Forza Motorsport 5: Όλες οι αλλαγές

Υποχρεωτικό download από την πρώτη μέρα για τις απαραίτητες ρυθμίσεις. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/7/2013]Το racing game Forza Motorsport 5 ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του Xbox One, τον Μάιο του 2013. Είναι ο πρώτος τίτλος που θα έβαζε σε χρήση τη δύναμη του cloud και συγκεκριμένα που θα το χρησιμοποιούσε,

για να ενισχύσει την προσθήκη του Drivatar. Η προσθήκη αυτή θα δημιουργούσε αληθοφανείς αντιπάλους (A.I.), οι οποίοι θα βασίζονται στις αντιδράσεις των παικτών.

Για να γίνει αυτό εφικτό, το παιχνίδι θα έκανε συνεχόμενα updates, χρησιμοποιώντας το cloud του Xbox One. Πλέον όμως, μετά την απότομη αλλαγή της πολιτικής της Microsoft σχετικά με την ανάγκη της κονσόλας να βρίσκεται συνεχόμενα Online, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 studios σχετικά με τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού. Οπότε...πώς θα δουλεύει πλέον το Forza 5;

Οι αλλαγές
Ο Dan Greenawalt, διευθυντής της Turn 10 Studios, δήλωσε ότι οι προγραμματιστές δουλεύουν αυτή την περίοδο για να προσαρμόσουν το Forza 5 έτσι ώστε όλα τα online χαρακτηριστικά να μπορούν να δουλέψουν και offline όσο το δυνατόν καλύτερα. Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να κατεβάσετε ένα υποχρεωτικό update από την πρώτη μέρα της αγοράς του παιχνιδιού.

{youtube}r46D1lRpO1k|500|300{/youtube}

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Όταν θα ξεκινήσετε πρώτη φορά το Forza 5, θα σας ζητήσουμε να κάνετε login. Όταν θα συνδεθείτε, θα κατεβάσετε την προσθήκη του Drivatar, καθώς και πάρα πολύ υλικό, όπως πίστες και αυτοκίνητα. Το πρόγραμμά μας είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να προσθέσουμε οτιδήποτε θα χρειαστεί να κάνετε download, ώστε να μπορέσουμε να σας παρέχουμε δωρεάν επιπλέον περιεχόμενο από την πρώτη κιόλας ημέρα".

Οι προσθήκες αυτές θα είναι απαραίτητες για να μπορέσετε να παίξετε το Forza Motorsport 5 "αλλά το έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει ακόμα και χωρίς αυτές. Όταν γίνουν διαθέσιμες για download, τότε θα αντιληφθείτε το μέγεθος και τις ικανότητες του Forza 5" πρόσθεσε ο Greenawalt. Με απλά λόγια, το Forza Motorsport 5 που θα αγοράσετε από τα καταστήματα δεν θα είναι πλήρες. Για να μπορέσετε να το ευχαριστηθείτε ολοκληρωτικά, θα πρέπει να κατεβάσετε το υπόλοιπο από το Xbox Live.

"Σαν να γεμίζετε το ψυγείο σας"
Την παραπάνω έκφραση χρησιμοποίησε ο Dan Greenawalt για να μας περιγράψει ότι το Forza Motorsport 5 θα λειτουργεί...σαν ένα ψυγείο το οποίο θα πρέπει την πρώτη φορά να το γεμίσετε και από εκεί και έπειτα θα το "φρεσκάρετε" με νέα φαγητά όποτε επιθυμείτε. Με αυτή την παρομοίωση μας εξηγεί πως το παιχνίδι θα τρέχει κανονικά και offline. Η προσθήκη του Drivatar θα είναι πάντοτε λειτουργική και δεν πρόκειται να υποβαθμίζεται. Όταν όμως θα ψάχνετε για νέα και φρέσκα πράγματα...τότε το Drivatar θα εξελίσσεται και θα ανανεώνεται. Εκεί μάλιστα εντάσσεται και η μαγεία του όλου συστήματος.

Ο Dan Greenawalt συνέχισε τονίζοντας, ότι το παιχνίδι δουλεύει πολύ καλύτερα με τη δυνατότητα του cloud ενεργοποιημένη και θα το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον, απλά στόχος της Turn 10 είναι να προσφέρει την ίδια ακριβώς εμπειρία σε όσους από εσάς δεν μπορείτε να συνδεθείτε online σε καθημερινή βάση. Όπως το Forza 5, έτσι και το Xbox One χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο την πρώτη φορά, για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τα offline χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα θα είστε έτοιμοι να παίξετε όποιο video game θέλετε χωρίς να ξαναχρειαστεί να μπείτε online. Θα μπορείτε έτσι πλέον να πάρετε το Xbox One όπου θέλετε, όπως ακριβώς κάνατε και με το Xbox 360.

[UPDATE: 1/8/13] Σύμφωνα με τον διευθυντή της Turn 10 Studios, Dan Greenawalt, η χρήση του cloud θα ενισχύσει την συμπεριφορά των αντιπάλων σας κατά 600% και θα σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η προσθήκη του Drivatar, θα δημιουργεί για εσάς αντιπάλους, οι οποίοι θα είναι προσαρμοσμένοι στον τρόπο με τον οποίο εσείς παίζετε. Τα δεδομένα αυτά θα προέρχονται από το ίδιο το game και θα παρέχονται στο cloud, όπου θα κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Χωρίς την ύπαρξη του cloud, τα AI θα ήταν μόνο 10 με 20% πιο δυνατό και τα γραφικά πιο χαμηλά, καθώς θα έπρεπε να αφαιρεθεί δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων από το Xbox One, προκειμένου να προσαρμοστούν οι αντίπαλοί σας.

Oπότε, με την ύπαρξη του cloud, τα δεδομένα ελέγχονται και ενσωματώνονται στο παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Με την δυνατότητα επεξεργασίας να πραγματοποιείται αλλού, θα έχετε στην διάθεσή σας έναν πιο όμορφο εμφανισιακά και ακουστικά τίτλο, αλλά και πιο δυνατούς αντιπάλους, σε ποσοστό μάλιστα που φθάνει το 600%. Κύριος σκοπός της Turn 10 Studios είναι να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό racing game.

Το Xbox One είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2013. Το Forza Motorsport 5 θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς κι ευελπιστεί να προλάβει το λανσάρισμα της κονσόλας. Δείτε το πρώτο άρθρο του GameWorld για το Forza Motorsport 5.

[UPDATE 2: 29/10/13] Η Turn 10 Studios ανακοίνωσε σήμερα ότι τα DLC του Forza Motorsport 5 θα κυκλοφορούν ανά μήνα και καθένα θα περιέχει 10 αυτοκίνητα.

Αν αποκτήσετε το Forza 5 Car Pass τότε θα μπορέσετε να κατεβάσετε τα 6 DLC σε χαμηλότερη τιμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα