Τέλος το Kinect για τη Microsoft

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, σταμάτησε η παραγωγή του.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες μέσα από την ιστοσελίδα Co.Design, η παραγωγή του «πρωτοποριακού» αξεσουάρ της Microsoft για τα Xbox 360 και Xbox One διακόπηκε οριστικά, χωρίς η εταιρεία

να έχει στα πλανά της κάποια πιθανή αντικατάστασή του με κάτι παρόμοιο –πιθανώς να επικεντρωθεί στην τεχνολογία του Hololens. Η είδηση προκύπτει από συνέντευξη που πήρε η σελίδα από τους Alex Kipman -δημιουργό του Kinect- και Matthew Lapsen -γενικού διευθυντή στο τμήμα Xbox Devices Marketing.

Το παραπάνω γεγονός ήταν κάτι αναμενόμενο για την αγορά, καθώς η Microsoft είχε σταματήσει να πουλά το Kinect μαζί με το Xbox One εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στην μεταγενέστερη έκδοση της κονσόλας -το Xbox One S- η θύρα για τη συσκευή απουσιάζει εντελώς, κάτι που ισχύει και για το αναμενόμενο Xbox One X. Επίσης, με το πιο πρόσφατο φθινοπωρινό update του Xbox One προστέθηκε η δυνατότητα χρήσης οποιασδήποτε USB κάμερας με την κονσόλα για skype και streaming, οπότε οι οιωνοί ήταν μάλλον ξεκάθαροι και η απόφαση ειλημμένη.

Τα στελέχη της Microsoft αναφέρουν ότι το Kinect πούλησε 35 εκατομμύρια τεμάχια σε Xbox 360 και Xbox One, ενώ η υποστήριξή του προς όσους το έχουν στην κατοχή τους θα συνεχιστεί.

xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα