EA vs Zynga

Σύγκρουση τιτάνων

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, στο άθλημα της Πυγμαχίας έχουμε δύο νέους αγωνιζόμενους: την ΕΑ και την Zynga, που αγωνίζονται όχι για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, με αγωνιστικό χώρο, τα δικαστήρια των Η.Π.Α

Με μηνυτήρια αναφορά της κατά της Zynga,

η ΕΑ υποστηρίζει πως το παιχνίδι The Ville στο Facebook, είναι μια στυγνή αντιγραφή του The Sims Social. Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 3 Αυγούστου 2012, αναφέρει πως η Zynga, εσκεμμένα αντέγραψε τα γνήσια και διακριτά στοιχεία του The Sims Social, παραβιάζοντας τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και πως το The Ville δεν είναι ένα εγχείρημα πρωτοτυπίας σε ένα game concept, αλλά μια εθελημένη προσπάθεια να αντιγράψει το δημιουργικό έργο της ΕΑ.

Η γενική διευθύντρια της ΕΑ/Maxis, Lucy Brandshaw, εξηγεί στο επίσημο site της εταιρίας πως: “Οι σχεδιαστικές επιλογές της Zynga, τα animations, η οπτική, η κίνηση των χαρακτήρων και οι πράξεις τους, έχουν παρθεί απευθείας από το The Sims Social. Η αντιγραφή ήταν τόσο εκτενής, που για κάποιον αμύητο παρατηρητή, τα δύο παιχνίδια είναι πανομοιότυπα.

Το The Ville αυτή την στιγμή, είναι το ποιο δημοφιλές παιχνίδι στο Facebook, με 40.3 εκατομμύρια παίκτες, σύμφωνα με το AppData, ενώ το The Sims Social έχει μόλις 16.5 εκατομμύρια, όμως το περασμένο φθινόπωρο, αριθμούσαν τους 66 εκατομμύρια παίκτες μηνιαίως και 9,3 εκατομμύρια σε ημερήσια βάση. Δεν είναι και η πιο ευχάριστη εξέλιξη για έναν τίτλο, πόσο μάλλον για μια από τις ναυαρχίδες της ΕΑ.

Συνεχίζοντας η Brandshaw, προσθέτει πως: “Αυτή είναι μια περίπτωση ηθικών αρχών. Η Maxis, δεν είναι το πρώτο στούντιο που ισχυρίζεται πως η Zynga αντέγραψε την δημιουργία της. Αλλά είμαστε ένα στούντιο με τα οικονομικά και εταιρικά μέσα να αντιπαρατεθούμε και να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός developer, δεν είναι αποδεκτή στο game development. Καλώντας την Zynga να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την παράνομη πρακτική, ελπίζουμε να έχουμε κάποιο μικρό αντίκτυπο στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και άλλων δημιουργικών στούντιο, που δεν έχουν τα μέσα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους” Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, που σχολίασαν αυτήν την αντιγραφή, λέγοντας πως “Είμαστε σίγουροι για τις θέσεις μας και πως θα δικαιωθούμε” Επιπλέον, η ΕΑ έδωσε και βίντεο, με τις αποδείξεις των ισχυρισμών της όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

{youtube}BCp1I-YO9o4|400|300{/youtube}

{youtube}0SMHMWbky9o|400|300{/youtube}

{youtube}PUiePU9clHU|400|300{/youtube}

Στην άλλη μεριά του ρινγκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Zynga, Reggie Davis, δήλωσε στο Gamasutra τα εξής: “Είμαστε ταγμένοι να δημιουργούμε τα πιο διασκεδαστικά και πρωτοποριακά social games σε κάθε μεγάλο genre που οι παίκτες μας απολαμβάνουν. Το The Ville, είναι η τελευταία προσθήκη στο ‘ville’ franchise, βασισμένο σε όλες τ

Keywords
Τυχαία Θέματα