για παράδειγμα, για κάθε εχθρό που σκοτώνετε κερδίζετε πέντε πόντους (10 αν επιτύχετε headshot). Φυσικά αν οι Helghasts καταλάβουν τα τρία objectives του χάρτη, οι πόντοι της ομάδας σας θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά. Η όλη διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται καθώς αφενός θα πρέπει να "αποθηκεύσετε" τους πόντους σας σε ένα σχετικό checkpoint που βρίσκετε στην βάση σας και αφετέρου τα κύματα των Helghasts με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να αποτελούνται από πιο εξελιγμένες μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν πεθάνετε πριν αποθηκεύσετε τους πόντους σας θα τους χάσετε. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος Medic στην ομάδα σας για να σας κάνει revive.

Συντονίστε τις προσπάθειές σας για να επιβιώσετε
Με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα co-op mode, όπως είναι φυσικό απαιτείται εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας για να αντέξετε τις συνεχόμενες επιδρομές των Helghasts. Κοινώς θα πρέπει να σχηματίσετε ένα ισορροπημένο party αξιοποιώντας και τις τέσσερα διαθέσιμες classes (Tactician, Medic, Assault και Marksman) που υπάρχουν εδώ. Φυσικά καθεμία εξ' αυτών έχει συγκεκριμένο ρόλο στην μάχη, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της.

Λόγου χάρη ο Tactician είναι εξοπλισμένος με πιστόλια και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε υπεράριθμους αντιπάλους, παρόλα αυτά έχει την ικανότητα να τοποθετήσει turrets σε διάφορα σημεία. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν μπορείτε πολύ εύκολα να υπερασπίσετε τα τρία objectives του χάρτη. Από την άλλη πλευρά ο Medic εξειδικεύεται στο να κάνει revive και resupply τους συμπαίκτες τους με νέα αποθέματα πυρομαχικών. Στην περίπτωση που θέλετε να χωθείτε στην πρώτη γραμμή πυρός, καλό θα είναι να παίξετε ως Assault, ενώ αν αρέσκεστε στο camping η ιδανική επιλογή είναι ο Marksman. Να σημειωθεί ότι καθεμία class έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα abilities και σε έναν ξεχωριστό τύπο χειροβομβίδας. Για παράδειγμα ο Marksman έχει ένα guard drone, χειροβομβίδες που λειτουργούν ως νάρκες, ενώ μπορεί να θεραπεύσει μόνος του τις πληγές του.

Αξίζει η αγορά του;
To Killzone: Shadow Fall Intercept χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα προσφέρει μια ικανοποιητική co-op εμπειρία. Από την άλλη πλευρά το κόστος του είναι σχετικά τσουχτερό (9.99 ευρώ) και με δεδομένο ότι μιλάμε για επί πληρωμή DLC στους servers του θα συναντήσετε ελάχιστα άτομα. Βέβαια αν μπείτε σε party παρέα με τρεις φίλους σας το πιθανότερο είναι ότι θα διασκεδάσετε αφάνταστα. Δύο ακόμη σημεία που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι μέσα στο 2014 το Intercept θα διατεθεί και ως standalone, όποτε και θα έχετε την ευκαιρία να το προμηθευτείτε χωρίς να έχετε το Killzone: Shadow Fall στην κατοχή σας. Επίσης, το Season Pass του δημοφιλούς κοστίζει 19.99 ευρώ και η αγορά του ενδείκνυται στην περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε το Intercept, αλλά και τα υπόλοιπα DLC που θα κυκλοφορήσουν, καθώς με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Εσάς πως σας φάνηκε το Killzone: Shadow Fall Intercept; Πείτε μας τις απόψεις σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Διαβάστε το review του Killzone: Shadow Fall και το review του Insurgent DLC.

Keywords
Τυχαία Θέματα